David Beckham se poslavlja

David Beckham, najbolj znan nogometaš na svetu, je sporočil, da se bo po uspešni karieri, poslovil od nogometnih igrišč.

17. 5. 2013

"Hvaležen sem Paris Saint Germainu, da so mi ponudili možnost nadaljevanja športne poti, ampak čutim, da je napočil pravi trenutek, da sklenem kariero igranja na najvišji ravni,''so besede, s katerimi je David Beckham sporočil, da zaključuje svojo 20-letno nogometno kariero.

V svoji izjavi je dejal, da je vedno imel namen kariero končati na višku, ob tem pa se ni pozabil zahvaliti svoji soprogi, dosedanjim menedžerjem in soigralcem. ''Nikoli ne bi dosegel, to kar sem, brez družine. Hvaležen sem staršem, ki so mi pomagali uresničiti moje otroške sanje. Vse dolgujem tudi Victorii in otrokom, ki so mi dajali navdih in me podpirali v teh letih, ko sem igral na najvišji ravni,'' je še poudaril Beckham, ki je že leta prava zlata jama za oglaševalce.

David je z leti postal prava modna ikona, njegove pričeske je kopiral cel svet, zato so ga največje blagovne znamke uporabljale za promocijo njihovih izdelkov. Med drugim, so ga za svoje kampanje uporabile blagovne znamke  Adidas, Brylcreem, Pepsi, H&M in Sainsbury's, kar je nogometnemu super-zvezdniku prineslo ogromno bogastvo.

Njegova soproga, nekdanja članica skupine Spice Girls, ki postaja vedno bolj priznana modna oblikovalka, je izjavila, da Davidovo odločitev podpira in da se veseli novih izzivov in dogodivščin, ki jim bo življenje prineslo.