Chloë Grace Moretz: O estetskih posegih je razmišljala že pri 16 letih

Čeprav je še najstnica, se Chloë Grace Moretz lahko pohvali z zavidanja vredno igralsko kariero. Številna dekleta pa razlog za zavidanje vidijo tudi v njenem zasebnem življenju, saj je v srečnem razmerju z modelom Brooklynom Beckhamom, najstarejšim otrokom slovitih zakoncev Victorie in Davida Beckhama.

Chloë Grace Moretz: O estetskih posegih je razmišljala že pri 16 letih (foto: Profimedia) Profimedia
21. 7. 2016

Ko gre za poslovno življenje ameriške igralke in modela Chloë Grace Moretz, iz njenih ust prihajajo tako modre besede, da bi upravičeno pomislili, da gre za starejšo zvezdnico z zelo bogatimi izkušnjami, ne pa za najstnico, ki šteje rosnih 19 let.

"Ne glede na to, kako uspešen si v svetu šovbiznisa, je to na koncu dneva še vedno tvoje delo," je prepričana Američanka, ki si je prav s takšnim stališčem utrla pot do samega vrha.

In ta pot se je začela 10. februarja 1997 v Atlanti v ameriški zvezni državi Georgia, kjer je luč sveta ugledala kot peti otrok medicinske sestre Teri Duke (na fotografiji spodaj) in plastičnega kirurga McCoya Lee Moretza.

Teri

Očitno je oče oziroma njegov poklic nanjo naredil zelo močan vtis, saj je - kot je razkrila prav pred kratkim - že pred nekaj leti povsem resno razmišljala o tem, da bi se podvrgla nekaterim lepotnim operacijam:

"Pri 16 letih sem si hotela dati prsi in odstraniti podbradek. Pozneje sem si hotela dati zmanjšati zadnjico, a je moja mama rekla, da v nobenem primeru ne bo dovolila lepotnih operacij. Zaradi tega sem morala živeti s svojimi negotovostmi, kar mi je vlilo moč. Prav te negotovosti so me izoblikovale."

Mladenka se mami torej med drugim lahko zahvali tudi za to, da še ni šla pod nož in da je njeno telo še povsem naravno, kljub vsemu pa se zaveda, da je vendarle podlegla hollywoodskemu lepotnemu idealu, le na drugačen način:

"V laseh imam lasne podaljške. Moje telo je vitko zato, ker treniram sedemkrat na teden. Prehranjujem se zelo zdravo, čeprav včasih tega nočem."

Chloe

Ja, Chloë se še kako dobro zaveda, da mora za uspeh včasih narediti tudi kaj, kar ji ne diši najbolj, a ji to ne predstavlja večje težave, saj še zdaleč ni kakšna razvajena smrklja. Njeno otroštvo v družini, ki jo opisuje kot 'zelo katoliško', namreč ni bilo ravno pravljično.

Pravzaprav se je prva družinska tragedija zgodila, še preden se je rodila - njena starejša sestra Katie je že dva dni po rojstvu umrla! Ko je bila še majhna, je njen oče zapustil družino, kmalu zatem pa je njena mama zbolela za rakom.

"Vse to me je prisililo, da sem - ob vsem, kar se je zgodilo z mojim očetom - dojela, da starši niso božanska bitja. Niso izbranci z neba, ampak ljudje. Njihova telesa lahko v vsakem trenutku odpovejo in umrejo. Tudi oni delajo napake. Jočejo. In se borijo," pravi nekoliko pesniško razpoložena zvezdnica in dodaja, da je bilo v vsem slabem vendarle tudi nekaj dobrega:

"Ko sem odraščala, se nam je dogajalo veliko slabih stvari, zdaj pa se mi zdi, kot da sem vstala iz pepela. Kot da sem zaradi vsega tega boljša oseba. Naučila sem se, kaj je tisto, česar ne smem početi v svojem življenju."

Chloe

Ločitev staršev, ki jo je močno prizadela, je do danes sicer že nekako predelala, a nekatere posledice ostajajo:

"To me je naredilo veliko močnejšo. Močnejšo tudi v odnosu do sebe. Res je težko, če je družina tako uničena. Moj oče je preprosto odšel in potem smo se morali prebijati sami ... Če te nekdo iz družine tako izda, potem paziš, ko gre za zaupanje do drugih ljudi, in se za vsako ceno zaščitiš. Dolgo časa sem pretiravala s tem in nikogar nisem spustila blizu."

Prav to, da njeno življenje ni bilo vedno lepo in lagodno, je torej tudi odgovor na vprašanje, od kod ji takšna zrelost in resnost (v igralskem poslu).

Trevor

Chloë, ki je v družbi štirih starejših bratov, Brandona, Trevorja (na fotografiji zgoraj), Colina in Ethana, zgodnje otroštvo preživljala daleč stran od Hollywooda, blišča in glamurja, in sicer v mestecu Cartersville v Georgii, ki šteje le slabih 20 tisoč prebivalcev, je življenje v velemestu začela spoznavati leta 2002.

Takrat se je z mamo in bratom Trevorjem namreč preselila v New York.

Za ta korak pa se niso odločili zaradi njenih umetniških ambicij, ampak zato, ker so Trevorja sprejeli na prestižno igralsko akademijo Professional Performing Arts School. Prav ta bratov uspeh je v Chloë zbudil zanimanje za igralstvo in posledično začrtal tudi njeno karierno pot.

C

Trevor jo je namreč kmalu okužil s svojim navdušenjem nad igralstvom. Pomagala mu je pri učenju besedil, hkrati pa se je od njega učila tudi določenih igralskih tehnik, ki jih je usvojil v šoli. Ko je dojela, kako zelo uživa v igralstvu, se je njena družina odločila, da se bo začela udeleževati avdicij.

Vsi skupaj so se namreč želeli prepričati, ali ima nadobudna deklica kakšno možnost za uspeh v svetu profesionalnega igralstva. In izvedeli so, da jo ima!

Igralski prvenec je doživela leta 2004, ko je v dveh epizodah serije Odvetnik z ulice upodobila Violet, že leto dni pozneje pa je debitirala še v filmskem svetu, in sicer v drami Heart of the Beholder. Ta film resnici na ljubo ni ravno najbolj znan, je pa zato toliko bolj znan film, v katerem je odigrala svojo drugo vlogo.

C

Beseda teče o kultni grozljivki Amityville: Hiša groze, v kateri ji je leta 2005 družbo delal hollywoodski zvezdnik Ryan Reynolds.

Kot Chelsea Lutz je tako zelo navdušila, da si je prislužila nominacijo za nagrado young artist in številne pohvale kritikov.

Med drugim je navdušila tudi kot Sherri Maltby v dveh epizodah nekdaj izredno priljubljene serije Razočarane gospodinje, leta 2010 pa je v akcijski komediji Kick-Ass širnemu svetu dokončno dokazala, da je obetavna otroška igralka, ki ne bo kar tako utonila v pozabo.

C

Na srečo se ji je - v nasprotju s številnimi drugimi hollywoodskimi zvezdniki, ki jih 'pokopljejo' najrazličnejši škandali in ekscesi - dejansko uspelo ohraniti v igralskem vrhu. Morda je za to zaslužna tudi njena prav posebna strategija.

c

Chloë, ki je znana po tem, da se sestankov udeležuje sama, namreč skrbi, da prav vse, kar je povezano s poslovnim svetom, ostaja v njeni družini - brat Brandon je njen menedžer, brat Trevor jo uči igralskih veščin, spremlja na potovanjih in skrbi za kreativnost, mama pa je zadolžena za pravna in ekonomska vprašanja, povezana z njenim delom.

C

Ker bi rada ohranila jasno ločnico med poslovnim in zasebnim življenjem, pa prijateljev nikoli ne vabi na premiere in prizorišča snemanj svojih filmov.

Zahvaljujoč vsej tej resnosti in profesionalnosti je za njo - kljub mladosti - že skoraj 60 angažmajev v filmih in serijah.

Chloe

Slavna najstnica se torej lahko pohvali z neverjetnim igralskim uspehom, s katerim pa je seveda prišlo tudi zanimanje modnega sveta.

Kmalu se je začela redno pojavljati na bleščečih straneh prestižnih modnih revij, kot so Vogue, Marie Claire in Elle, na modnih revijah je sedela v prvih vrstah, leta 2012 pa je postala zaščitni obraz priljubljene ameriške znamke oblačil za mlade Aéropostale.

Ko gre za njeno zasebno, še posebno ljubezensko življenje, pa je zelo skrivnostna. Leta 2014, ko jo je - mimogrede - ugledna revija Time uvrstila na lestvico 25 najvplivnejših najstnikov na svetu, so se začele pojavljati govorice o tem, da je v razmerju s 17-letnim modelom Brooklynom Beckhamom.

C

Z najstarejšim otrokom modne oblikovalke Victorie in nekdanjega nogometaša Davida Beckhama, ki ga je menda spoznala na pariškem tednu mode, naj bi bila nerazdružljiva.

Oba vpletena sta te govorice dolgo odločno zanikala, Chloë pa se je o tej temi nekoliko podrobneje razgovorila na začetku letošnjega leta, ko je zatrdila, da ne potrebuje moškega, da prisega na samski stan in da ljubezenskega statusa v bližnji prihodnosti ne namerava spremeniti.

Chloe

"Nočem biti s starejšimi moškimi, saj sem stara komaj 18 let, prav starejši pa so v večji meri bolj resni, ko gre za razmerja," je lepotička, ki se označuje za feministko in je že zavrnila nekaj vlog, ker so bile 'pretirano seksualizirane', izjavila v intervjuju za ženski mesečnik Marie Claire, nato pa pojasnila: "Za zdaj ničesar ne iščem. In tako bo vsaj do mojega 23. leta."

Kljub vsem tem zatrjevanjem pa zvezdnica, ki je med januarjem 2013 in majem 2014 ljubila igralca Camerona Fullerja, pripisovali pa so ji še romance z igralcema Jansenom Panettierom in Colinom Fordom ter brazilskim nogometnim zvezdnikom Neymarjem, ni ustavila šušljanj, da z Brooklynom sestavljata parček.

Nasprotno, aprila so ta šušljanja postala še pogostejša in glasnejša, saj sta najstnika (nehote) prilila olje na ogenj. No, če smo bolj natančni, je to storil Brooklyn, ki je na Instagramu objavil njun prvi skupni selfie.

Beckham

Ob črno-beli fotografiji, na kateri ona zasanjano strmi v tla, on pa jo z eno roko zaščitniško objema, sicer ni objavil nobenega komentarja, a se je kljub temu začelo znova na dolgo in široko govoriti o tem, da sta zaljubljena. In te govorice so se kmalu izkazale za resnične.

Maja sta se namreč naveličala skrivanja svojega srečnega razmerja in javno naznanila, da sta zaljubljena. Ob razkritju njune skrivnosti, ki to pravzaprav nikoli ni bila, se je zdelo, da se je Chloë odvalil kamen od srca:

"Z Brooklynom sva že več let vedno znova skupaj, a sva to pač šele zdaj razkrila ... Ko so naju hoteli fotografirati, sva vedno zbežala, potem pa sva ugotovila, da to vpliva na najino razmerje. Nisva mogla hoditi v restavracije, v katere sva hotela iti, ali pa v kino ..."

Chloe

Da bosta ubrala drugo pot in povedala resnico, sta se odločila ravno zato, ker so mediji začeli tako na dolgo in široko poročati o njunem 'skrivnem' razmerju.

"Preprosto sva menila, da se ne bodo več tako zelo zanimali za naju, če bova odkrita in če bova pustila, da zastor pade," je pojasnila Chloë, ki je sicer res še zelo mlada, a ima kljub temu občutek, da je v preteklih letih postala veliko zrelejša in bolj odrasla.

Na primer, zaradi vloge Carrie White v novi različici kultne grozljivke Carrie je morala leta 2013 požreti veliko kritik, ki so se na njen račun pojavljale predvsem na spletu in so jo močno prizadele.

Carrie

Zadeve, ki so jo torej še pred tremi leti zelo vznemirjale, zdaj naletijo na močan obrambni zid, ki ga je zgradila, in ji zato ne morejo več priti do živega:

"Zdaj sem tako zelo svobodna. Ne vem sicer, kaj se je zgodilo, a ko sem dopolnila 17 let, mi je to breme nenadoma padlo z ramen. Sem odprta, veliko se zabavam in vseeno mi je, kaj ljudje govorijo o meni. Vem, kdo sem, kdo bi rada bila, kako bi se rada predstavljala in kaj bi si morali ljudje misliti o meni."

Draga Chloë, na podlagi tvoje življenjske zgodbe si o tebi res ne moremo misliti prav nič slabega ...

Napisal: Tim Jeras (za Story)

Preberi še: TOP ideje za poletne zmenke ali pa poglej, kako je danes videti ljubka "Ashley" iz serije Princ z Bel-Aira