Dekleta s koledarja se bodo spet slekla

Gospe, ki so se pred desetimi leti proslavile z drznim golim slikanjem za koledar v dobrodelne namene in po filmu, ki je bil posnet po teh dogodkih, naj bi se ponovno slekle.

12. 5. 2009

Tudi tokrat naj bi svoje ‘krpice’ odvrgle v dobrodelne namene.

Bi čaj, gospod?

Od originalno šestih pogumnih gospa, se jih je ob jubileju zbralo šest, ki bodo ponovno gole pozirale pred kamero. Njihovo dostojanstvo in čast bodo tako kot v slavnem prvem poskusu ‘ščitili’ le kakšen malo večji otroški piano, kotliček za čaj in brstični ohrovt.

Zaslužek od prodaje tega koledarja – tokrat v barvah - pa naj bi šel za raziskave levkemije na inštitutu Harvey Nicholls v Leedsu.

Zanimive tudi 10 let kasneje

Najmlajša med njimi, Chris Clancy, je danes stara 57 let, najstarejša, Beryl Bamfoth, pa 75 let.

63-letna Angela Baker, katere za limfomom umrli mož je ženske prvotno tudi navdihnil z idejo za prvi koledar, je bila presenečena, da so ljudje tako navdušeno pozdravili njihovo ponovno srečanje.

“Hvala, ker ste se odzvali,” je povedala. “Malo nas je bilo strah, če se bo po desetih letih sploh kdo odzval na naš poziv.”

Nakljub slavi ostale skromne

Enako presenečene so bile pravzaprav tudi pred desetimi leti.

Leta 1999, ko so se slikale za originalni koledar, so upale, da bodo prodale vsaj toliko koledarjev, da bodo lahko kupile kavč za čakalnico v bolnišnici. Na izjemen odziv, ki je izdaji koledarja sledil pa nikakor niso bile pripravljene.

Ne le, da se je koledar prodajal za med (prodale so kar 800.000 izvodov), temveč jim je prinesel tudi svetovno slavo.

Obredle zemeljsko kroglo

Za raziskave levkemije se je tako nabralo za dva milijona funtov (kar je tudi dobrih 2,2 milijona evrov) ‘divanov in zof’.

V naslednjih desetih letih so ‘dekleta s koledarja’ prepotovale cel svet, njihovo zgodbo pa je ovekovečil tudi nepozabni film s Helen Mirren in Julie Walters v glavnih vlogah.

Fantastično, ni kaj!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri