Cosmopolitanka: Ana Klašnja

“Odkrila sem ravnovesje med uživanjem v življenju in baletno disciplino. Ujeti oba svetova zame pomeni, da lahko izkušnje iz enega vedno uporabim v drugem.”

29. 6. 2006

Mlada in uspešna

Vonj uspeha: Dve zlati medalji na državnem tekmovanju, finalistka mednarodnega tekmovanja na Dunaju, Škerjančeva nagrada za dosežke v baletu, nagrada Lidije Wisiak za predstavo Hrestač. Kompliment: “Youri Vamos je zelo strog koreograf predstave Romeo in Julija, ki ne pusti spanja na lovorikah. Ko pa mi je po premieri v čestitko napisal: “Umetnica si,” mi je dal neponovljiv kompliment.

Kaj ji pomeni balet?

“Balet je nekaj samo mojega in uživam v dejstvu, da je to tako moj konjiček kot tudi moja služba. Sili me, da se neprestano razvijam, in s tem postaja kvaliteta v mojem življenju, brez katere si ne predstavljam svojega obstoja. In tudi obratno – slabe in dobre izkušnje iz mojega življenja mi pomagajo, da lahko nekaterim delom baleta ponudim čisto svojo energijo.”

Romeo in Julija

“Nedvomno moja najljubša predstava, saj je vključena tudi igra, zato je bila to zame nova, a zelo uspešna izkušnja, k čemur je pripomoglo tudi odlično ujemanje s soplesalcem Lukasom Zuschlagom. Za vlogo sem tudi v svojih življenjskih izkušnjah iskala Julijo in jo s tem želela narediti čim bolj prepričljivo.” Baletno predstavo Romeo in Julija si lahko ogledaš 19. julija v Cankarjevem domu.

Skrite želje

“Zanima me igra, tako gle­da­liška kot tudi filmska. In nekoč se bom preizkusila tudi kot novinarka, da bom tista nevarna, stroga plesna kritičarka, in bodo vsi na trnih, kaj bom napisala o kakšni novi premieri.”

Življenje v gibanju

“Ples izraža privlačnost, seksapil in notranjo kontrolo. S tem mislim predvsem na občutek za ritem, ki se ne kaže le v plesu, ampak tudi v premikanju, gibih in drži. Ta usklajenost telesa pove veliko o človeku.”