"Da, bila sem posiljena" (Evan Rachel Woods iskreno o fizični, psihični in spolni zlorabi)

Evan Rachel Wood se je odločila, da ne bo več molčala. Ameriška igralka in glasbenica je pred kratkim šokirala javnost, saj je v intervjuju razkrila, da so jo večkrat spolno zlorabili.

"Da, bila sem posiljena" (Evan Rachel Woods iskreno o fizični, psihični in spolni zlorabi) (foto: Profimedia) Profimedia
13. 12. 2016

Večina zvezdnikov nerada govori o svojem spolnem življenju in spolnosti nasploh.

Devetindvajsetletna Evan Rachel Wood, ki s serijo Westworld še posebej v ZDA žanje velike uspehe, ne spada mednje.

V iskrenem intervjuju, ki ga je pred kratkim dala za slovito revijo Rolling Stone, je ameriška igralka in glasbenica med drugim povsem odkrito spregovorila o svoji biseksualnosti in nekdanjem razmerju s kontroverznim rokerjem Marilynom Mansonom.

Na žalost pa je razkrila tudi šokantne pripetljaje iz svoje preteklosti – večkrat so jo zlorabili in posilili!

Evan Rachel, ki je luč sveta ugledala v Raleighu, glavnem mestu ameriške zvezne države Severna Karolina, je leta 2011 javno naznanila, da je biseksualka, letos poleti pa je objavila videoposnetek, v katerem je razkrila nekaj šokantnih informacij:

"Skoraj polovica biseksualnih žensk je že poskušala storiti samomor ali pa vsaj razmišljala o njem. Poleg tega imajo večjo možnost, da bodo zbolele za afektivnimi motnjami, kot so depresija in napadi pa­nike. Polovica vseh biseksualnih žensk ima izkušnje z nasilnimi intimnimi partnerji."

Vse te neprijetne stvari naj bi zvezdnica že izkusila na lastni koži. Med drugim se je – kot je razkrila v intervjuju – bojevala s 'fizično, psihično in spolno zlorabo'.

Kmalu po koncu intervjuja pa je novinarju omenjene revije napisala elektronsko sporočilo, v katerem je bila še veliko bolj jasna:

"Da, bila sem posiljena. Najprej me je posilil partner, s katerim sem bila v razmerju, nato pa še lastnik nekega bara."

Ob tem je poudarila, da po njenem mnenju živimo v času, v katerem ljudje ne bi smeli več molčati o takšnih stvareh. Po njenem je svet trenutno v stanju 'neprikritega licemerstva in seksizma'.

Zvezdnica je v intervjuju spregovorila tudi o omenjenem rokerju Mansonu (na fotografiji spodaj), ki ga je – z vmesnimi prekinitvami – ljubila med letoma 2007 in 2010.

Dejala je, da jo je 47-letnik močno privlačil, saj je končno spoznala nekoga, ki ji je obljubljal svobodo in ki je ni obsojal.

Poleg tega je takrat iskala določeno mero 'nevarnosti in razburjenja'. Nekega dne je svojo mamo obvestila:

"Mama, zdaj se bom pridružila osemmesečni turneji, na ka­teri se bomo z avtobusom vozili od koncerta do koncerta. Ogledala si bom svet in imela bom noro potovanje, da bom lahko znova našla sebe. Če ljudem to ni všeč, mi je zelo žal, a svojega življenja ne morem živeti za druge ljudi."

In dejansko se številni ljudje niso dobro odzvali na njeno razmerje z Mansonom.

Motilo jih je predvsem to, da je bil roker na začetku njune ljubezenske zgodbe še poročen z zvezdnico burleske Dito Von Teese.

"Ko sem hodila po cesti, so me ljudje zmerjali s cipo, in to človeka preprosto prizadene," je pojasnila Evan Rachel, ki je poleti leta 2011 obnovila razmerje s 30-letnim angleškim igralcem Jamiejem Bellom.

Oktobra 2012 je sledila skromna poročna slovesnost, julija 2013 se jima je rodil sinček, maja 2014 pa sta naznanila, da se ločujeta.

Napisal: Tim Jeras (za Novo)

Preberi še intervju z Ano Klašnja: "Bojim se, da bi se mi z leti situacija poslabšala"

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri