Chris Pratt: Opustil šolanje in postal klošar

Hollywood je našel nov zaklad. Potem ko so filmskim ustvarjalcem in občinstvu v zadnjih nekaj letih glave mešale predvsem mlade vzhajajoče zvezdnice, kot sta Jennifer Lawrence in Emma Stone, so se stvari nekoliko spremenile. Zdaj to namreč počne moški, Američan Chris Pratt, ki je pred nekaj dnevi dopolnil 36 let.

Chris Pratt: Opustil šolanje in postal klošar (foto: Profimedia) Profimedia
11. 7. 2015

Chris Pratt, glavni junak akcijske znanstvenofantastične pustolovščine Jurski svet, je trenutno zelo vroč zvezdnik, ta status pa bo najverjetneje tudi obdržal.

Čeprav se o njem zelo veliko govori šele zadnjih nekaj mesecev, je treba poudariti, da je že dolga leta znan obraz.

V priljubljeni ameriški humoristični seriji Parki in rekreacija je med aprilom 2009 in februarjem 2015 upodabljal simpatičnega debeluščka Andyja Dwyerja, pojavil pa se je tudi v velikih kinematografskih uspešnicah, kot sta biografska športna drama Zmagovalec in akcijska drama 00:30 - Tajna operacija.

Kljub temu pa ga je širša javnost resnici na ljubo opazila šele lani, ko je kot Peter Quill oziroma Star-Lord zaigral v akcijski domišljijski pustolovščini Varuhi galaksije.

Pratt

Chrisa pa ne ljubijo le njegovi oboževalci oziroma predvsem oboževalke, ampak se zdi, da so nanj nori tudi šefi filmskih studiev.

V že omenjeni seriji Parki in rekreacija naj bi bila njegova vloga omejena le na prvo sezono, a je s svojo igro prepričal producente, ki so mu omogočili, da je član igralske zasedbe ostal vseh sedem sezon.

Z vlogo v filmu Varuhi galaksije je dokazal, da ima dovolj talenta, da postane junak kinematografske uspešnice, kar mu ni zagotovilo le vloge lovca na dinozavre v aktualnem filmu Jurski svet, ampak mu je prineslo tudi fantastično priložnost.

Chris je namreč resen kandidat za naslednika Harrisona Forda v kultni vlogi pustolovskega junaka Indiane Jonesa, ki bi brez kakršnegakoli dvoma dokončno zacementirala njegov zvezdniški status.

Prisotnost na velikih platnih in malih zaslonih pa resnici na ljubo danes ne zadostuje več.

Srca gledalcev lahko osvojiš le, če se tudi zunaj svojih vlog, v resničnem življenju, dokažeš kot zabaven, karizmatičen in simpatičen človek. In Chris ima vsekakor vse potrebne sestavine, da to tudi dokaže.

Zaradi svoje debelušne preteklosti daje občutek, da je blizu navadnim smrtnikom, zaradi svojega trenutno izklesanega telesa pa slovi kot simbol seksa.

Fotografije njegove ljubke družinice, ki jih precej redno objavlja na Instagramu, skrbijo za navdušene vzdihe žensk, fotografije hitrih športnih avtomobilov pa za priznavajoče kimanje moških, zato je priljubljen pri obeh spolih, kar je seveda sila pomembno.

Pratt

Predvsem pa ima to sposobnost, da zna zabavati ljudi. Že vse od začetkov kariere Jennifer Lawrence, ki je navduševala s svojo naravno svežino, se nismo tako zabavali ob spremljanju kakšnega hollywoodskega vzhajajočega zvezdnika.

Naj v visokih petah štorklja po studiu priljubljenega pogovornega šova ali pa na Kitajskem pozira ob kamnitih kipih - občinstvo ga preprosto obožuje.

Obožuje pa ga tudi 38-letna ameriška igralka in producentka Anna Faris, ki jo je leta 2007 spoznal na snemanju romantične komične drame Odpelji me domov nocoj.

Anna

Chris trdi, da je v trenutku, ko jo je zagledal, začutil neko prav posebno povezanost in da je njuno razmerje tako trdno zato, ker ju je združila usoda.

"Oba prihajava iz države Washington, odraščal sem le 20 minut hoje od nje. Na njenem šolskem igrišču sem igral nogomet," pojasni in poudari, da ju združuje tudi to, da sta svoji karieri oba začela v parodijah grozljivk.

Nevtralnim opazovalcem se vse skupaj morda še vedno zdi le golo naključje, igralec pa je trdno prepričan, da je bilo njuno razmerje določeno že vnaprej:

"Moj filmski prvenec niti približno ni bil tako uspešen kot Scary Movie - Film, da te kap (komedija, v kateri je leta 2000 igrala Anna, op. a.), a igral sem v filmu z naslovom Cursed Part 3 ... To je bil moj prvi nastop. Obstaja veliko, veliko podobnosti v najinih življenjih. To je ena od tistih stvari, ki poskrbijo, da ugotoviš, da je vse določeno vnaprej, potem pa se nekako le še sestavi, kot se mora."

Zvezdniku je sicer jasno, da lahko to, da sta si partnerja preveč podobna, tudi negativno vpliva na razmerje in ga celo uniči, a za svoj zakon ne vidi prav nobene nevarnosti.

"Če si v razmerju ali se poročiš z nekom, ki ti je zelo podoben, to pogosto ne funkcionira, pri nama pa vse skupaj dobro uspeva, ker sva absolutno zaljubljena tudi sama vase. Ko pogledam v njene oči in v njih vidim svoje, jo le še bolj ljubim," se nasmeji Chris, ki si življenja brez svoje boljše polovice sploh ne more predstavljati.

"Imam občutek, da sva ista oseba v različnih telesih. Najina glavna prioriteta je bila, da kot igralca osvojiva to mesto, in v tej nameri sva se medsebojno podpirala. Zdaj, z otrokom, pa so se najine prioritete spremenile," pravi in pristavi:

"Verjetno jo ljubim že od prvega trenutka, ko sem jo zagledal. Toda trajalo je kar nekaj časa, preden sva se zares spoznala in razumela, kako zelo povezana sva bila, preden sva se sploh poznala in vedela, da sva ustvarjena drug za drugega."

Dve leti po usodnem srečanju je na vrsto prišla zaroka, 9. julija 2009 pa sta si na Baliju izmenjala poročne zaobljube.

Zaljubljenima zvezdnikoma, ki sta si ljubezensko gnezdece ustvarila v sloviti losangeleški četrti Hollywood Hills, se je avgusta 2012 pridružil sinček Jack, ki pa je bil rojen devet tednov prezgodaj, zato sta njegova slavna starša prestajala težko obdobje, v katerem sta morala celo trepetati za življenje svojega prvorojenca.

Jack je kar en mesec preživel na bolnišničnem oddelku za intenzivno nego, danes pa je zdrav kot dren, kar vliva moč tudi njegovemu ponosnemu očetu.

"Je zelo odprt in ga ni prav nič strah, ne glede na to, kaj se zgodi. Tako je šarmanten, da bo moral on skrbeti za naju, takoj ko bo dovolj star," se pošali Chris, ki je s svojim življenjem, tako zasebnim kot poslovnim, tako zelo zadovoljen, da ne bi prav ničesar spremenil.

"Nikoli se ne uščipnem, ker bi se potem lahko zbudil. Če vse skupaj le sanjam, se namreč nočem zbuditi," pravi v smehu in pojasni:

"Zato tudi nočem, da me kdo uščipne. Če bi se res zbudil, bi bil zaradi tega namreč kar precej besen." Čeprav ima trenutno veliko poklicnih obveznosti, vedno poskrbi, da čas preživlja tudi z družino, saj si ne želi zamuditi prevelikega dela odraščanja svojega sina:

"Res je sijajen! Družina je nekaj tako čudovitega! Pred kratkim smo nekaj tednov preživeli na Havajih in moj sin je preprosto sijajen. Poleg tega pa je tudi pameten," pripoveduje navdušeni očka, ki trenutno snema akcijski vestern The Magnificent Seven, kar je le še en dokaz, da ima dejansko polne roke dela, a kljub temu poskuša ves čas vzdrževati ravnovesje med poklicem in družino, saj je to zanj res pomembno:

"Začela se bosta delo in promocijska turneja, zato poskušam najti način, da sem prisoten, čeprav me ni tam. Poskušam najti pravo ravnotežje."

Ko gre za telesno težo, pa mu je že uspelo najti ravnotežje ...

Ob pogledu na fotografije 188 centimetrov visokega mišičastega zvezdnika si res zelo težko predstavljamo, da se je nekoč bojeval proti odvečnim kilogramom in da je še pred dvema letoma tehtal kar 150 kilogramov!

"Bil sem impotenten, utrujen, čustveno depresiven. Pestiti so me začele prve zdravstvene težave, ki so me zelo ovirale in mi škodovale. Prevelika telesna teža je slaba za srce, kožo, duševnost in ves organizem," pripoveduje Chris, ki je moral v zadnjih nekaj letih zaradi najrazličnejših vlog izmenično hujšati in se rediti.

Da je leta 2011 utelesil igralca bejzbola Scotta Hatteberga v filmu Zmagovalec, se je moral znebiti 14 kilogramov. Že istega leta se je zredil za 23 kilogramov, in sicer zaradi vloge v komični romantični drami 10 let, v kateri je tehtal kar 125 kilogramov!

Zaradi angažmaja v filmu 00:30 - Tajna operacija je pridobil mišice, za vlogo odvetnika Bretta v komediji Dostavljalec pa se je ponovno zredil za 28 kilogramov.

Po vsem tem ni čudno, da je naposled nastopil trenutek, ko je imel vsega dovolj. To se je zgodilo, ko se je videl v eni od epizod serije Parki in rekreacija ter dojel, da se je res močno zredil in da še nikoli ni bil videti bolj smešno.

Takrat se je trdno odločil, da nikoli več ne bo debel, da bo postal mišičast in da bo takšen tudi ostal. Začel je naporno vaditi in se kmalu dejansko ponovno spravil v formo.

Trud pa se mu je tudi izplačal, saj danes slovi kot eden najbolj seksi hollywoodskih zvezdnikov, lani pa mu je pripadel celo naziv moškega leta po izboru mesečnika za moške GQ.

No, čeprav je bil še pred nekaj leti precej bolj obilen, pa ostaja neizpodbitno to, da je prvenec v filmskem svetu doživel prav zahvaljujoč svoji lepoti. A pojdimo lepo po vrsti.

Pratt

Christopher Michael 'Chris' Pratt se je rodil 21. junija 1979 v Virginii v ameriški zvezni državi Minnesota. Njegova mama Kathleen Louise 'Kathy' Indahl je delala v supermarketu Safeway, oče Daniel Clifton 'Dan' Pratt, ki je dolga leta bolehal za multiplo sklerozo in lani žal umrl, pa si je kruh najprej služil v rudarstvu, nato pa se je ukvarjal z obnovo hiš.

Chris, ki je precej mešane krvi, saj je njegova mama norveškega rodu, oče pa je imel angleške, nemške, švicarske in francoske korenine, je v družbi starejšega brata in sestre odraščal v Lake Stevensu v ameriški zvezni državi Washington, kjer je kot dijak zasedel peto mesto na državnem turnirju v rokoborbi.

Še danes se živo spominja, kaj je odgovoril tedanjemu trenerju, ko ga je vprašal, kaj si želi početi v življenju:

"Rekel sem mu, da ne vem, da pa vem, da bom slaven in da bom služil na tone denarja. Nisem pa imel nobene ideje, kako. Počel nisem ničesar proaktivnega. Bila je bedasta izjava, kot bi nekdo rekel, da bo astronavt in da je prepričan, da bo kar tako padel v astronavtsko obleko in nekega dne pristal v vesolju."

Da v tistem obdobju res ni imel kakšnih posebnih ambicij, dokazuje tudi to, da je sredi prvega semestra na lokalnem kolidžu obupal nad šolanjem. Nekaj časa je delal kot prodajalec in slačifant, potem pa kot brezdomec pristal na havajskem otoku Maui, kjer je spal v prikolici in šotoru na plaži:

"Super kraj za biti brezdomec. Ves čas smo le pili, kadili travo in minimalno delali, ravno toliko, da smo imeli za bencin, hrano in ribiško opremo."

Ko je pri 19 letih prav na Mauiju delal kot natakar v restavraciji Bubba Gump Shrimp Company, pa je prišlo do usodnega srečanja. Postregel je namreč danes 54-letno kanadsko-ameriško igralko in režiserko Rae Dawn Chong, ki mu je prav zaradi njegove lepote namenila vlogo v svojem režijskem prvencu, kratki komični grozljivki Cursed Part 3 iz leta 2000.

"To je bila usoda. Potrebovala sva drug drugega. Potrebovala je glavnega igralca za svoj film, jaz pa sem globoko v sebi čutil potrebo po tem, da bi šel v Hollywood. Če bi seveda le našel pot ..." pravi Chris in dodaja:

"Njene besede so se povsem natančno glasile takole: 'Ti si pa ljubek, se ukvarjaš z igralstvom?' Odvrnil sem: 'Jasno! Vzemi me za svoj film.' Rekla je, da misli resno in da mi lahko priskrbi sestanek. Bil sem navdušen, takrat nisem imel niti telefona!" Danes odkrito priznava, da ne ve, kaj bi bilo z njim, če se takrat z Rae ne bi srečala. Njegovi oboževalci o tem verjetno raje sploh ne razmišljajo ...

Napisal: Tim Jeras (za Story)
Fotografije: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri