Christina Hendricks: Rada ima vse svoje kilograme

Čedalje bolj priljubljena igralka Christina Hendricks, ognjevita rdečelaska, ki nas navdušuje v seriji Oglaševalci in ki je pred kratkim dopolnila 38 let, še zdaleč ni tipična hollywoodska suhica, saj je znana po svoji razkošni baročni postavi. Njen videz vrača stari lepotni ideal in ponosno poudarja obline, zaradi česar si lahko ženske končno oddahnejo.

“Mislim, da se nobena ženska na svetu ne bi mogla naveličati tega, da jo primerjajo z Marilyn Monroe.” (foto: Profimedia, Shutterstock, Getty Images, Blitz film, AMC) Profimedia, Shutterstock, Getty Images, Blitz film, AMC
11. 5. 2013

Oglaševalci je fenomenalna televizijska serija, ki bi jo moral gledati vsak moški. Fantastični dialogi, pravi dedec Don Draper, pitje alkohola, predvsem škotskega viskija, v delovnem času, cigarete, cigare, seks s tajnicami ... Le kdo si ne bi želel živeti v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, v času gospodiča Draperja?

Ne glede na to, kako zelo uživamo v sami seriji, pa ne moremo zanikati, da vendarle še nekoliko bolj uživamo v vsaki sceni, v kateri se pojavi glavna tajnica Joan Harris oziroma Joan Holloway, ki jo igra Christina Hendricks. Prav vsak gib rdečelaske z bujnimi oblinami je preprosto zapeljiv in v vsakem pravem moškem prebudi vse mogoče in nemogoče fantazije, povezane s temo tajnic in šefov, zato ni čudno, da jo pogosto primerjajo celo z legendarno Marilyn Monroe.

Močna ženska, ki si vzame, kar si zaželi

Po napovedih nekaterih strokovnjakov se lahko zgodi, da se bo iz Joaninega lika razvila vzornica, nekaj podobnega kot nova Carrie Bradshaw, glavna junakinja serije in filma Seks v mestu, le veliko bolj kul. Beseda teče o močni ženski, ki si vzame, kar si zaželi, svoje čare pa uporabi kot sredstvo na poti do cilja. In prav tako kot Sarah Jessica Parker, ki je - po zaslugi vloge v seriji in pozneje še v filmu Seks v mestu - precej pozno postala superzvezdnica, je morala tudi 173 centimetrov visoka Christina Hendricks čakati 30 let, preden je dosegla pravi uspeh.

Na srečo pa je serija Oglaševalci res genialna, primerna tudi za moške, sicer pa bi predstavniki močnejšega spola samo zaradi Christine gledali prav vse, celo Seks v mestu ... Izostreno moško oko je Christino prvič opazilo že v seriji Kevin Hill, v kateri je upodabljala ljubko odvetnico Nicolette Raye, ki je sicer skrivala svoje oprsje, je pa zato osvajala z lepim obrazom in prečudovitimi očmi. Potem pa so na srečo prišli Oglaševalci in z njimi Christinino oprsje v prvem planu. S telesno zgradbo pin-up zvezde iz šestdesetih let se je naravnost popolno zlila s serijo in po hitrem postopku postala predmet erotičnih sanjarij moških po vsem svetu.

Če bi heteroseksualno usmerjen moški zatrdil, da ob pogledu na zapeljivo zvezdnico bujne prsi niso tiste, ki mu najprej padejo v oči, bi igle na detektorju laži povsem ponorele. Ne glede na to, ali so te prsi naravne ali umetne, okoli česar se lomijo kopja, je njen dekolte za številne številka ena na svetu.

Toda Christina je veliko več kot le 'dobra baba z dobrimi joški,' saj jo je prijazna in velikodušna mati narava blagoslovila tudi z neverjetno lepim obrazom in zapeljivimi očmi, za piko na i pa je poskrbela kar Christina, sicer naravna blondinka, ki je svojo lepoto popolno dopolnila z ognjeno rdečimi lasmi.

Možgani, joški in drznost

To, da je dejansko zelo seksi, pa ne nazadnje potrjuje tudi anketa revije Esquire, ki so jo med bralkami (!) opravili leta 2010 in v kateri je bila prav Christina razglašena za najbolj seksi slavno žensko na svetu! "Umakni se, Megan Fox! Možgani, joški in drznost so argumenti, ki govorijo v prid temu, da lahko Christina Hendricks, junakinja televizijske serije Oglaševalci, postane nov hollywoodski simbol seksa," so se takrat razpisali tabloidi. "Moški, me ljubimo vaša telesa," pa se je odzvala Christina v svojem 'odprtem pismu', namenjenem nasprotnemu spolu.

Serijo Oglaševalci si je nemogoče predstavljati brez nje, a ne glede na to, kako zelo moški uživamo v vsaki sekundi, ko je na malih zaslonih, ostaja neizpodbitno dejstvo, da njena vloga v tej priljubljeni seriji ni ena izmed nosilnih. Preden je dobila vlogo v seriji, ki govori o marketinški ekipi z newyorške avenije Madison, se je pojavljala v manj znanih filmih in, resnici na ljubo, ne preveč uspešnih serijah.

Bila je le eden od številnih prekrasnih obrazov, ki se mu nikakor ni uspelo prebiti v sam vrh zabavne industrije. Na žalost pa je niti vloga v seriji Oglaševalci za zdaj še ni izstrelila med največje zvezde, zato je ta serija za njene oboževalce še vedno edini vir potrebnega odmerka Christine Hendricks.

Mala blond deklica, ki je odraščala v podeželskih ameriških zveznih državah

Trenutno verjetno najbolj znana rdečelaska na svetu, ki deluje kot prikazen iz nekega drugega časa, ko besede, kot sta metroseksualnost in androgin, še niso obstajale, in sta bila izraza 'seks bomba' in 'čudežne prsi' nekaj povsem vsakdanjega, se je kot blondinka rodila 3. maja 1975 v Knoxvillu v ameriški zvezni državi Tennessee, a se je s starši že pri treh letih preselila v Idaho, natančneje v majhno mestece z romantičnim imenom Twin Falls, nato pa še v Fairfax v Virginio.

Tega, da bo ravno mala blond deklica, ki je odraščala v podeželskih ameriških zveznih državah, nekega dne kot sanjska ženska z oblinami na pravem mestu poskrbela za razburjenje v Hollywoodu, ni pričakoval nihče. V srednji šoli je bila - kot pravi - 'gothic chick', kar pomeni, da se je oblačila v črno in prisegala na vse gotsko, a se je vse skupaj korenito spremenilo, ko je spoznala igralski svet.

Že kot mladoletnica je začela obiskovati gledališko skupino svoje srednje šole, in sicer prav zaradi tega, ker kot izobčenka z gotskimi oblačili med večino sošolcev ni bila ravno najbolje sprejeta. Čudakinja gor ali dol, odločila se je, da mora vsaj za silo znati tudi peti in plesati. In tako se je pridružila dramski sekciji in začela delati prve korake proti slavi, čeprav je bila po nekaj vlogah v šolskih in občinskih gledališčih seveda še daleč od Hollywooda.

Kmalu po koncu šolanja je okusila tudi čare poziranja, saj je delala kot model. Zaradi poziranja in sprehajanja po modnih brveh je ogromno časa preživela med New Yorkom, Londonom in Tokiem. Prav življenje in delo v teh svetovnih prestolnicah sta - kot sama pravi - poskrbela, da je njena samozavest močno narasla. Čeprav ji je šlo v modnem svetu vse kot po maslu, pa je ves čas dobro vedela, kaj si dejansko želi početi. Igrati!

Ko so jo opazili producenti serije Oglaševalci ...

Kot večina njenih kolegic je tudi ona potrebovala veliko časa, vztrajnosti, potrpežljivosti in predvsem rednega udeleževanja avdicij, da je končno začela dobivati prve manjše vloge. Po televizijskem filmu Sorority so ji namenili epizodne vloge v serijah Undressed, Angel in Thieves. Njen videz in tudi njene igralske sposobnosti so ji počasi začeli zagotavljati nekoliko večje vloge in tako je zaigrala v serijah, kot so že omenjena Kevin Hill, Beggars and Choosers, Urgenca, Firefly, Pod lupo pravice, Brez sledu in Las Vegas.

S temi vlogami je bil njen uspeh že delno viden, dokončno pa ga je dosegla, ko so jo opazili producenti serije Oglaševalci, ki so iskali najprimernejšo igralko za najzanimivejši lik, tajnico Joan Harris, dekle, ki se lahko pohvali s spolno privlačnostjo in hkrati tudi z inteligenco. Izkazalo se je, da je Christina idealna za to vlogo, v katero se je rdečelaska - kot je odkrito priznala - povsem zaljubila.

Ustvarjalci serije, ki je postala prava ljubljenka kritikov, so bili nad privlačno igralko v vzponu tako navdušeni, da je njen lik od leta 2007, torej od začetka serije, dobival čedalje več prostora. Toda za ta uspeh se je Christina trdo borila. Ker je hotela po vsej sili postati del igralske zasedbe v tej seriji, je veliko tvegala in celo izgubila delo modela, saj so jo v njeni modni agenciji odpustili. Imela pa je srečo, da serija ni postala priljubljena le v ZDA, ampak je po vsem svetu deležna gromozanske pozornosti, poleg tega pa postavlja nove modne trende.

Na AMC-jevo serijo, katere zgodba se vrti okoli reklamne agencije v zgodnjih šestdesetih letih prejšnjega stoletja, nagrade kar dežujejo. Ima že štiri zlate globuse, po poročanju IMDB, mednarodne filmske baze podatkov, pa je do danes osvojila še 60 drugih nagrad, med njimi 15 emmyjev, in si prislužila kar 154 nominacij.

Uspeh na poslovnem področju pa je spremljal tudi uspeh v zasebnem življenju, saj ji je njen soigralec Vincent Kartheiser predstavil igralca Geoffreyja Arenda, ki se je izkazal kot usodni moški zanjo, čeprav ga je šokirala že na prvem zmenku. "Ko je Geoffrey stopil v prostor, sem se takoj vprašala, kdo je. Vstopil je z neko posebno energijo, bil je šarmanten, smešen in zelo privlačen. Pod pretvezo, da bi lahko bila prijatelja, sem tisto noč dobila njegovo telefonsko številko. Potem sem šla domov in ga preverila na Googlu," razloži Christina.

Ko sta šla nekajkrat ven skupaj z družbo, sta se vendarle dogovorila za zmenek, na katerem je bila igralka precej zgovorna. "Malo sem ga spravila ob živce. Hvala bogu, da nisem povedala toliko, da bi me zaradi tega zapustil," še pojasni zvezdnica, ki je svojemu izbrancu takoj jasno in glasno povedala, da meni, da je prav on pravi moški zanjo. Na srečo se teh besed ni ustrašil in je ostal ob njej. Še več, 11. oktobra 2009 se je z njo sprehodil do oltarja.

Niti najmanj je ne moti, da se je zredila za 10 kilogramov

Očitno ga ni zmotilo niti to, da igralka, ki ima v vlogi Harrisove priložnost pokazati svojo nežnejšo, materinsko stran, jasno in glasno pravi, da ima sicer rada otroke, a jih ne namerava imeti. Meni namreč, da otroci ne bi obogatili njenega življenja, in je povsem zadovoljna s trenutnim položajem. Zadovoljna pa je tudi s svojo postavo - čeprav je bila nekoč, še zlasti v obdobju, ko je delala kot model in manekenka, zelo vitka, pravi, da je niti najmanj ne moti, da se je od takrat zredila za 10 kilogramov.

"Čeprav sem nekoč hodila po modnih brveh, se je vse spremenilo, ko sem se odselila v Italijo. Vsak dan sem pila kapučino in nenadoma sem pridobila 10 kilogramov. Sploh mi ni žal, da sem se zredila, saj se počutim prekrasno," zatrjuje igralka, ki brez zadržkov priznava, da zelo pogosto sedi pred televizijo in je čips, ki ga namaka v mastno omako, ter dodaja, da je včasih tudi po več ur stala pred ogledalom in občudovala svoje obline:

"Videti sem kot ženska in tudi počutim se kot ženska. Nikoli se nisem in se tudi ne bom poskušala znebiti teh kilogramov. Rada jih imam!" In mi imamo radi njo, tako sproščeno, tako pametno, tako prsato in tako drzno. Ne preostane nam drugega, kot da počakamo, kako daleč lahko Christina s to pogosto kar zastrašujočo kombinacijo še pride v hollywoodski tovarni sanj.

Tim Jeras za revijo Story