Celine Dion zavita v črnino, umrl je njen ljubi mož Rene

"Rad bi umrl na njenih rokah," je bila ena od zadnjih želja hudo bolnega moža svetovno znane glasbenice 47-letne Celine Dion, ki je izgubil bitko z rakom.

Celine Dion zavita v črnino, umrl je njen ljubi mož Rene (foto: Profimedia) Profimedia
15. 1. 2016

Svetovni mediji poročajo, da je Rene, ki se je že dalj časa bojeval z rakom na grlu, v četrtek umrl na svojem domu v Las Vegasu. Star je bil 73 let.

"Imaš samo dve možnosti. Lahko gledaš svojega bolnega moža in mu ne moreš pomagati, kar te ubija. Ali pa gledaš moža, ki je bolan, in si rečeš, imam te, imava se, tukaj sem zate ..." je nekaj tednov pred smrtjo dejala Celine Dion, ki je možu v težkih trenutkih ves čas stala ob strani.

Tudi njuni sinovi Rene-Charles (14) ter dvojčka Nelson in Eddy (5) so se trudili njihov dom v Nevadi kar se da napolniti z veseljem in radostjo ter poskušali biti kar se da pozitivni, kolikor je v dani situaciji to sploh bilo mogoče.

Celine

Celine je povedala, da je bila Renejeva zadnja želja, da umre na njenih rokah.

Pevka je za nekaj časa celo nehala nastopati, ker se je želela posvetiti negi bolnega moža, ki se že leta bori z rakom na grlu. A prav on jo je prepričal, da se mora vrniti na oder, in je to tudi storila ...

Zanj, da bi jo videl znova žareti na odru. Novinarjem je dejala, da se mož pogumno bojuje z boleznijo in da bo najbolj srečen, ko bo lahko znova na odru videl svojo najljubšo pevko - Celine.

Sama se sicer ni čutila najbolj močno za nastope, saj je vedela, da jo doma zelo potrebujejo, a ker je vedela tudi, kaj bi to njenemu možu pomenilo, je brez ugovorov upoštevala njegovo željo.

Celine

Rene je pred 15 leti izvedel, da je zbolel za rakom na grlu. Takrat si je Celine v znak solidarnosti obrila glavo. Za nekaj let je bolezen premagal, a ko se je ta vrnila, je Celine prekinila kariero, da bi se lahko posvetila njegovi negi.

Zaradi vsega stresa se je poslabšalo tudi pevkino zdravje. Večkrat je bila bolna in vsak prehlad jo je položil v posteljo. Oboževalcem se je prav tako opravičila in jih prosila, da jo razumejo, saj se mora posvetiti bolnemu možu in otrokom.

"Človek mojega življenja je hudo bolan, preživljamo težko obdobje, a lahko povem, da sva še bolj zaljubljena. Spoznala sem, da v težkih trenutkih lahko doživiš največjo srečo. Kljub bolezni sem se veliko naučila o sebi, o možu, o ljubezni in življenju na splošno," je takrat razkrila pevka.

Ko je Rene prvič premagal bolezen, sta s Celine obnovila poročne zaobljube na res glamuroznem obredu v Las Vegasu, samo nekaj mesecev pozneje pa sta izvedela radostno vest, da Celine pričakuje prvega otroka, sinčka. Vest je bila še toliko bolj vesela, saj sta se dolgo trudila, a pevka nikakor ni mogla zanositi. Dvojčka pa sta s carskim rezom prijokala na svet čez deset let.

celine

In ko je že vse kazalo, da se bo idila nadaljevala, se je Renejeva bolezen vrnila ter vse postavila na glavo. Par je velikokrat zdravnika vprašal, koliko časa ima še na voljo.

"Tri tedne? Tri mesece? Rene pravi, da bi rad vedel, a zdravniki pravijo, da ne vedo," je povedala Celine, ki je moža spoznala, ko ji je bilo samo 12 let, in takoj ji je bil ljub. Zaradi velike razlike v letih sta se nekaj let ljubila tajno in šele nato svojo ljubezen obelodanila.

V teh težkih trenutkih družina prosi le, da se spoštuje njihova zasebnost.