Cosmopolitanka: Ota Roš

“Če si na očeh, te opravljajo. Jaz sem glasna in govori se vse mogoče, a se s tem ne obreme­njujem. Laska mi, da se ljudje ukvarjajo z menoj.”

27. 7. 2006

Brez rezerve

Radijska voditeljica si ne predstavlja življenja brez radia Antena, kjer se njen glas sliši vsak dan od dveh do šestih popoldne v oddaji Miha in Ota.

Rojena: 2. 6. 1979 – tipična dvojčica.

Ko bo velika: “Za zdaj nimam rezerve za zamenjavo radia.”

Vplivi: “Sem vremensko pogojen človek, sonce mi daje veliko energije.”

Obožuje: bižuterijo.

Zmaga: Nehala kaditi!

Družina je vse

“Vem, da se sliši klišejsko, v življenju mi največ pomeni družina. Tako širša – to so prijateljice, ki me prenašajo že leta – kot ožja. Tudi tri leta mlajša sestra Ida je moja najboljša prijateljica, kar je dandanes zelo redko. Ne druživa se veliko in ne hodiva skupaj ven, toda z njo se zelo dobro razumem. Ona je prvi človek, ki ga vzamem na potovanje in s katerim bi se preselila na svoje. Če se vse obrne proti meni, vem, da se družina ne bo.”

Študijski načrti

“Moji načrti so diplomirati pred tremi leti! (Smeh) In še ena tipična študentska: Zdaj pa res bom! Septembra, ne povem katerega, bom že dipl., zato grem konec septembra naziv proslavit v Istanbul. Potem pa bom videla. Prav gotovo bo v prvi vrsti radio, ker za zdaj študija še ne bom nadaljevala.”

Otrok v njej še živi

“Pred spanjem še vedno poslušam pravljice, ker me uspavajo. Viking Viki me popelje nazaj v otroštvo. Imela sem lepo otroštvo, takrat sem bila brez skrbi. Ko se uležem, premlevam dogajanje celega dneva, zato potrebujem pravljice, ki me odpeljejo v drug svet brez skrbi, da lahko mirno zaspim.”

Njen moški bo

“Moški mora biti temperamenten! S takim je zelo strastno, ker sem tudi jaz temperamentna oseba. Če je ob meni tak moški, postanem še bolj temperamentna in potem se vse kreše. Pri meni velja: kolikor solz, toliko smeha, obojega pa mora biti v izobilju! V končni fazi vse pride na ničlo!”

Metka Pravst