Deklicama obljubil kužka

Torek, 4. november 2008, je dan, ki bo zagotovo zapisan med pomembne datume ameriške zgodovine ...

10. 11. 2008

Prvič v 232-letni zgodovini so Američani za svojega voditelja izbrali temnopoltega predsednika. Statistika pravi, da so Obamo volili mladi, temnopolti in novinci. Obamo je podprl praktično ves svet in seveda tudi Holivud.

Zvezdniška podpora

Holovudski zvezdniki so z govori v javnosti in udeležbo na zborovanjih odigrali precej vidno vlogo v predsedniški kampanji demokratskega kandidata, kar je včasih zbodlo Obamovega protikandidata, republikanca Johna McCaina. Med bolj znanimi in glasnimi Obamovimi podpornicami je gotovo televi­zijska diva Oprah Winfrey, ki je ob zmagi svojega favorita potočila nekaj solzic. Igralec Leonardo DiCaprio je dejal, da je zaradi izida predsedniških volitev ponosen na svojo domovino. Na zabavi ob zmagi je Obami igral Bruce Springsteen.

Modni spodrsljaj Michelle Obama

Žena Baracka Obame se je na odru v Chicagu prikazala oblečena v rdeče-črno obleko modnega oblikovalca Narcisa Rodrigueza in v hipu sprožila polemike. Medtem ko so eni hvalili barvno usklajen nastop družine Obama, so se nekateri poznavalci modnih trendov spotikali ob obleko nove prve dame ZDA. Michelle naj bi si po njihovem mnenju dovolila redko napako v svojem sicer prefinjenem stilu oblačenja.

Malia Ann in Natasha

Po zmagi očeta Baracka Obame na ameriških predsedniških volitvah se v Belo hišo selita tudi hčerki Malia Ann in Natasha. Starejša hčerka prvega temnopoltega ameriškega predsednika Baracka Obame Malia Ann je bila rojena leta 1998. Tri leta pozneje se jima je rodila še mlajša Natasha, ki jo marsikdo imenuje tudi Sasha in je po letu 1963 najmlajša prebivalka Bele hiše.

Vir: Nova