Daleč od doma kar žarita

Med potovanjem po Bližnjem vzhodu sta igralca Angelina Jolie in Brad Pitt delovala kot nadvse srečen par. Očitno sta se daleč stran od Hollywooda spet razživela.

15. 10. 2009

Od Los Angelesa do Damaska je dobrih 12 tisoč kilometrov.

Štiriintridesetletna Angelina Jolie in 45-letni Brad Pitt sta se torej spet odločila za potovanje v daljne dežele. Odšla sta stran od vsakdanjika in se podala v okolje, ki jima pomeni izziv, hkrati pa ju tudi fascinira. V tem okolju se počutita kot razmeroma normalen par. Samo v teh deželah je Brad le gospod Jolie, življenjski sopotnik in spremljevalec Angeline, posebne odposlanke Združenih narodov. Ko ona sedi za prenosnim računalnikom, ji on gleda čez ramena in položi roko nanje. In ko ona hodi po ulicah Damaska, se on ponosno sprehaja ob njej. V Los Angelesu pa Angelinini snubci in Bradove oboževalke z veliko vztrajnostjo govorijo o domnevni krizi v razmerju zvezdnikov.

Povsem preprosta

Sopotniki, ki so se z njima udeležili potovanja po Jordaniji in Siriji, so veliko bolje obveščeni o njunem odnosu. Prav oni poročajo, kako zaljubljena in izredno srečna sta delovala igralca. Povsem spontano sta na primer zavila v prodajalno sladoleda Licky Licious v jordanskem glavnem mestu Aman, v naročju pa sta nosila 15 mesecev stara dvojčka Knoxa in Vivienne. Ob sladoledu z okusom manga, vanilje in pekanovega oreha sta klepetala z Ihabom, lastnikom omenjene trgovine, kot bi se poznali že dolga leta. Pri tem sta kar žarela in povsem sproščena ter srečna gledala v kamere. Par, ki si nima več nič za povedati, se navadno vede drugače.

V Hollywoodu se ne počutita dobro

Njuni prijatelji se vsemu temu prav nič ne čudijo, saj poznajo ta fenomen - dlje ko sta zvezdnika oddaljena od Hollywooda, bolj zadovoljna in sproščena delujeta. Pa tudi če poletita le do Pariza, počivata na svojem posestvu v južni Franciji ali pa se v Afriki ukvarjata z dobrodelnimi projekti. Brad je hollywoodsko tovarno sanj nekoč opisal kot veliko stekleno kletko in nobena skrivnost ni, da sicer živita v Hollywoodu, a se tam še zdaleč ne počutita doma.

Medtem ko Brad kar se da pogosto drvi okoli s svojimi motorji in paparacem kaže srednji prst, pa je predvsem Angelina tista, ki v Los Angelesu trpi. V mestu angelov ji namreč številne ženske še vedno zamerijo, da je pred dobrimi štirimi leti zgrabila Brada in ga speljala njegovi soprogi Jennifer Aniston. Ljubezen gor ali dol, čustva gor ali dol, njena takratna poteza je bila po njihovem mnenju posebej ne­sramna predvsem do Jennifer. Pika. Konec. Je bila Angelinina globoka ljubezen nesramnost? Lahko si predstavljamo, kako se mora spopadati s takšnimi in podobnimi napadi ter strupenimi pripombami.

Na prvem mestu otroci

Za svojo veliko porcijo sreče v vsakdanjiku Brad in Angelina zato ne poskrbita v Los Angelesu, ampak na drugem koncu sveta. Normalnost in duševni mir se v njiju porodita šele takrat, ko se vkrcata v zasebno letalo in pustita Kalifornijo za seboj. Sreča zanju vključuje predvsem dve stvari - njuno družino in možnost, da izboljšata svet. Prednost ima seveda družina.

“Brad je senzacionalen oče in še zdaleč ni mačo,” je povedal njegov prijatelj in dodal: “Zanj je povsem normalno, da za otroke skrbi toliko kot Angelina.”

To, da nikoli ne delata oba hkrati, je pri tem le začetek. Brad skoraj ne hodi več ven s svojimi prijatelji, na hladilniku v francoskem ChČteau Miravalu pa je nalepljen listek s seznamom stvari, ki jih je treba opraviti. Na njem je natančno zapisano, kdaj mora z otroki na igrišče, kdaj morajo obiskati frizerja ali pediatra in katere stvari je še treba opraviti. Sicer pa je razdelitev vlog klasična – Angelina skrbi predvsem za deklice, Brad pa za fante. Mama gre s Shiloh in Zaharo v trgovino z živalmi, oče pa medtem z Madd­oxom uživa na kartingu. In čeprav Angelina morda že malo pretirano pazi na svojo postavo, lahko naraščaj poje neomejene količine vročih hrenovk, hamburgerjev in bombonov.

V nasprotju s številnimi govoricami nadaljnje povečanje družine ni le možno, ampak celo zelo verjetno. Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, Knox in Vivienne bi svoje slavne starše sicer držali na vajetih, a nova po­svojitev naj bi se kljub temu obetala zelo kmalu. Še posebej Angelina bi rada imela še več otrok, Brad pa jo pri tem v celoti podpira.

Srečanje z iraškimi begunskimi otroki v Siriji je njeno željo še okrepilo. Znanec slavnega para je predstavnikom sedme sile razkril:

“Humanitarno udejstvovanje Brada in Angeline je kot nekakšno lepilo, ki ju izredno močno povezuje. To se začne z dobrodelnim delom in darovanjem denarja, konča pa s posvojitvami otrok s kriznih področij.”

Pomembna je tudi dobrodelnost

Bradovo občudovanje močne in energične življenjske sopotnice je brezmejno. Lepotec stalno navdušeno pripoveduje o njenem trudu v vlogi posebne odposlanke Združenih narodov za vojne begunce, v kratkih ljubezenskih pismih, ki ji jih namenja, pa vedno znova poudarja, kako zelo ceni njeno prizadevanje. Angelina pa je seveda srečna in hvaležna za njegovo podporo. Vesela je, da njen partner ‘tiktaka’ podobno kot ona in da s svojimi gradbenimi projekti pomaga žrtvam orkana Katrina, ki je divjal v New Orleansu. Oba se strinjata v razmišljanju, da je dober le tisti človek, ki dela dobro. Prav zato se tudi vztrajno širijo govorice, da igralca vsako leto kar tretjino svojih dohodkov podarita v dobrodelne namene. Samo lani sta skupaj zaslužila približno 38 milijonov evrov, več kot 12 milijonov pa naj bi namenila dobrodelnosti. Par takšnih in podobnih domnev sicer noče komentirati, a znano je, da sta več milijonov evrov namenila različnim bolnišnicam, univerzam in organizacijam, ki se ukvarjajo s človekovimi pravicami, v Burmi in Iraku. Finančno sta podprla tudi gibanje, ki se zavzema za pravico do poroke med istospolnimi partnerji.

Domača vzgoja

Njuni otroci se seveda še ne zavedajo, da imajo starši precej ležeren odnos do slave in premoženja. Zanje je pomembno le to, da sta mamica in očka vedno na voljo. Če so lačni, se za štedilnik ne postavi najeti kuhar, ampak očka. Kot moški, ki je odraščal na ameriškem srednjem zahodu, bi Brad svoje otroke namreč rad vzgajal čim bolj ‘po domače’. Res je sicer, da so stranski učinki slave lahko tudi zelo prijetni, a prednost v Bradovem in Angelininem življenju imajo trenutno povsem druge stvari kot šovbiznis. V glavnem si želita, da bi se njuni otroci razvili v zrele in razumne osebnosti, ki bodo dobile občutek, da jih jemljejo resno. Če smo bolj konkretni, to pomeni – če hočejo otroci sladoled, ga tudi dobijo, pa naj bodo v tistem trenutku v mondeni losangeleški vili ali pa v preprosti prodajalni na ulicah Amana.

Vir: Lea

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri