Dan D za Sladke nasmehe

Pevec skupine Dan D, Tomislav Jovanović – Tokac, je pokazal, da imajo tudi rokerji zlato in sladko srce ter pridne roke, ki pomagajo pri osrečevanju otrok.

2. 4. 2014

Z dobrodelnim društvom Sladki nasmehi je namreč v novomeški Čajarni pripravil dvonadstropno torto za dvojčka s cerebralno paralizo.

Ob pomoči članic društva je v nekaj urah ustvaril posebno, unikatno torto. Kot vse torte, ki jih društvo Sladki nasmehi podarja otrokom v stiski, je bila tudi ta narejena prav po njunem okusu in okrašena po njuni želji.

  • »V skupini Dan D se zavedamo moralne odgovornosti, zato smo z veseljem dobrodelno dejavni. Današnji dan pa je prav poseben, saj bomo pomagali prav otrokom, ki nimajo toliko sreče v življenju, pa vendar jim bomo polepšali dan,« je ob predaji torte dvojčkoma povedal Tokac.

Triipolletna dvojčka Anže in Enej imata zaradi zapletov pri rojstvu cerebralno paralizo, starši so upanje za njune korake našli v Zagrebu, kjer obiskujejo terapije integralne neurorehabilitacije v edinem tovrstnem centru v Evropi. Ker so uspešne terapije drage, družina sredstva zbira preko Facebook skupine.

Oddih od napornih vsakodnevnih terapij pa je predstavljal prav prihod v Novo mesto, kjer sta iz rok Tokaca in članic Sladkih nasmehov svojo tortico sprejela s širokim nasmehom. V zahvali je njuna mamica, Darja Strazberger zapisala:

  • »Sedaj smo prispeli nazaj v Zagreb. Bil je zelo lep izlet za naša Anžeta in Eneja v Novo mesto in njuna tortica je več kot dosegla svoj namen. Z veseljem smo se z njo posladkali!«

Članice Sladkih nasmehov so dan zaključile z mislijo:

  • »Peka z znanimi je vedno posebno doživetje, ki se pa resnično osmisli šele, ko skupaj zagledamo nasmeh na otroškem obrazu ob pogledu na tortico. To je naše pravo poslanstvo.«

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri