Christina Aguilera: Ženske jo privlačijo bolj kot moški

Dokler je uporabljala samo lep glas in talent, ni bila posebej priljubljena. Ko se je začela obnašati provokativno in napol gola skakati po odru, pa ji je popularnost naglo poskočila.

20. 2. 2011

Ta opis sicer zajema veliko pevk, predvsem tiste, ki plavajo v pop vodah, a tokrat imamo v mislih Christino Aguilero, ki jo v aktualni romantični drami oziroma muzikalu Burleska lahko občudujemo tudi kot igralko.

Christina Aguilera je pevka in občasna igralka, ki jo nekateri ljubijo, drugi pa sovražijo, vmesne možnosti skoraj ni.

No, vsekakor pa je več tistih, ki jo imajo radi, kar ne nazadnje dokazuje tudi to, da so jo bralke najstniške revije Sugar nekoč označile kot ‘odločno’ in ‘samozavestno’ punco ter jo izbrale za največjo vzornico. Že kot najstnica je bila Christina veliko bolj neposredna od kolegice in hkrati največje tekmice Britney Spears. Ta drobna, a eksplozivna deklica je imela že na debitantskem albumu iz leta 1999 pesem, katere verzi so jasno kazali na začetek intimne zveze:

"Ko položiš roko name, se počutim pripravljeno in izgubim nadzor ..."

Ko se je Britney še kljunčkala z Justinom Timberlakom, so se vsi spraševali, ali je mladi zvezdniški par že ‘naredil tisto’. Vprašanje, povezano s Christino, pa je bilo le:

"S kom je to naredila?"

Aguilerina glasbena sporočila so bila že od začetka kariere veliko bolj neposredna in nekako bolj iskrena od poskusov gospodične Spears, da bi okrog sebe ustvarila deviško auro. Christinina z znojem prepojena pot do slave je prelomnico doživela v trenutku izida drugega albuma Stripped, ki ga je promoviral v vizualnem smislu izredno zanimiv videospot za komad Dirty. Album je prišel na prodajne police, ko je Christina dopolnila 21 let, in v vseh smislih utelesil eksplozivni libido izvajalke, ki je ni sram pokazati vseh vokalnih in fizičnih čarov. S pomočjo producentov, kot so Rockwilder, Linda Perry, Scott Storch in Glen Ballard, so Christinine pop izpovedi ustvarjene na osnovi različnih hiphop in r’n’b elementov. In prav kombinacija teh elementov lahko tudi najbolj introvertiranega mulca prisili, da … reagira.

Christina María Aguilera se je rodila 18. decembra 1980 na Staten Islandu v ZDA. Dokler ni izkoristila priložnosti, ki se ji je ponudila zaradi velikega pevskega talenta, je bilo njeno življenje povprečno. Njen oče Fausto Wagner Xavier Aguilera je iz Ekvadorja, mama Shelly Loraine Fidler pa je ameriška učiteljica španščine z nemškimi, irskimi, valižanskimi in nizozemskimi koreninami. Ker je bil oče kot narednik zaposlen v ameriški vojski, se je z družino, ki jo je sestavljala še Christinina mlajša sestra Rachel, pogosto selila. Med drugim je živela tudi na Japonskem, Floridi, v Teksasu in New Jerseyju. Ko je bila stara sedem let, sta se njena starša ločila, mama, Christina in Rachel pa so se preselile k babici v ameriško zvezno državo Pennsylvanio, natančneje v Rochester, mestece v bližini Pittsburgha, kjer so se končno tudi ustalile.

Christina je imela že takrat lep glas, zato je zelo rada prepevala v družbi in v različnih mestnih predstavah, pri osmih letih pa se je predstavila v televizijski oddaji Star Search. Sicer ni zmagala, a to ji še zdaleč ni vzelo poguma in volje. Nadaljevala je pot in že kot 10-letna deklica prepevala ameriško himno na različnih slovesnostih. Pri 12 letih se je udeležila avdicije v priljubljeni otroški oddaji New Mickey Mouse Club, v kateri so do izraza prišli vsi njeni talenti, tako pevski kot plesni. Prav v tej oddaji je spoznala Britney Spears, poznejšo največjo tekmico, s katero jo novinarji zelo radi primerjajo.

Med bivanjem na Japonskem je s tamkajšnjo nacionalno zvezdo Keizo Nakanishi posnela duet in videospot ter se prvič podala na turnejo.

V Ameriko se je vrnila leta 1998 in za Disneyjev risani film Mulan posnela pesem Reflection, ki jo je prepevala v duetu z Whitney Houston in je bila nominirana za zlati globus v kategoriji najboljše pesmi iz risanih filmov. Debitantski album s preprostim naslovom Christina Aguilera je izdala avgusta leta 1999. Od takrat se njena kariera, ki je postala sen marsikatere mlade in ambiciozne pevke, le še strmo vzpenja. Glasbeni kritiki celo pravijo, da je težko izbrati njeno najboljšo pesem, saj je prav v vsaki pokazala največje kakovosti.

Christina ne pozna tabujev in je v različnih intervjujih zelo ‘hvaležna’ in priljubljena sogovornica. V pogovorih z novinarji z največjim veseljem deli mnenje o najbolj intimnih zadevah. Nekoč je na primer izjavila, da jo punce vzburjajo bolj kot fantje, še posebej Britney Spears. Prav njo je želela poljubiti na podelitvi nagrad MTV Video Awards, a jo je zavrnila, zato sta se namesto tega obe ‘zalizali’ s kraljico popa Madonno.

"Najbolj pomembno se mi zdi, da sem odprta in iskrena. Seks je čudovita stvar. Rada imam seks. Zabaven je. In zaradi tega se mi ni treba počutiti krivo. Seks je zelo naravna aktivnost in s svojo seksualnostjo rada eksperimentiram. Želim si preizkusiti čim več stvari. Rada imam tudi neobvezni seks, kar pa ne pomeni, da pred vsakim razširim noge."

Dodaja še, da so ženske bolj seksi od moških in da posedujejo boljše veščine zapeljevanja.

"Punce so mi bolj všeč. Enostavno smo bolj privlačne od moških," pravi in pojasnjuje, da so frajerji, ki poskušajo biti seksi, navadno videti kot idioti: "Bolj se vzburim pri gledanju žensk kot moških!"

Med drugim se pevka pritožuje tudi nad kulturnimi klišeji, ki punco, ki spi z več moškimi, označujejo za k…o, moškega, ki veselo seksa naokoli, pa kot frajerja in heroja.

Sicer pa pravi, da je bila sama tako in tako vedno bolj osredotočena na kariero kot na fante, ki jim nikoli ne bi dovolila, da upravljajo z njenim življenjem.

"Nikoli nisem preživljala faze popolne norije za fanti, ker sem bila vedno usmerjena v petje in dosežke."

Čeprav 156 centimetrov visoka zvezdnica ni ravno tekala za fanti, pa ji je uspelo najti življenjskega sopotnika, glasbenega producenta Jordana Bratmana, ki ga je spoznala leta 2002. Kmalu je ugotovila, da je Jordan povsem drugačen od očeta, ki jo je fizično in psihično zlorabljal, kar je bil eden od razlogov, da se je mama ločila od njega. Christina in Jordan sta se zaljubila do ušes, se februarja 2005 zaročila, 19. novembra istega leta pa sta se na družinskem posestvu v Napa Valleyju poročila.

Med 150 gosti poročne slovesnosti, vredne kar dva milijona dolarjev, je bilo veliko znanih obrazov, med drugim igralka Sharon Stone in pevec Justin Timberlake.

Ker svetlolasa zvezdnica slovi kot ženska brez dlake na jeziku, ki tudi precej intimne stvari pogosto deli z javnostjo, je bilo kar precej presenetljivo, da je dolgo časa prikrivala, da je v blaženem stanju. In tako je namesto nje veselo novico sporočila kar razvpita hotelska dedinja Paris Hilton.

"Želim, da vsi čestitajo najlepši nosečnici na svetu. Rada te imam. Zelo si lepa, Christina," ji je sporočila leta 2007 na podelitvi MTV-jevih glasbenih nagrad v Las Vegasu, kar je Christino zelo razjezilo. Menda je v zaodrju celo vpila na Paris, da bi morala biti to skrivnost in da ji je novico o nosečnosti sporočila v upanju, da jo bo ohranila zase. Seveda Christini po tem dogodku ni preostalo drugega, kot da uradno prizna nosečnost, kar je storila v začetku novembra 2007.

Takrat se je oglasil tudi njen oče Fausto, ki je dejal:

"Zelo sem vzhičen. Komaj čakam vnučka ali vnukinjo. Hčerki želim vso srečo tega sveta. Christina se počuti odlično in dobro pazi nase. Veseli se materinstva, a tudi nadaljevanja kariere."

Njegova slavna hčerka pa je veselo povedala:

"Vedno sem vedela, da bom nekega dne postala mlada mamica. Ko si nekaj zaželim, na koncu to tudi uresničim."

In ta želja se ji je uresničila 12. januarja 2008, ko je - ker se je njegova mamica strašansko bala porodnih bolečin - s pomočjo carskega reza na svet prijokal Max Liron Bratman. Kmalu po tem se je v domu mlade družinice na Beverly Hillsu odvil tradicionalni judovski obred, v okviru katerega so malega Maxa tudi obrezali. Pri Judih je namreč običaj, da se dečka osmi dan po rojstvu obreže, in s to ceremonijo je tudi uradno sprejeto njegovo ime. Ime Liron pomeni ‘moja pesem’ ali ‘moja sreča’.

Christina je kot mamica odkrila nov smisel življenja, zato si je takoj zaželela še enega otroka. Izjavila je, da bo zelo srečna, če ji bo uspelo prepričati moža, da se navduši nad še enim potomcem. Na žalost pa se to ni nikoli zgodilo, saj je srečo mlade družinice prekinila ločitev. Ko je medije preplavila novica o tem, da se Christina in Jordan razhajata, so se v javnosti seveda takoj pojavile najrazličnejše govorice.

"Christini je dovolj tega, da jo nenehno zbadajo zaradi Jordanovega videza. Zelo ga ima rada, a ima dovolj pritiska okolice, češ da je poročena z grdim človekom. Mislim, da ji je končno postalo jasno, da ju ljudje doživljajo kot lepotico in zver," je povedal vir, ki je zatrjeval, da je glavni razlog za ločitev Jordanov neprivlačni videz.

Po drugi strani pa je bil marsikdo prepričan, da je zakon razpadel zaradi njene nagnjenosti do istega spola in zaradi pogostih zunajzakonskih ljubezenskih avantur.

Zdaj že nekdanja zakonca naj bi imela celo odprt odnos, da je 30-letnica lahko izživljala seksualne fantazije, na koncu pa je njen tri leta starejši soprog menda vendarle postal preveč ljubosumen in zunajzakonskih avantur partnerice ni mogel več prenašati. Christina, ki je 14. oktobra lani vložila zahtevo za ločitev in kot razlog navedla nepremostljive razlike, kar je v Hollywoodu že v navadi, se je po pomoč in tolažbo zatekla k dobri prijateljici, didžejki Samanthi Ronson, in jo prosila za čustveno podporo v tem bolečem procesu. Marsikdo zatrjuje, da sta Christina in Samantha, ki je zaslovela kot bivša punca težavne igralke Lindsay Lohan, več kot le dobri prijateljici.

Dobro obveščeni vir je razkril, da se pogosto družita in da je videti, da sta si zelo blizu, kadar sta skupaj. Christinin predstavnik za odnose z javnostjo pa je seveda že zanikal vse te govorice in zatrdil, da sta zvezdnici le dobri prijateljici. Toda po drugi strani je Christina v intervjujih vedno odkrito govorila o tem, da jo privlačijo ženske.

"Všeč mi je ženstvenost in moj soprog to ve. Mislim, da je zabavno biti odprt in razigran. Z Jordanom skupaj opazujeva punce, saj so privlačnejše in lepše za gledanje kot moški," je mnenje izrazila še pred kratkim, a poudarila, da ne bi mogla biti v dolgoročni lezbični zvezi, ker ima preveč rada seks z moškimi. In čeprav se veliko ljudi strinja s pisanji tabloidov in meni, da je v resnici Christina zapustila soproga zaradi druge ženske, je zvezdnica v intervjuju za Redbook priznala, da je bila ločitev zanjo ena izmed najtežjih v življenju:

"Ni bilo lahko, bilo je veliko solz in žalosti. Nemogoče je na novo definirati sebe in življenje, in to čez noč. Na srečo so bili mama in najbližji prijatelji ob meni 24 ur na dan."

Dodala je še, da so obstajali tudi dnevi, ko zaradi žalosti dobesedno ni mogla vstati iz postelje, a je ob podpori najbližjih, ki so ji vlivali pogum, vendarle zbrala dovolj moči in se podala naprej:

"Tudi moj Max me je ohranjal v realnosti. Njegova potreba po meni in njegova sreča sta zdaj moji največji prioriteti. Zdaj želim narediti vse, da bi ga zaščitila in zagotovila, da se bo ob meni počutil varno v vsakem trenutku."

Štirikratno dobitnico grammyja, ki je po vsem svetu prodala že več kot 50 milijonov nosilcev zvoka, je v težkem obdobju po ločitvi morda vsaj malo potolažilo to, da je 15. novembra lani dobila zvezdo na holivudskem Pločniku slavnih, ki si jo še kako zasluži.

Povzeto po reviji Story

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri