Christian Slater: Toži ga oče, ne boš verjela, zakaj!

Michael Hawkins, oče ameriškega igralca Christiana Slaterja, od svojega slavnega sina zahteva 20 milijonov ameriških zelencev. Zakaj? Ker naj bi mu 46-letnik uničil kariero.

Christian Slater: Toži ga oče, ne boš verjela, zakaj! (foto: Profimedia) Profimedia
9. 3. 2016

Michael Hawkins, oče veliko bolj znanega Christiana Slaterja, je bil igralec, a naj bi mu njegov slavni sin uničil kariero.

Po poročanju priljubljenega spletnega portala TMZ je 80-letnik proti svojemu 46-letnemu sinu vložil tožbo, v kateri zahteva vrtoglavih 20 milijonov ameriških dolarjev odškodnine.

Michael, čigar pravo ime je Thomas Knight Slater, se je za tožbo – sodeč po dokumentih, do katerih so se dokopali ustvarjalci omenjenega portala – odločil zaradi obrekovanja.

Po njegovem mnenju so intervjuji, ki jih je dal Christian lani, škodili njegovemu ugledu. Med najbolj spornimi je bil Christianov pogovor za revijo Interview, v katerem ga je označil za 'manično-depresivnega shizofrenika'.

Za Michaela (na fotografiji spodaj) je to več kot očitna laž, kar pojasnjuje z besedami, da njegov sin 'z medicinskega stališča ni upravičen ali sposoben, da bi diagnosticiral manično-depresivno shizofrenijo'.

Michael

Ravno zaradi takšnih in podobnih Christianovih izjav v raznih intervjujih se je Michael – kot zatrjuje – v Hollywoodu znašel na tako imenovanem črnem seznamu.

To pa seveda pomeni, da mu filmski ustvarjalci preprosto ne namenjajo več vlog.

Mimogrede, Michael je zaslovel ob koncu šestdesetih, in sicer zahvaljujoč vlogi v priljubljeni žajfnici As the World Turns, sredi sedemdesetih pa je igral v seriji Ryan's Hope.

Pohvali se lahko tudi z vlogami v filmih, leta 1979 je v zelo znani grozljivki The Amityville Horror upodobil policista, dve leti pozneje pa je svoje igralske sposobnosti pokazal v biografski drami Mommie Dearest, v kateri mu je družbo delala slavna Faye Dunaway.

Odnos, ki ga je zgradil s svojim sinom, je dolgo časa veljal za težavnega. Dovolj zgovoren je že podatek, da oče in sin menda kar deset let nista imela prav nobenih stikov!

Leta 2015 pa se je za trenutek vendarle zdelo, da se je to spremenilo.

"V zadnjih mesecih se je oče zbližal z mano, hotel je odpraviti spor in spet navezati stike," je lani pojasnil Christian, ki ima iz razpadlega zakona z novinarko, televizijsko voditeljico in producentko Ryan Haddon hčerko Eliano Sophio in sina Jadena Sladerja, od decembra 2013 pa je poročen z Brittany Lopez.

"Po turbulentnem odnosu nama je zdaj končno omogočeno, da med nama zgradiva trdnejši most," se je takrat slikovito izrazil zvezdnik.

No, zdaj pa se žal zdi, da njegov oče ta most počasi spet ruši ...