Cosmopolitanka: Bianca Žvorc

“Res sem videti kot Barbi, a če hočeš, ti računalnik, ki je še vedno manj zapleten od mene, razstavim in sestavim nazaj tako, da bo delal.”

28. 7. 2005

Zaradi ljubezni

Na festivalu Lent je pred leti spoznala glasbenega producenta iz NY, šla za njim čez lužo, se poročila in ločila, vmes pa študirala in delala. “V NY je trda, stanovanje stane, naješ pa se na zabavah, kjer je vsega v potokih.” Tudi zvezd, in o Paris Hilton, ki jo je spoznala, pravi: “Pretvarja se, da je tupa sto na uro, pa ni; Paris je industrija.”

Ryan

Ko se je že sprijaznila, da bo sama, je spoznala Ryana. “Ryan dela kot model in je star 23 let; oboje me je na začetku motilo. Potem sem ugotovila, da je sramežljiv, prizemljen in lojalen. Namesto rož mi je prinesel opravljen test za Aids.”

Razum

‘Sem razumski tip. Bog in vesoljci? Ne vem; dajte mi znanstveni dokaz. Sem veganka; možgane imam zato, da ugotovim, da cvilečih pujskov v prenatrpanem tovornjaku ne peljejo na počitnice. In nenazadnje, zaljubim se v intelekt, v talent, ki ga jaz nimam. In še tu tisočkrat prej premislim, predem dam svoje srce na pladenj.”

Alter ego

“V sebi sem rjavolasa, nizke rasti in nosim očala. Blondinka hodi po zabavah, moja duša pa živi nekje na Krku, ob morju. Videti sem, kot da ničesar ne počnem, v resnici pa pred računalnikom preživim tudi šestnajst ur na dan. To mi je dal NY: disciplino, potrpežljivost in zmožnost osredotočenja. V Ameriki drugače težko uspeš.”

Na kratko

Kdo je: magistra School of Visual Arts v NY, smer multimedia, free-lance deklica za vse, kot se opiše sama, obvlada video, web dizajn in programiranje, s čimer je nadgradila študij arhitekture v Ljubljani.

Najljubše delo: art direktorica.

Rojstni datum: 28. 4. 1975.

Krvna slika: madžarsko-hrvaškonemš ka, presajena v Prekmurje, preseljena v New York.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri