Daniel Radcliffe: Ego ne sme postati prevelik

Ste ob prvem pogledu na njegove najnovejše fotografije sploh prepoznali tega mladega moža? Daniel Radcliffe se je od takrat, ko je začel snemati filme o Harryju Potterju, drastično spremenil. Pa ne le zaradi obraznih potez ...

8. 4. 2012

Odkar se je Jennifer Aniston preselila na 'njegovo' ulico v newyorški četrti West Village, lahko Daniel Radcliffe zapusti svoje stanovanje, ne da bi mu bilo treba nadeti kapuco in sklanjati glavo. Paparaci hočejo le še Jennifer, Daniel pa se lahko neovirano sprehodi mimo njih.

"Vau, končno vedo, kako dolgočasen sem!" pravi nekdanji 'čarovniški vajenec Harry Potter', se navihano zasmeji in doda:

"Zjutraj v miru zapustiti hišo, oditi na delo in se zvečer vrniti – to je zdaj moje življenje."

Ve, kaj hoče

Zveni brezidejno za 22-letnika? Ta občutek vara. Radcliffe je ambiciozen in natančno ve, kaj hoče. Ve pa tudi, česa noče. Noče ostati v spominu kot nekdanji otroški zvezdnik, ki je po možnosti tragično končal. Namesto tega trezno analizira mehanizme filmske industrije, jih prepoznava in izkorišča svoje priložnosti.

Njegove obrazne poteze so markantne in rad nosi nekajdnevno bradico. Visok je le 165 centimetrov, a je kljub temu pravi moški. Njegove oči še vedno tako navihano zrejo v svet kot takrat, ko je kot 10-letnik na televiziji igral Davida Copperfielda, ali pa takrat, ko je pri 12 letih posnel svoj prvi film o Harryju Potterju. Toda danes umirjeno izgovarja zrele stavke, kot je tale:

"Vse to divje rokovsko življenje je že za mano. Verjemite mi, vse sem že počel! In nisem bil posebej dober v tem. Na srečo v časopisih niso tako veliko poročali o tem, da bi lahko resnično škodovali mojemu imidžu, a zdaj sem s tem končal."

Pretiraval s popivanjem

Ob koncu svoje 'potterjevske' kariere je bil na najboljši možni poti, da bi se podal po stopinjah kolegov Macaulayja Culkina in Lindsay Lohan. Zadnja filma iz te fantazijske serije je po lastnih navedbah snemal večinoma v vinjenem stanju:

"Pri 20 letih sem bil puščavnik. Dolge dneve sem sedel doma in pil. Nisem bil več pravi jaz." Le kako bi bil, če je z osmimi filmi o Harryju Potterju in vsem, kar je spremljalo te velikanske filmske uspešnice, zaslužil že 27 milijonov evrov, če so ga oboževale tako deklice kot odrasle ženske po vsem svetu, če ima v lasti nepremičnine v Londonu, New Yorku in Avstraliji in če se lahko pohvali kot ponosni lastnik originalnih del Andyja Warhola in Damiena Hirsta? Danes Daniel premišljeno pravi:

"Ego ne sme postati prevelik. Ključno je, da se osredotočaš na posel in da ne dopustiš, da bi uspeh odvrnil tvojo pozornost."

Če ne dela, postane nemiren

Zelo zaposlenemu zvezdniku tudi pred dvema letoma, ko je nehal snemati filme o Harryju Potterju, premor ni padel niti na konec pameti. Ravno nasprotno, intenzivno se je začel posvečati svoji dispraksiji, motnjam koordinacije, zaradi katere trpi že od malih nog. Intenzivno trenira petje in ples, kmalu pa bo zaigral v broadwajskem muzikalu How to Succeed in Business Without Really Trying. Kar devet mesecev bo v tem muzikalu nastopal osemkrat tedensko. Vmes mu je nekako uspelo spraviti pod streho še snemanji dveh neodvisnih filmov, poleg tega pa je odigral glavno moško vlogo v trilerju Ženska v črnem. Zakaj vse do danes ni vsaj malo upočasnil svojega delovnega tempa?

"V tem primeru bi postal nemiren in ne bi natančno vedel, kaj naj počnem sam s seboj," obrazloži in se strinja z domnevo, da ta svoj nemir vleče s seboj kot breme iz svoje mladosti.

"Nikoli se nisem naučil ustvariti si svojega prostega časa. Preprosto sem zelo, zelo srečen, če lahko delam," pravi in opiše svoj cilj:

"Rad bi, da bi si ljudje, ki obiščejo kino, v prvih desetih minutah še mislili: 'Oh, to je vendar Harry Potter.' Potem pa: 'Vau, kako razburljiv film'."

Strah ga motivira

Nazadnje je igralec pred kamero stal kot Allen Ginsberg v mladih letih. Karizmatičnega homoseksualnega pesnika je igral v trilerju Kill Your Darlings. Sicer pa je Ginsberga v filmu Howl že leta 2010 upodobil James Franco, ki ga je prav ta vloga katapultirala v hollywoodsko prvo ligo. In v to ligo se želi uvrstiti tudi Radcliffe.

Njegovi vzorniki so George Clooney, Brad Pitt in Johnny Depp. Morda zveni neustrašno, a Daniel še vedno – tako kot prej – odlično pozna faze dvomov. Toda danes se v teh fazah ne omamlja več z alkoholom. Danes se lahko sooča s pritiskom, ki ga prinašajo pričakovanja.

"Ta strah je zdaj zame postal dober motivator," poudarja in doda:

"Tam zunaj je tako veliko ljudi, ki čakajo na naš (s tem misli nase in na svoja nekdanja soigralca iz filmov o Harryju Potterju, Ruperta Grinta in Emmo Watson, op. a.) škandal. Vsem njim bi rad dokazal svoje!"

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri