Christine Aguilera: Od zdaj solo

Kariera Christine Aguilera se vzpenja v nove višave, medtem pa je njeno zasebno življenje treščilo ob dno. Odkrito je spregovorila o razpadu svojega zakona in nam povedala, kaj jo ob jutrih spravi iz postelje: delo, ki jo navdihuje, zveste prijateljice in predanost njenemu dečku Maxu.

3. 3. 2011

“Vsaka ženska ima v sebi sposobnost in zagon, da lahko doseže karkoli,” pravi 29-letna Christina, ki se je komaj dva dni pred nastankom teh fotografij potiho ločila od svojega moža Jordana Bratmana.

“Moški niso tako močni in sposobni, kot smo me. Me smo mašine.”

Ko so sredi oktobra po svetu zakrožile novice o tem, da se je Christina Aguilera ločila od svojega moža, glasbenega menedžerja, s katerim je bila poročena pet let, je bil to resnični šok. V nasprotju s toliko drugimi holly­woodskimi ločitvami, ki smo jim bili priča v zadnjem času, se o tej ni nič šepetalo, nobenih znakov ni bilo, ni se pojavila nobena tretja oseba, ki bi zgodbo povedala (ali prodala). Še poleti so par, ki se je vedno zdel trden kot skala, in zdaj triletnega sina Maxa fotografirali na počitnicah v Italiji ter med vožnjo po ulicah Los Angelesa v čisto novem rdečem ferrariju.

V našem prvem intervjuju za to zgodbo, ki smo ga imeli nekaj tednov, preden je Christina vložila zahtevek za ločitev, se je zvezdnica osredotočala na pozitivne stvari v svojem življenju. Najprej smo se pogovorili o njenem debiju na velikem platnu, o muzikalu Burleska. V njem igra Ali, preprosto punco s podeželja, ki si želi uspeti v filmski različici Hollywooda. Christina je spregovorila tudi o svojem delu za Svetovni program za hrano (WFP) Združenih narodov in za nekatere druge organizacije, ki se bojujejo proti lakoti. V enem letu je pomagala zbrati skoraj 22 milijonov dolarjev, rekordno vsoto, s katero so lahko nahranili kar 90 milijonov ljudi. Lani so jo maja imenovali za ambasadorko WFP pri OZN.

Toda ko je ob premoru med snemanjem počivala na črnem usnjenem kavču, od pet do glave oblečena v črno, ter so jo osvetljevali le njeni platinasti lasje in rdeča šminka, se je zdela Christina skoraj preveč usmerjena v svoje projekte. Živahno je opisovala in je bila gostobesedna glede dela in življenja z Maxom, ko pa smo jo spraševali o zakonu, si je pred odgovori vzela čas za premislek, bila je bolj zadržana ter je o Jordanu govorila le kot o dobrem očetu, ne pa tudi partnerju. V preteklih intervjujih je z veseljem razlagala o njunih romantičnih, ljubečih trenutkih (še nedolgo tega so poročali, da Jordanu pušča ljubezenska sporočilca, napisana s šminko), tokrat pa ga, ko smo govorili o njej kot o seksi mamici, ni niti omenila. Namesto tega je med pogovorom nekaj­krat nakazala, da v ozadju njenega življenja divja nekakšen čustveni vihar, še najbolj očitno takrat, ko je rekla, da komaj čaka, da pride v studio in “izlijem iz sebe vse, kar mi leži na srcu in kar trenutno preživljam”.

Na dan, ko je novica o tem, da sta se z Jordanom razšla, obkrožila svet, se nam je Christina spet oglasila. Hotela nam je povedati, kako se z vsem tem sooča, in iz njenih besed smo lahko razbrali, da je na začetku dolgega in izjemno bolečega procesa:

“Ni lahko. Bilo je veliko solz in žalosti. Poleg tega se človek ne more kar čez noč na novo oblikovati. Na srečo imam mamo in majhno skupino prijateljic, ki so mi blizu, ki jim zaupam in se nanje lahko zanesem. Ob dneh, ko se mi je zdelo nemogoče, da bi lahko sploh vstala iz postelje, kaj šele funkcionirala kot mama, so me poganjale njihove spodbude in njihova podpora.”

Ko smo jo povprašali o podrobnostih in govoricah (o nezvestobi) ter o tem, ali sta z Jordanom hodila na terapijo, da bi rešila težave, nam je odgovorila:

“Zaradi spoštovanja do moža o tem raje ne bi govorila. Trenutno se samo trudim prebiti čez vsak dan posebej. Na srečo imam Maxa, ki me ohranja pri pameti. Njegove potrebe in njegova sreča so moje prednostne naloge. Najbolj pomembno je, da ga zaščitim in mu vlijem občutek varnosti.”

Christinina dobra prijateljica Nicole Richie je ključna članica njenega podpornega sistema.

“Če prisluhneš Christinini glasbi, ti takoj postane jasno, kako močna ženska je, ko pa sem jo gledala v vlogi matere, je moje spoštovanje do nje zraslo v nebo. Ona je ženska, ki snema do štirih zjutraj in vstane ob sedmih, da je lahko s svojim sinom. Njena predanost Maxu je neverjetna.”

Cher, njena soigralka iz filma Burleska, je med snemanjem postala tudi zaupnica še neizkušene igralke, saj sta razpravljhali o življenju, ljubezni in razmerjih.

“O podrobnostih teh pogovorov bom govorila samo s Christino,” nam je rekla.

“Ampak v njeni družbi sem zelo uživala. Duhovita je, a je obenem na neki način sramežljiva in zadržana. Moraš si pridobiti njeno zaupanje. Dobra mama je. Zelo se trudi. Ni lahko delati 16 ur na dan in biti hkrati dober starš. Takrat je težko karkoli drugega narediti dobro. Ampak njej je uspevalo. Tudi kot igralka se je izkazala.”

Zdaj pa nazaj k pozitivnim stvarem. Christinina (včasih srce parajoča) evolucija ženske in umetnice ter dvojnost njenega življenja, ki se kaže v vlogah filantropinje in pevke, ki obvladuje sceno, se nadaljuje.

“Gre za iskanje ravnotežja. Počasi najdeš pravi ritem in tempo,” Christina pravi za svoje zelo zasedeno življenje.

Cosmo: Pred kratikim smo te videli v filmu Burleska. Kako si se sploh znašla pri tem projektu?

CA: Celotna zamisel je zrasla čisto brez moje vednosti. Pred leti sem s skupino Pussycat Dolls, še preden je to postala popovska skupina, nastopila v klubu Viper Room. Predsednik družbe Screen Gems, ki je film producirala, in režiser Steven Antin sta bila tistega večera v občinstvu. Spogledala sta se in si rekla: To je film! Hotela sta ustvariti lik, ki naj bi v burlesko vnesel glas, pevski nastop. Takoj sta se lotila scenarija. Ampak na snemanje sprva nisem pristala. Lik Ali je bil zelo naiven. Da bi se z njo lahko poistovetila, ni smela biti punca, s katero bi lahko kar pometali.

Cosmo: V Burleski si odigrala punco, ki je precej drugačna od tebe, tudi z gledišča mode.

CA: Ali je veliko bolj preprosta, kot sem jaz. Težko sem se privadila na malo ličil in preprosta oblačila. A čeprav je Ali sprva neizkušena novinka, je ne more nihče imeti za norca.

Cosmo: Kako usklajuješ urnik mamice in  zaposlene ženske?

CA: Moje življenje poteka ciklično. Najprej snemam album, potem sledi turneja. To so faze, zato se je treba pač prepustiti toku. Nisem tiste vrste ženska, ki bi delala od osmih do štirih in cela leta živela v enem in istem življenjskem ritmu. Tega ne bi zmogla. Potrebujem spontanost, tisto vznemirjenje, ki ga prinašajo spremembe. Tudi to me navdihuje. Za Maxa je bilo to že od samega začetka zapisano v kartah. Potovanja ima že od majhnega v krvi. Ko se selimo iz hotela v hotel, se zelo dobro prilagaja. 

Cosmo: Zagotovo mu poješ uspavanke, ne?

CA: Zelo rada mu pojem pesem Ostani buden iz pravljice o Mary Poppins. Pesmi si tudi skupaj izmišljujeva. Jaz začnem peti o tigrih ali astronavtih, on pa mi pesem pomaga dokončati. Zapojem na primer ‘In rad se igra …’, on pa dokonča ‘z avti!’.

Cosmo: Kaj se ti je kot mamici zdelo najtežje?

CA: Ko je bil v tistem obdobju dveletnikov, ki preizkušajo, kje so meje, kako daleč gre lahko, ne da bi bil kaznovan, sem morala v sebi najti res veliko mero potrpljenja. Zdaj vstopa v mojo najljubšo fazo. Izraža se na vse možne načine. Zelo rad mi daje poljubčke in z njimi zdravi moje bubujčke. Danes ga je očarala luknja, ki mi je ostala po enem izmed mojih pirsingov še iz časa albuma Dirrty: “Poglej to svojo luknjico, mami. Kaj je to?” Odgovorila sem mu: “Samo luknjica je.” Nato me je vprašal: “Bo izginila?” Rekla sem mu, da ne verjamem, da bo, in ta odgovor mu je zadoščal. Več mu za zdaj ni treba vedeti (smeh).

Cosmo: Je, ko postaneš mama, težko ohranjati seksi podobo?

CA: Meni ni. Nosim dva popolnoma drugačna klobuka. Ko dam sina spat, mu rečem: “Sladke sanje. Mamica te ima rada.” Potem grem lahko v svoj studio, ki ga imam za hišo, in pojem: “Če ti ni všeč, se j…” To je drug način mojega izražanja. Trudim se, da so vse plati mene kot ženske izpolnjene. Nisem samo mama. Nisem samo pevka. Imam tudi čutno plat in ne bi rada dopustila, da katerikoli del mene umre. Moj sin naj odrašča ob mamici, ki posluša svoje srce in počne tisto, kar se ji zdi prav, ter se umetniško izraža. Rada bi, da ceni moč, ki jo imamo v sebi ženske. Mislim, da bo tako ženske bolj spoštoval.

Cosmo: Si ambasadorka pri OZN, ampak mnogo jih sploh ne ve, da se posvečaš boju proti lakoti.

CA: Zelo sem ponosna na denar, ki smo ga uspeli zbrati, vendar se mi zdi prav, da delo govori samo zase. Ko so me seznanili s statistikami, da je na svetu milijarda lačnih ljudi, med katerimi so v glavnem ženske in otroci, kot mati nisem mogla reči ne. Vedno sem hotela nekaj vrniti družbi in s svojim početjem širiti dobro.

Cosmo: To je tudi v duhu praznikov. Kako praznujete doma?

CA: Toplo in domačno! Zelo se navdušujem nad običaji, povezanimi z božičem. Rada se zleknem na kavč in gledam božične filme, obožujem krašenje božičnega drevesca. Doma jih imamo kar tri ali štiri. Ob praznikih sem prava okraševalska obsedenka. Na splošno imam rada tudi kolaže in podobne reči.

Cosmo: Kje se vidiš čez deset let?

CA: Upam, da bom posnela še kakšen film, še nekaj albumov in imela še enega otroka. Moj sin je bil navdih za album Bionic. Ta je igriv, navdihnjen z elektroniko in prihodnostjo. Imam skoraj 30 let. Moje življenje dobiva mehkejši okvir. Sem v obdobju, ko sem zelo usmerjena vase, in to bi rada izrazila tudi s pesmijo. Veliko je še stvari, ki jih imam povedati.

Fotografiji: Ellen Von Umwerth/pr shot

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri