Colin Farrell ima edinstven odnos z edinstveno žensko

Nekdanji lomilec ženskih src Colin Farrell v zadnjih dveh letih povsem blizu sebi spusti le še eno žensko – svojo sestro Claudine. Zdaj je razložil, kako zelo veliko mu pomeni.

5. 9. 2012

Z roko jo je trdno prijel okoli pasu. Nekoliko slabše obveščeni bi pomislili, da je ljubka, drobcena temnolasa ženska, ki je na premieri filma Popolni spomin stala ob Colinu Farrellu, njegova punca.

Toda v resnici je to njegova sestra Claudine.

Ženska je lepa, a na neki poseben način, ki ne vzbuja pozornosti, zato ni ravno ustvarjena za na rdečo preprogo. A gorje tistemu, ki ji ne izkaže ustreznega spoštovanja! V tem primeru Farrellov irski temperament uide izpod nadzora ...

Kot na primer pred tremi leti na filmskem festivalu v Torontu, kjer je bil neki fotograf tako predrzen, da je Claudine prosil, naj se sprehodi naprej, da bi lahko bolje ujel v objektiv njenega slavnega brata.

Colin je osuplega možakarja zgrabil in zavpil:

"Nikoli več ne govori tako z mojo sestro!"

Njegova čustvena opora

V takšnih trenutkih Colin nase gleda kot na zaščitnika. Toda pravzaprav je Claudine tista, ki pazi na svojega mlajšega brata. Irske družine že tradicionalno držijo skupaj. Tudi igralčeva mama Rita, njegov oče Eamon, brat Eamon mlajši in druga sestra Catherine spadajo v njegov najožji krog. Povsem jasno pa je, da ima v tem krogu najmočnejšo vlogo prav Claudine.

"Je moja čustvena opora," pravi 36-letnik o svoji tri leta starejši sestri.

"Sva zares dobra prijatelja," še doda.

Celo valentinovo in poletne počitnice najraje preživlja z njo. Neobičajno? Morda. Toda povsem razumljivo, če se človek poglobi v vzpone in padce, ki sta jih skupaj preživljala z roko v roki.

Zanesel se je lahko le na sestro

Ko se je leta 2002 s filmom Posebno poročilo nenadoma začela resna Farrellova igralska kariera, je Claudine zaposlil kot svojo osebno asistentko. Le nanjo se je lahko zanesel v bazenu z morskimi psi, kot pogosto pravijo neizprosnemu Hollywoodu.

Claudine je z njim potovala po svetu, ko je predstavljal film Aleksander, skrbela je za njegove sestanke, zanj je zbirala telefonske številke Brucea Willisa, Toma Cruisea in drugih velikih hollywoodskih 'živin'. Ko je vse te številke našel shranjene v imeniku svojega mobilnega telefona, se mu je sestra nasmehnila in ga vprašala:

"Ni slabo, kaj?"

Toda Colin se s slavo očitno ni znal ravno najbolje soočati. Kmalu si je nakopal težave z odvisnostjo od alkohola in mamil, za Claudine pa je to pomenilo soodvisnost. Iz tega se je osvobodila na precej rigorozen način.

"Pred sedmimi leti je dala odpoved," se spominja Colin, ki se je takoj zatem odločil za zdravljenje in je vse od takrat 'čist'. Njegov najnovejši ritual je joga, Claudine pa vadi na blazini ob njem. Poleg tega zvezdnik ljubeče skrbi za svoja sinova, osemletnega Jamesa in dveletnega Henryja.

"Kadar ne delam, sem doma pri otrocih," pravi.

V ljubezni mu ne gre

Razmerji z mamama obeh sinov, ameriškim modelom Kim Bordenave in poljsko igralko Alicjo Bachledo, nista trajali dolgo. Tudi na splošno Colin ni imel ravno veliko sreče ali pa spretnosti v ljubezni. Prenagljena poroka leta 2001 s takrat komaj 19-letno Amelio Warner se je izkazala za veliko napako, saj je zakon trajal le štiri mesece. Playboyev model Nicole Narain pa je leta 1996 poskrbela za škandal s posnetkom seksa. Takšne poteze ne prinesejo ravno zaupanja do žensk. Pri Claudine pa igralcu ni treba sprejemati nobenega tveganja – ona ne bo razočarala njega in on ne bo razočaral nje. Drug od drugega ničesar ne zahtevata, a imata kljub temu vedno pravico do tega. Pred nedavnim sta skupaj ustanovila produkcijsko podjetje, ki naj bi snemalo irske filme.

"Claudine prebere vsak scenarij, njenemu mnenju zelo zaupam. Za zdaj še iščeva dobrega režiserja za resnično dober scenarij, ki sva ga našla, in upava, da bova v naslednjih dveh letih producirala njen prvi film, s proračunom od 11 do 12 milijonov dolarjev," razloži Colin.

Ne potrebuje več ljubezni

Iskanje pravega režiserja je torej že v teku, iskanje prave ženske pa je dal filmski zvezdnik začasno na stranski tir:

"Moji sinovi in prijatelji mi dajejo dovolj ljubezni."

Treba pa je priznati, da potencialnim kandidatkam ni ravno lahko, saj se mora vsaka od njih pustiti primerjati s sestrama Claudine in Catherine ter z mamo Rito.

"Imam dve lepi sestri, ki sta čudoviti osebi, in mamo, po kateri sta podedovali svoje dobre lastnosti," je nekoč izjavil Colin in dodal:

"Da, ljubim ženske."

Nagrada za najlepšo ljubezensko izjavo je torej že podeljena ...