Dakota Johnson se boji lastnega uspeha

Igralka Dakota Johnson dejstvo, da njena anonimnost iz dneva v dan bolj kopni, občuti kot nekaj zelo zastrašujočega. V zadnjem času se zato poskuša pripraviti na bližnjo prihodnost, ko bo – zahvaljujoč vlogi v filmu Petdeset odtenkov sive – zelo prepoznavna.

Dakota Johnson se boji lastnega uspeha (foto: Profimedia) Profimedia
3. 2. 2015

Petindvajsetletna igralka in model Dakota Johnson, ki smo jo med drugim lahko gledali že v drami Socialno omrežje, je s tem, da je dobila vlogo Anastasie Steele v težko pričakovani romantični drami Petdeset odtenkov sive, požela svoj doslej daleč največji uspeh.

Filmska verzija istoimenske svetovne knjižne uspešnice v slovenska kina prihaja 12. februarja, govori pa o nedolžni študentki, ki se zaljubi v zrelega in izkušenega poslovneža Christiana Greya. Možakar, ki ga upodablja Jamie Dornan, prisega na sadomazo seks in Anastasio vpelje v njej povsem tuj svet.

Številnim oboževalcem knjižne trilogije se zdi povsem samoumevno, da bo ta vloga Dakoti prinesla tudi ogromno pozornosti, glavna junakinja filma pa to pozornost že zdaj pogosto občuti kot pritisk.

Dakota

"Razmišljanje o izginjajoči anonimnosti me resnično navdaja s strahom, saj bi bil večji del mojega bita povsem zadovoljen z življenjem na ranču v Koloradu, v družbi dojenčkov, kokoši in konjev, ki jih bom tako ali tako imela," je zvezdnica v vzponu izjavila za ameriško verzijo revije Vogue.

Še nikoli pred tem ni doživela česa takšnega

"Del tega sem hotela biti zato, ker gre za tako zelo drugačno in predvsem intenzivno ljubezensko zgodbo. To je preprosto najbolj nora zadeva, v kateri si lahko udeležen. Še nikoli pred tem nisem doživela česa takšnega. Mislim, da še nihče ni doživel česa takšnega. To je zastrašujoče in napeto hkrati," je še dodala Dakota, hčerka 57-letne hollywoodske ikone Melanie Griffith in 65-letnega Dona Johnsona, zvezdnika nekoč izredno priljubljene serije Miami Vice.

Slava njenih staršev je bila sicer njena stalna spremljevalka, a zdaj, ko je tudi sama zvezdnica, je situacija povsem drugačna:

"Los Angeles je res čuden kraj. Tukaj sem povsem normalno odraščala in šele takrat, ko sem obiskala druge kraje tega sveta, sem spoznala, kako zelo bizarno je to mesto – v hišah vplivnih in pokvarjenih ..."

Kakorkoli že, zdi se, da je Dakoti vloga Anastasie pisana na kožo, s pohvalami na njen račun pa ni skoparil niti njen 32-letni soigralec Jamie.

Jamie

Severnoirski igralec, model in glasbenik je bil navdušen predvsem nad njenim smislom za humor, s katerim ga je na snemanju spravljala v smeh.

Na lepotca pa je vtis naredil tudi njen igralski talent. Po njegovih besedah se je Dakota lahko čudovito vživela v dramatične scene, kadar je to od nje zahtevala 47-letna režiserka Sam Taylor-Wood. In prav to je po Jamiejevem mnenju 'popolna igralska sposobnost'.

Kadar Dakota ne nastopa pred kamerami, se vneto zavzema za pravice živali. Za to je delno 'kriva' njena babica, 85-letna igralka Tippi Hedren, ki je prav tako znana bojevnica za pravice živali.

Tippi

"Zdaj živi z nekaj majhnimi in nekaj velikimi mačkami. Z levi in tigri, črnimi leopardi in trinožnimi gepardi. Je najbolj glamurozna ženska, ki sem jo kdaj videla, tako čudovita, pametna, res krasna. Je preprosto izredna," je Dakota z velikim navdušenjem opisala svojo babico, ki je filmski prvenec doživela v sloviti Hitchcockovi grozljivki Ptiči.

Napisal: Tim Jeras za revijo Nova