Cher: Svojega sina še vedno naslavljam z ‘ona’

Cher je v šovu Davida Lettermana povedala, da se še vedno ni navadila, da je njena hčerka Chastity spremenila spol in postala Chas. Priznala je tudi, da ga še vedno kliče kot žensko, čeprav je res moški.

17. 11. 2010

Štiriinšestdesetletna pevka je zdaj prvič v javnosti spregovorila o hčerkini operaciji v moškega ter povedala, da sin proti njeni javni izpovedi ni imel nič proti. Pravzaprav si želi, da bi ‘jo’ vsi pač sprejeli kot moškega.

A vsaj za seksi zvezdnico, ki ima za seboj kar precejšnje število lepotnih operacij, ni najmanjšega dvoma, da je ženska z veliko začetnico, saj je k Lettermanu prišla v prosojni majčki in pajkicah, ki so bile ob straneh narezane na trakove. Naj ponovimo, dama je stara 64 let, zato je bila seksi obleka zares drzno dejanje.

Sprememba po več letih premisleka

Cher je povedala, da sta se s hčerko več let pogovarjali in razpravljali, preden se je odločila za težko in popolno spremembo spola.

Cher: “Res sva se veliko pogovarjali. Vsa ta leta sva razpravljali, zakaj se počuti kot ženska, ujeta v telo moškega. Ne vem, kaj je bilo odločilno, da se je odločila za operacijo. Ves čas je nergala in nergala, nato pa je nekega dne prišla in mi rekla, da mora to narediti. Da mora na operacijo.”

Dvojna dobitnica oskarja je tudi priznala, da ji ni bilo vedno lahko, da je njena hčerka drugačna, da si želi biti moški. A v odločilnem trenutku je samo rekla: “Če moraš to narediti, potem naredi.”

“Seveda nisem bila vedno tako mirna, kot sem zdaj, ko vam to razlagam. A tistega dne, ko mi je povedal za operacijo, sem bila zares povsem umirjena. Mislila sem si le, to je pač nekaj, kar mora moj otrok narediti. To je nekaj, kar se mora zgoditi.”

Ujet v napačno telo

Pevka in dvojna dobitnica oskarja je povedala, da se je vse začelo, ko je Chas začel pred dobrimi desetimi leti govoriti, da je ujet v napačno telo.

“Bila je lezbijka. No, še vedno je. A zdaj ni več isto. Zdaj ima zares čedno dekle. A to ni isto kot biti homoseksualec. Ponavljala je, da je ujeta v napačno telo. To mora biti verjetno grozen občutek. Prav zadnjič sem nekomu pojasnjevala, da zares uživam v tem, da sem ženska. Rada imam svoje telo. In če bi se nekega dne zbudila v moškem telesu, bi bila moja edina misel, moj bog, stran moram! Mislim, da se je podobno počutil tudi Chas. Zdaj je veliko bolj samozavesten, vidi se, da se dobro počuti.”

Cher je povedala tudi, da je sprememba spola z operacijo že tako velika odločitev, Chas pa je imel še težje delo, ker je njegova mama slavna oseba:

“Veliko ljudi je prišlo k meni in rekli so mi, da je Chas zares pogumen, sploh ker je sprejel to odločitev ob tako znani mami. Ni se mogel skriti.”

Povzeto po pisanju v reviji Lea

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri