Danes srečno poročeni igralec je nekoč ljubil svetovno znano zvezdnico

Številni ljubitelji filmov so bili prepričani, da bo oskarja za najboljšega igralca letos osvojil Michael Keaton. In če bi zlati kipec dejansko pristal v rokah tega legendarnega ameriškega igralca, bi bilo to zasluženo. Toda prejel ga je obetavni angleški igralec in model Eddie Redmayne. Ravno tako zasluženo ...

Danes srečno poročeni igralec je nekoč ljubil svetovno znano zvezdnico (foto: Profimedia) Profimedia
3. 4. 2015

Edward John David 'Eddie' Redmayne se je Patricii Burke, lastnici selitvenega servisa, in poslovnežu Richardu Redmaynu rodil 6. januarja 1982 v Londonu. Odraščal je ob mlajšem in starejšem bratu, ima pa še starejšega polbrata in polsestro, a si je kot edini od petih otrok kariero ustvaril v neizprosnem igralskem svetu.

Deček, katerega pradedek po očetovi strani je bil sloviti rudarski inženir Richard Redmayne, je najprej obiskoval londonsko osnovno šolo Colet Court, nato pa je drgnil klopi kolidža Eton, v katerem se je izobraževal z nekaterimi slavnimi vrstniki, kot so igralec Tom Hiddleston, pisatelj ter pravnik Ivo Stourton in celo princ William, s katerim sta bila dobra prijatelja, a po koncu šolskega obdobja na žalost nista ohranila stikov.

Fanta sta igrala celo v istem ragbijskem moštvu, od konca šolanja pa se še nista slišala.

"V šoli sva bila prijatelja, od takrat pa se nisva videla. Niti slišala se nisva," je pred kratkim pojasnil Eddie, ki je kot model med drugim predstavljal slovito modno znamko Burberry, in dodal, da je princ William prijazen in dober človek. Pozneje ga je pot zanesla na sloviti cambriški kolidž Trinity, kjer je študiral umetnostno zgodovino in leta 2003 diplomiral z odliko.

Očitno je Eddie do sebe zelo strog, saj si je dal po opravljeni diplomi natanko leto dni časa, da uspe kot igralec.

O igralstvu pa je sanjaril že od nekdaj, zato ni čudno, da je - ob popolni podpori staršev - že od malih nog obiskoval igralski tečaj. Prve igralske izkušnje si je začel nabirati v predstavi Oliver!, ki je nastala pod režijsko taktirko Sama Mendesa in v kateri je pri 10 letih upodabljal dečka v popravnem domu.

"Bil sem eden od 40 fantov z isto vlogo. To je bila tako nepomembna vloga, da režiserja sploh nisem spoznal," je nadobudni igralec, ki je leta 1998 gostoval v eni epizodi družinske pustolovske serije Animal Ark, izjavil za časnik The Telegraph.

Svoj profesionalni gledališki prvenec je leta 2002 kot Viola doživel v predstavi Twelfth Night, ki so jo uprizarjali v gledališču Shakespeare's Globe.

Dve leti pozneje je dobil vlogo v predstavi dramaturga Edwarda Albeeja z naslovom The Goat, or Who Is Sylvia?, v kateri se je tako dobro izkazal, da si je prislužil priznanji Evening Standard Theatre Award in Critics' Circle Theatre Award za najboljšega novinca.

Eddie

V filmskem svetu je debitiral leta 2006 v grozljivki Like Minds, istega leta pa je dobil vlogo v drami Dobri pastir, v kateri je zaigral ob hollywoodskih velikanih Mattu Damonu, Angelini Jolie, Alecu Baldwinu in Robertu De Niru.

Leta 2007 je v drami Divja milina upodobil Antonyja Baekelanda, ki je zaljubljen v svojo mamo, s katero ima neobičajno razmerje.

Mamo Barbaro Baekeland je igrala slovita Julianne Moore, ki je - podobno kot Eddie - znana po bledi polti in pegah.

Eddie

Gre za fizične lastnosti, ki so za nekatere ljudi nekaj negativnega, Eddie pa je prav v njih našel svojo prednost in očaral številna dekleta po vsem svetu:

"Hvaležen sem za svoje pege, rad imam svoja usta in mislim, da mi je prav to pomagalo, da sem dobil vlogo sina Angeline Jolie v svojem prvem filmu. Poleg tega mislim, da so mi pegice pomagale tudi pri tem, da sem dobil vlogo sina Julianne Moore v filmu Divja milina. Seveda imam dobre in tudi slabe dneve, a se ne pritožujem."

Sledile so vloge v zgodovinski drami Elizabeta: Zlata doba, romantični drami The Yellow Handkerchief in zgodovinski romantični drami Druga sestra Boleyn, v kateri je zaigral ob lepotičkah Natalie Portman in Scarlett Johansson.

Eddie

Leta 2009 je navduševal na gledaliških deskah in si za vlogo v predstavi Red prislužil prestižni nagradi tony in Laurence Olivier, dve leti pozneje je kot Colin Clark navdušil v biografski drami Moj teden z Marilyn, nato pa si je izpolnil svoje otroške sanje in nastopil v filmski verziji slovitega muzikala Nesrečniki.

Nesrečniki

Ta glasbena drama mu je v lepem spominu ostalo tudi zato, ker je bil njegov soigralec, avstralski zvezdnik Hugh Jackman, na prizorišču snemanja 'zadolžen' za ohranjanje dobrega vzdušja.

"Vsem nam je dvigoval razpoloženje in vsak petek vsem igralcem in ekipi s snemanja kupoval loterijske lističe. Njegova velikodušnost je zares neverjetna," je izjavil Eddie, ki je še dodal, da mu je bilo v veliko zadovoljstvo gledati, kako igralci s hollywoodske A-liste, kot so Jackman, Russell Crowe in Anne Hathaway, igrajo svoje vloge:

"Neverjetno je, ko jih gledaš, kako trenirajo svoje glasove. Učiti se od drugih igralcev ni samo posel, to pomeni učiti se, kako sploh obstajati. Igralstvo je zelo zmeden svet. Iz nič postaneš nekdo, to so stalne oscilacije, ki jih težko razumeš, zato se učim tako, da gledam druge."

Za Eddieja, ki se je torej pridno učil od svojih starejših in izkušenejših kolegov ter uspehe nizal kot po tekočem traku, je bilo lansko leto nedvomno sanjsko, saj se je poročil in zaigral v filmu, ki mu je prinesel prvega oskarja!

S sedanjo soprogo, leto dni mlajšo piarovko Hannah Bagshawe, sta se spoznala, ko sta bila še najstnika, a sta bila takrat oba v razmerjih, zato ljubezenska iskrica med njima ni preskočila takoj.

Po dolgih 15 letih prijateljevanja pa sta leta 2012 na srečo končno ugotovila, da sta ustvarjena drug za drugega, in se zaljubila.

Eddie

To spoznanje je prišlo na vrsto kmalu po tem, ko je zvezdnik končal kratkotrajno ljubezensko zgodbo z ameriško glasbenico Taylor Swift.

Sedem let mlajšo lepotico, ki jo je spoznal v Londonu, natančneje na avdiciji za film Nesrečniki, je zapustil zato, ker razmerje z njo po njegovem ni imelo prav nobene prihodnosti.

V še eno razmerje brez prihodnosti pa se je igralec zapletel že pred tem, na začetku leta 2011, ko je po koncu zveze s Shio LaBeoufom tolažbo v njegovem naročju našla njegova tri leta mlajša kolegica in rojakinja Carey Mulligan.

Carey

Tudi razmerje s Carey pa je bilo zelo kratko. No, kot pravijo, je vse za nekaj dobro, in Eddie je svojo pravo srčno izbranko našel v Hannah, ki jo je zaprosil po dveh letih razmerja, natančneje maja lani, in zaroko objavil v priljubljenem britanskem dnevniku The Times, do oltarja pa sta se sprehodila 15. decembra lani.

Poročne zaobljube sta si izmenjala v graščini Babington House v angleški grofiji Somerset. Že mesec dni pozneje je sledil nov vrhunec v njegovem življenju, saj je izvedel, da si je z odlično upodobitvijo slovitega angleškega fizika, astrofizika, matematika in kozmologa Stephena Hawkinga v romantični biografski drami Teorija vsega prislužil nominacijo za oskarja za najboljšega igralca!

Teorija

"Izjemno sem počaščen, da me je Akademija prepoznala, še bolj pa sem navdušen, da lahko to izredno čast delim z vso svojo družino, kolegi in ekipo filma Teorija vsega. Ta vloga je bila izkušnja, ki se jo bom spominjal vse življenje. Čestitam vsem kolegom, ki so nominirani skupaj z mano, zahvaljujem se Akademiji, še posebno pa se zahvaljujem Stephenu in Jane Hawking," je dejal 33-letnik, ko je izvedel za nominacijo.

Že slab mesec dni pozneje se je oskar zasvetil v njegovih rokah, vloga Hawkinga pa mu je prinesla še nekatere druge prestižne nagrade, kot so BAFTA, SAG in zlati globus.

"Nimam pojma! Res nimam pojma!" je bil presrečni Anglež zmeden, ko so ga novinarji tednika Us Weekly takoj po februarski podelitvi oskarjev vprašali, kam namerava postaviti prestižni zlati kipec. Odgovora na to vprašanje jim ni mogel ponuditi zato, ker nagrade sploh ni pričakoval, zato tudi ni razmišljal o tem, katero častno mesto v svojem domovanju bi namenil 'zlatemu fantu'.

"Stal bo nekje v mojem stanovanju," je pozneje vendarle pojasnil simpatični zvezdnik in hkrati poudaril, da še vedno ne ve, kje natančno.

Ve pa, da tudi kot novopečeni oskarjevec ne bo obrnil hrbta rojstnemu Londonu. Takoj potem ko je osvojil najprestižnejšo filmsko nagrado na svetu, so ga številni igralski kolegi namreč začeli nagovarjati, naj zapusti deževno angleško prestolnico in se preseli v sončni Los Angeles, a Eddie njihovih dobrohotnih nasvetov ni upošteval: "Govorijo mi, da bom lažje dobil posel, če se preselim v Los Angeles, a se ne strinjam s tem."

O tem, v katerem mestu bi Eddie dobil številnejše in boljše igralske ponudbe, bi se dalo razpredati, ko gre za vprašanje, katere čestitke za osvojitev oskarja se je najbolj razveselil, pa ni prostora za debate. To je namreč čestitka, ki mu jo je med prvimi namenil ... Hawking!

Hawking

"Čestitke Eddieju za osvojenega oskarja. Odlično si opravil svoje delo, Eddie. Zelo sem ponosen nate," je na Facebooku napisal 73-letnik, ki je že od začetka snemanja filma pozorno spremljal prav vsak korak nadarjenega Angleža in mu na priljubljenem družabnem omrežju čestital za vsako prejeto nagrado ter pohvalil njegov trud in igralsko znanje, ki ju je pokazal, ko ga je upodabljal.

"Eddie je mladenič, ki je zelo podoben meni v mladih letih, ima enak smisel za humor, povsem me je zadel. Na trenutke se mi je zdelo, da sem to jaz. Da bi bil lahko tako avtentičen, je veliko časa preživel s paraliziranimi ljudmi, ki bolehajo za amiotrofično lateralno sklerozo. Med gledanjem filma sem užival, zame je bilo to najlepše potovanje skozi čas. Počaščen sem nad tem filmom, ki me je prisilil, da se ozrem v preteklost in si ogledam svoje življenje," je napisal Hawking, na katerega v svojem zahvalnem govoru na 87. podelitvi oskarjev seveda ni pozabil niti Eddie, ki je s solznimi očmi izjavil:

"Še kako se zavedam, da sem srečen človek. Ta nagrada pripada vsem ljudem, ki se bojujejo z ALS!"

Glede na to, kako zelo vroč in popularen je v filmskem svetu trenutno Eddie, ne čudi, da ima polne roke dela.

V tem času snema kar dva filma, v risanki Thomas & Friends: Sodor's Legend of the Lost Treasure 'posoja' glas glavnemu junaku Ryanu, v biografski drami The Danish Girl pa upodablja dansko umetnico Lili Elbe, ki je slovela tudi kot ena prvih transseksualk:

Eddie

"Zadnje, kar sem delal, je bil film Teorija vsega in moram priznati, da je dober občutek, ko se vrneš k igri in se spomniš, da je to pravzaprav to, kar si želiš početi."

Ja, Eddie je trenutno brez kakršnegakoli dvoma eden najbolj obetavnih in simpatičnih igralcev na svetu. Vse tiste, ki se bojite, da mu bo uspeh prej ali slej udaril v glavo in da bo postal nadut, pa lahko že zdaj potolažimo - Hannah se ves čas trudi, da bi njen dragi z obema nogama ostal na trdnih tleh.

"Ko sem bil na vaji, me je poklicala soproga in mi sporočila, da se nama je pokvaril pomivalni stroj. In tako sem se poskušal osredotočiti na delo, hkrati pa sem moral razmišljati o težavnih ceveh in vsem ostalem," je simpatični utrinek iz svojega vsakdanjega življenja z javnostjo delil 'čisto običajen moški' Eddie.

Napisal: Tim Jeras za revijo Story
Fotografije: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri