Čudaška imena hollywoodskih otrok

Občasno se v Hollywoodu rodi otrok z resnično nenavadnim imenom. V zadnjem času sta bila tarči kritik zaradi izbire nenavadnega imena za svojo novorojenko Kim Kardashian in Kanye West, kar nas je spodbudilo, da smo izbrskali še več čudaških imen, ki so jih zvezdniki izbrali za svoje potomce.

Starleta Katie Jordan Price (foto: Profimedia) Profimedia
10. 9. 2013

North West

Najbolj oblegan par leta, Kim Kardashian in Kanye West, je svojo hčerko poimenoval North West. Prav z zanimanjem bomo opazovali, ali bodo drugi otroci (ki bodo morda še sledili) poimenovani po preostalih smereh neba. Morda bomo doživeli še rojstva East, South in West West. Če bosta imela v prihodnosti še več kot tri otroke, se je bati, da bi jima lahko zmanjkalo idej.

Buddy Bear, Daisy Boo Pamela, Petal Blossom Rainbow in Poppy Honey Rosie

Rekorder pri iskanju čudaških imen za svoje otroke je prav gotovo kuhar Jamie Oliver. Morda si ni mislil, da bodo njegovi ljubki otroci kdaj zrasli in dejansko začeli živeti v družbi, saj jih je 'okrancljal' z imeni pravljičnih junakov brez primere. Spoznajte  Buddy Beara, Daisy Boo Pamelo, Petal Blossom Rainbow in Poppy Honey Rosie.

Audio Science

Igralka Shannyn Sossamon in njen fant sta svojega otroka želela poimenovati drugače, in ne imenom, zato sta izbrala Audio Science. Glede na to, da je menda njen partner med nosečnostjo kar štirikrat prebral celoten slovar, bi pričakovali kakšno še bolj nenavadno izpeljanko, in ne dve besedi, ki skupaj ne tvorita prav nobenega smisla. Sprva naj bi obveljalo ime Science, kar jima ni bilo všeč, saj bi njun ubogi sin lahko slišal na skrajšano ime Sci, kar je med drugim krajše za Simon. Res bi bilo malce pretirano, kajne?

Pilot 'Standard' Inspektor

Igralec Jason Lee, ki smo ga spoznali v televizijski seriji My Name is Earl, je navdih za ime svojega sina dobil ob poslušanju pesmi indie rokovske skupine Grandady, katere besedilo se začne He's simple, He's dumb, He's a pilot (On je enostaven, on je neumen, on je pilot, op. a.). Upamo lahko samo, da se ne bo njegov sin Pilot 'Standard' Inspektor zaposlil pri katerem izmed inšpektoratov, recimo za promet, energetiko in prostor.

Princess Tiaamii

Na svetu očitno obstaja tudi pravcata princesa brez modre krvi, ki se po mnenju prsate britanske starlete Katie Jordan Price skriva v njeni hčerki Princess Tiaamii. Ime je morda na prvi pogled smešno, a vsekakor ga bo lahko hčerka odlično uporabila v svojo korist, če bo le sledila karieri svoje mame in polnila naslovnice otoških tabloidov. 

Bluebell Madonna

Nekdanja spajsica, pevka Geri Halliwell, je svojo hčerko poimenovala Bluebell Madonna. Ideja je bila preprosta - združiti ime izjemno redke rožice z imenom ene in edine pop dive. Vsekakor lahko zanimivo zamisel pozdravimo, kot je na svet prijokala mala Bluebell Madonna, z odprtimi rokami. Tako je namreč Geri opisala rojstvo svoje hčerke, ki je s tem, po njenem mnenju, svetu jasno povedala, da je prišla.

Dweezil, Diva Thin Muffin in Moon Unit

Med najbolj čudaška prav gotovo spadajo imena otrok legendarnega glasbenika Franka Zappe. Izbral je namreč neverjetno bizarna poimenovanja. Njegov sin Dweezil in hčerki Diva Thin Muffin ter Moon Unit svojemu bratu Ahmetu gotovo zavidajo najbolj 'normalno' zveneče ime, ki nima zveze z imaginarno živalco iz risanke, divami s sladicami ali lunarnimi postajami.

Tu Morrow

Igralcu Robu Morrowu se je gotovo zdelo zabavno, da bi enega izmed svojih otrok krstil z nenavadnim imenom, ki bi njegovemu priimku končno dal poln pomen. Po zaslugi hčerke Tu Morrow se prav gotovo velikokrat spomni, kako prebrisan je, mali Tu pa bo po zaslugi očeta vedno v mislih odzvanjala tematska pesem iz filma o siroti Annie.