Cynthia Nixon je spregovorila o svoji soprogi

Dokler ni spoznala Christine Marinoni, igralke Cynthie Nixon ženske niso privlačile. Zbližali sta se, ko se je zvezdnica serije in filmov Seks v mestu razhajala z dolgoletnim partnerjem Dannyjem Mozesom.

Cynthia in Christine sta se spoznali že leta 2001, romantično razmerje pa sta začeli tri leta pozneje.  (foto: profimedia) profimedia
20. 4. 2014

O seminštiridesetletni igralki Cynthii Nixon, ki upodablja ambiciozno odvetnico Mirando Hobbes predvsem v med ženskami priljubljenih seriji in filmih, se je življenje obrnilo na glavo, ko je spoznala 46-letno izobraževalno aktivistko Christine Marinoni.

Njene oboževalce pa je bolj kot to, da je igralka v lezbičnem razmerju, presenetilo dejstvo, da se Christine na videz močno razlikuje od žensk, ki so jih bili vajeni gledati v njeni družbi. V nasprotju z junakinjami omenjene serije in filmov, Mirando, Samantho, Carrie in Charlotte, je Christine namreč prava možača.

Najprej sta bili prijateljici

Cynthia in Christine sta se spoznali na nekem zborovanju aktivistov leta 2001. Igralka je bila takrat v resnem razmerju in noseča, zato sta dekleti sprva razvili le prijateljski odnos. V obdobju, ko se je Cynthia razhajala od Dannyja Mozesa, s katerim je preživela kar 15 let in ima z njim dva otroka, danes 17-letno Samantho in 11-letnega Charlesa, pa sta se nekoliko bolj zbližali.

Ljubezensko razmerje sta začeli leta 2004, leto dni po tistem, ko sta se Cynthia in Danny dokončno razšla. "Pred Christine me niti ena ženska ni pritegnila. Če bi jo spoznala, ko sem bila stara 20 let, bi se morda zaljubila in hodila z ženskami. Morda pa sploh ne bi reagirala. Kdo ve," se danes sprašuje zvezdnica.

Na začetku skrivala ime

Nixonova se je od samega začetka razmerja s Christine zavedala, da bodo v javnost prej ali slej pricurljale podrobnosti o naravi njunega odnosa. Njen publicist ji je na začetku sicer svetoval, naj razmerje ostro zanika, a njegov predlog ji ni bil ravno všeč. In zato ga odpustila ter zaposlila drugega publicista, ki ji je svetoval ravno nasprotno ‒ naj odkrito in javno prizna, da je v razmerju z osebo istega spola. To je tudi storila, a se je odločila, da javnosti vendarle ne bo razkrila vsega.

Tako je med drugim ostalo skrito tudi ime njene nove ljubezni. Sčasoma pa je razkrivala čedalje več podrobnosti svojega razmerja. "Če bi me kdo, preden sem spoznala Christine in se zaljubila vanjo, vprašal, kaj si mislim o seksualnosti, bi rekla, da smo vsi biseksualci," pravi Cynthia. Zaljubljenki sta se zaročili aprila 2009 in zaroko javno naznanili na zborovanju v znamenje podpore istospolnim porokam. Ob tej priložnosti sta tudi povedali, da se ne bosta sprehodili do oltarja, dokler v New Yorku ne bodo uzakonili istospolnih porok.

To se ni zgodilo še tri leta in v tem času sta dobili sina. Marinonijeva je 7. februarja 2011 namreč povila Maxa Ellingtona Nixona-Marinonija. Identitete njegovega očeta nočeta razkriti, znano je le to, da gre za moškega, ki ga obe dobro poznata. Ljubezensko srečo sta pred nekaj manj kot dvema letoma okronali s poroko, večno zvestobo sta si zaobljubili 27. maja 2012 v New Yorku.

Srečna družina

Zlobni jeziki radi pogosto poudarjajo, da je Christine daleč od privlačne ženske in da je izrazita možača, a njene slavne srčne izbranke to prav nič ne moti. "Ona je pravzaprav majhen moški z dojkami. Velik del tistega, kar mi je všeč pri njej, je ravno to, da je možača. Ne pravim pa, da sem se zaljubila vanjo na seksualno nevtralen način. Rada imam njeno seksualnost," je odkrita igralka. Christine ni potrebovala dolgo, da je poleg Cynthijinega srca osvojila tudi srca njenih otrok Samanthe in Charlesa.

"Morda sem samo srečna, a imam občutek, da je Christine odlična z najinimi otroki – ker oni so najini otroci. Čutim, da sem se vanjo delno zaljubila tudi zato, ker me je očaral način, na katerega izboljšuje našo družino," razloži Cynthia, ki je z izbiro partnerice očitno res zadela v polno. Christine je namreč tako všeč njenima otrokoma iz prvega zakona, da jo naslavljata z Ma, kar je okrajšava za mama.

Igralka si zna razložiti, zakaj je tako: "Moj sin je bil zelo majhen, ko se je to zgodilo (ko se je njegova mama zaljubila v žensko, op. p.), moja hčerka ima strica, ki je gej, njeni botri pa sta prav tako lezbijki."

Revija Lea