Cosmopolitanka: Mina Špiler

Septembra lani je izšel album Melodrom. “Upali smo, da nam plošče ne bodo raztrgali, a toliko pohval nismo pričakovali.” Najbolj opažena pesem September je najstarejš a in na album so jo uvrstili šele po prepričevanju prijateljev.

31. 3. 2005

Melodrom

Skupino Melodrom opredeljujejo kot ‘melanholičen bend’, a to ni pretežno občutje skupine, v kateri Mina poje že od leta 1999. Kot vokalistka je sodelovala tudi s skupino Laibach pri njihovem remiksu singla skupine Rammstein One dich. “Sodelovanje je bilo svojevrsten izziv – glede na to, da ne znam nemško.” Sicer pa so pravkar končali snemanje videospota za pesem Duet.

Podoba

“Nosim kavbojke, pri frizerju nisem bila že od srednje šole, se pa zavedam, da danes zunanjost še zdaleč ni nepomembna, zato svojega videza ne zanemarjam. S svojo podbo se načelno ne obremenjujem in o njej ne razmišljam oziroma se ne analiziram. V praksi imam pač izdelan okus, ki mu sledim. To je vse.”

Študentka

primerjalne književnosti in sloven šči ne rada potuje po evropskih mestih. Igra klavir, športno kariero pa je začela (in končala) z lokostrelstvom, predvsem zato, ker ni zahteval pretirane dinamike. “Z gimnastiko sem končala, ko so me prestavili z nizke na visoko gred in zahtevali, da naredim kolo.”

Navdih

Pesmi so različne, ker je tistim, ki so delane za gledališke predstave, vizualna podoba že dana, druge pa so nastajale brez takega okvira. “Navdih za pesem ‘Prenzlauer Alle je bil na primer povezan s to berlinsko ulico. Od kod dobivamo ideje za pesmi, niti ni pomembno, ker je bolj pomemben nek vnaprej izdelan koncept, iz katerega izhajamo.”

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri