Cosmopolitanka: Anja German

‘Tamala pianistka’, kot so ji rekli, je z 11 leti s Simfoniki RTV Ljubljana odigrala Mozartov koncert v C-duru.

28. 4. 2005

Cresendo

Leta 2002 je v Slovenski Filharmoniji nastopila z Lizstovim 2. klavirskim koncertom, aprila 2004 pa v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma s Chopinovim 1. klavirskim koncertom. Za Lizsta je dobila Prešernovo nagrado Akademije za glasbo, za Chopina pa Prešernovo nagrado Univerze. Vmes je pobrala vse mogoče prve nagrade na državnih in nekaj nagrad na mednarodnih tekmovanjih. Lani je diplomirala v razredu Dubravke Tomšič Srebotnjak, zdaj pa je nastopil čas za odhod v tujino. Ne bo zastonj: potrebovala bo štipendijo.

Eminem

“Njega obožujem!!! Nasploh imam rada hip hop. In MTV. Če se v življenju ne bi posvetila glasbi, bi se posvetila plesu. Druga alternativa zame nikoli ni obstajala.”

Pariz

“V prejšnjem življenju sem morala biti bogata Parižanka, ker je med mano in Parizom posebna vez. Če bi svoj študij lahko nadaljevala na Scoli Cantorum, kjer poučuje moj zdajšnji profesor Eugen Indjic, mi zaradi lekcij ne bi bilo treba enkrat mesečno na letalo. “

Chopin

“Sem v Chopinovi fazi. Chopin je pisal samega sebe, svojih čustev ni poskušal omejiti, zato je interpretacija njegovih del naporna tudi čustveno. Verjetno Chopina tako močno čutim, ker trenutno tudi sama ogromno razmišljam o sebi.” mesečno na letalo. “

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri