Courteney Cox in Jennifer Aniston: Že 20 let najboljši prijateljici

Igralki Courteney Cox in Jennifer Aniston 'praznujeta' 20 let prijateljstva. Vedno sta tu druga za drugo in si v vseh težkih trenutkih stojita ob strani. In zatrjujeta, da bo njuno prijateljstvo večno ...

Courteney Cox in Jennifer Aniston (foto: Profimedia) Profimedia
8. 2. 2014

Jennifer Aniston (44) in Courteney Cox (49) sta se zbližali pred 20 leti na snemanju legendarne serije Prijatelji. In z leti se je njuna prijateljska vez samo še poglabljala.

"Kolikokrat sem samo prespala pri Courteney, ko sem bila v krizi. Vedno mi je nesebično pomagala in lepo je vedeti, da imaš nekoga, ki mu lahko popolnoma zaupaš," pravi Jennifer in dodaja, da je ni nikoli kritizirala.

"Vedno je podpirala vse moje odločitve, no, seveda mi je dala tudi kakšen nasvet," se smeji Jennifer. Eden od težjih trenutkov, ko je igralka potrebovala pomoč, se je zgodil leta 2005, ko se je ločevala od Brada Pitta, ki se je na snemanju filma Gospod in gospa Smith zaljubil v soigralko Angelino Jolie. Courteney pa se odlično razume s še eno soigralko iz serije Prijatelji, in sicer Liso Kudrow (50). "Courteney je ženska, ki ji lahko popolnoma zaupaš in te ne bo nikoli pustila na cedilu," pravi Lisa. "Ni pomembno, ali se vidiva vsak dan ali pa le enkrat na leto. Ko jo potrebuješ, vedno najde čas zate," dodaja.

Da ima Courteney veliko srce, je dokazala tudi, ko se je ločevala od moža Davida Arquetta (42), s katerim ima devetletno hčerko Coco. Čeprav jima ni uspelo, je z njim ostala v prijateljskih odnosih in mu privošči vso srečo z novo izbranko. To vedno znova tudi sama poudari.

"Ko imaš nekoga rad, želiš, da bi bil srečen, in to tudi takrat, ko ni več s tabo," pravi igralka. No, tudi David ima za njo samo pohvalne besede. "Je najboljša prijateljica, kar si jih lahko želiš," pravi za bivšo soprogo in priznava, da ji ob njem ni bilo vedno lahko. Še posebej v obdobju, ko se je vdajal alkoholu. Par je bil poročen 11 let, uradno pa sta se ločila šele lani. Courteney pa je zdaj v zvezi z 12 let mlajšim britanskim rokerjem Johnnyjem McDaidom (37).

Napisala: Sandra Bratuša za revijo Story