Daša Žukova rodila v najdražjem apartmaju najboljše newyorške klinike

Enaintridesetletno nosečo modno oblikovalko in urednico modne revije Dašo Žukovo so na 163 metrov dolgi mondeni jahti Eclipse varovali telesni stražarji. Ko so se začeli popadki, pa je šofer njo in njenega 46-letnega partnerja Romana Abramoviča z limuzino odpeljal v najboljšo bolnišnico v New Yorku.

Daša Žukova (foto: Shutterstock) Shutterstock
3. 5. 2013

Ruski oligarh in tajkun Roman Abramovič, ki ima med drugim v lasti tudi londonski nogometni klub Chelsea, je na začetku februarja v newyorški marini privezal največjo jahto na svetu. Več mesecev prej jo je kot skrbni družinski človek preurejal za drugega otroka, ki mu ga je pred dobrima dvema tednoma povila lepa srčna izbranka Daša Žukova.

Za najmodernejše pohištvo in nekaj malenkosti za otroško sobo je menda odštel več kot tri milijone evrov. Jahto, ki jo je leta 2010 kupil za dobrih 381 milijonov evrov, je zahtevni lastnik stalno preurejal, zato naj bi se njena vrednost dvignila na vrtoglavo milijardo evrov!

Čeprav je njun prvi sin, danes triletni Aaron Alexander, luč sveta ugledal v kliniki v Los Angelesu, se je par pred rojstvom drugega sina odločil za spremembo lokacije. To sta storila predvsem zato, da bi preslepila predstavnike medijev, ki ju marljivo spremljajo na vsakem koraku.

Kot bi rojevala v hotelu s petimi zvezdicami

Abramovičeva jahta je bila v marini Velikega jabolka zasidrana osem tednov, pri tem pa velja poudariti, da ga je le privez stal približno tri milijone evrov! Čeprav sta imela na gromozanski jahti najboljše kuharje na svetu, so Romanu in Daši hrano pogosto dostavljali iz najbolj luksuznih newyorških restavracij.

Za hrano in gorivo za dva meseca je bogataš odštel še dobrih 900 tisoč evrov. Daša je v prezbiterijansko bolnišnico prispela tik pred porodom. Seveda ji je pripadel najboljši apartma, ki so ga Romanovi telesni stražarji varovali dan in noč.

"Deležna je bila boljših uslug, kot bi jih bila deležna v hotelu s petimi zvezdicami. Najbolj hvaljeni zdravnik ji je bil stalno na voljo. Dobila je sobo s kopalnico, ki ima masažno kad, marmornati pod in svileno posteljnino najboljših italijanskih modnih oblikovalcev," so razkrili dobro obveščeni viri iz bolnišnice.

Sicer niso hoteli izdati informacije, koliko časa sta novopečena mamica in njena hčerka preživeli v bolnišnici, v kateri najcenejša prenočitev stane približno 19 tisoč evrov. Čeprav sta Roman in Daša Rusa, sta svoji hčerki nadela ameriško ime Leah Lou, dobila pa je tudi ameriško državljanstvo. Srečna družinica naj bi si po veselem dogodku privoščila oddih na karibskem otoku St. Barth, na katerem je Abramovič leta 2009 kupil nepremičnino, vredno dobrih 68 milijonov evrov.