Charlize Theron: Mama ji je ubila očeta

Pozabite na vse, kar ste do danes vedeli o Južnoafriški republiki - diamanti niso več njihov najprivlačnejši izvozni proizvod, kar se tiče slavnih osebnosti, pa jo morda celo lahko postavimo ob bok Nelsonu Mandeli. Da, beseda teče o prekrasni igralki Charlize Theron.

20. 5. 2011

Charlize Theron je vse, samo naivna in neumna blondinka ne. Že v otroštvu, ki ga je preživljala na farmi v Benoniju sredi Južnoafriške republike, je menila, da bi morale ženske vladati svetu. Ja, po tem, ko si je z vlogo serijske morilke v drami Pošast, posneti po resničnih dogodkih, v kateri je leta 2003 igrala prostitutko in istospolno usmerjeno serijsko morilko Aileen Wuornos, priborila oskarja za glavno žensko vlogo, ko so jo v neki anketi na internetu moški razglasili za najbolj seksi žensko na svetu, ko jo je Empire uvrstil med deset najlepših žensk vseh časov, FHM pa na četrto mesto lestvice stotih najprivlačnejših ljudi na planetu, je verjetno še bolj prepričana o tem …

Lepotica, znana po razmršenih ‘zlatih’ laseh in nežno modrih očeh, je za mnogo moških upravičeno najlepša ženska v Hollywoodu.

Simpatična Charlize zatrjuje, da so njene sanje še vedno neuresničene.

Njena največja želja je namreč bila, da bi plesala balet, in vse je življenje posvetila treningom, a zaradi poškodbe kolena tega ni mogla uresničiti.

Družinska tragedija

Rodila se je 7. avgusta 1975 v Južnoafriški republiki, natančneje v Benoniju. Ko je dopolnila šest let, se je začela ukvarjati s plesom in sanjariti o igralski karieri.

V otroštvu ji ni bilo ravno postlano z rožicami, saj je zaradi očeta Charlesa Jacobusa Therona, ki je bil alkoholik, veliko pretrpela. Oče se je opojnim substancam predajal vsak dan in bil nasilen do nje in njene mame, kar se je končalo z veliko tragedijo. 21. junija 1991 sta se njen oče in njegov brat v vinjenem stanju sprla z njeno mamo Gerdo Jacobo Aletta in zapustila družinsko hišo. Pozneje sta se oče in stric Danie še bolj vinjena vrnila in začela tolči po vratih.

"Nekdo je udrihal po vratih. Mami sem rekla, da je to oče. Vpil je, da naju bo obe ubil s puško, mama pa mi je rekla, da jo je strah, da bo to res storil. Že v naslednjem hipu sem zaslišala nekaj strelov, mama pa je začela kričati. Odšla sem na hodnik, kjer sem videla strica, ki je stal povsem pri miru, mama pa je sedela v kotu spalnice, jokala in rekla: Charlize, ustrelila sem ju. Takrat sem zagledala nepremično očetovo telo," je zapisano v uradni izjavi, ki jo je po strašnem dogodku Charlize podala policiji.

Bodočo igralsko zvezdnico je po družinski tragediji našla njena teta Elsa - medtem ko ji je oče umiral, je bila skrita pod odejo in jokala. Danie jo je odnesel le z ranjeno roko, Gerda pa ni bila nikoli obtožena zaradi umora in povzročitve telesnih poškodb, ker je bilo ugotovljeno, da je šlo za samoobrambo. V Južnoafriški republiki so celo objavili knjigo z avtentično izjavo, ki jo je Charlize dala preiskovalcem po tem, ko ji je mama ubila očeta.

Modne brvi in lovec na igralske talente

Že pri 16 letih je zakorakala na modne brvi in postala uspešna manekenka.

Med drugim je krasila naslovnice nekaterih najbolj znanih revij na svetu, kot so Elle, Marie Claire, Mademoiselle in Vogue, občudovali pa smo jo lahko tudi v L’Oréalovi reklamni kampanji za barve za lase. Po letu dni nošenja dragocenih cunjic in veščega poziranja se je odločila, da bo zapustila svet manekenstva in se posvetila svoji prvi in največji ljubezni - plesu. V New Yorku, ki ga je v letu dni ukvarjanja z modnim biznisom že zelo dobro spoznala, je našla dom in se z baletnimi koraki podala novim izzivom naproti. Nameravala se je naučiti profesionalno plesati balet, a ji je načrte kmalu prekrižala poškodba kolena, zaradi katere je bila prisiljena pozabiti na otroške sanje. Brez denarja in dela je zapustila New York in se preselila na zahodno ameriško obalo.

Leta 1994 je srečno naključje poskrbelo za svetlo prihodnost.

Med besnim izpadom v neki banki, ko ji uslužbenec ni hotel dati denarja, ker pri njih ni imela odprtega računa, jo je opazil lovec na igralske talente! Jasno, mlado in tedaj obupano igralko brez ficka ni bilo treba dolgo prepričevati, da je sprejela izziv in izkoristila priložnost, ki se ji je ponudila povsem naključno. Morala se je le znebiti naglasa, pri čemer sta ji bila v veliko pomoč televizijski program in poslušanje glasbe ameriških izvajalcev, saj za tečaj angleščine ni imela dovolj denarja. To pa še zdaleč ni bila dovolj velika ovira, da bi ji preprečila bleščečo igralsko kariero. Pa ne le igralsko!

Charlize je namreč zelo zaposlena ženska. Med drugim je producirala že pet filmov, leta 2008 je postala predstavnica Združenih narodov, ki se bori za pravice žensk in preprečevanje nasilja nad njimi, v sodelovanju s podjetjem TOMS Shoes je oblikovala omejeno linijo čevljev za ženske in moške ter z denarjem od prodaje pomagala revnim srednješolcem iz rojstne Južnoafriške republike, poskrbela je, da so najrevnejši otroci iz njene domovine pred lanskim svetovnim prvenstvom v nogometu, ki je bilo prav v JAR, dobili nogometni kamp, zavzema se za pravice živali in je aktivna članica PETE, organizacije za zaščito in pravice živali, je pa tudi ponosna lastnica producentskega podjetja D&D.

Od kod ideja za ime?

To sta začetnici imen njenih domačih ljubljenčkov, kokeršpanjelov, ki slišita na imeni Denver in Delilah.

Seveda pa pri tako lepi, slavni in bogati dami ne moremo pričakovati, da sta kosmata štirinožca edini ljubezni v njenem življenju.

Desetletje s Stuartom Townsendom

Charlize je bila skoraj deset let v zvezi s stanovskim kolegom Stuartom Townsendom, s katerim je posnela dva filma, triler V pasti in dramo Z glavo v oblakih. Veljala sta za enega izmed najbolj vzornih hollywoodskih parov, zato so bili vsi toliko bolj začudeni, ko je bilo v začetku lanskega januarja njune ljubezni konec. Novinarji britanskega tabloidnega dnevnika The Daily Mail so zatrjevali, da je Charlize že med božičnim dopustom ugotovila, da razmerje s Stuartom nima več nobene prihodnosti.

"Stuart je bridko razočaran, a Charlize je rekla, da ji je v Mehiki postalo jasno, da je njeno razmerje pri koncu. Sta bolj brat in sestra kot zaljubljenca. Ona je bila tista, ki je razmerje končala," pa je povedala prijateljica zdaj že bivšega para. Stuart je menda takoj po koncu razmerja pobral svoje stvari in se preselil v skupno hišo na plaži Malibuja, Charlize pa je ostala v svoji hiši v Hollywoodu. Urediti pa sta seveda morala tudi finančne zadeve.

"To za Charlize nikoli ni bila velika in pomembna zadeva. Toda resnica je, da je zaslužila večino denarja, ki ga imata," je povedal dobro obveščeni vir. Zanimivo pa je, da je Stuart tik pred razpadom razmerja v nekem intervjuju navdušeno pripovedoval:

"Nase gledava, kot da sva mož in žena. Ljubiva se in rada bi skupaj preživela življenje. Za to pa ne potrebujem certifikata ali cerkve."

Da mu do poroke ni ravno veliko, irski igralec, zaradi katerega se je Charlize zaljubila v Irsko, nikoli ni skrival. Že v preteklosti so ga predstavniki sedme sile namreč dolgo mučili z vprašanjem, kdaj se namerava poročiti, glede na to, da si z lepo igralko že dolgo deli življenje. A takrat se je zdelo, da se nočeta poročiti nalašč, iz nasprotovanja oziroma trme.

"Rad imam Charlize in srečna sva. Kaj bi še radi? Pustite naju pri miru," je nekoč zabrusil Stuart in dodal, da je povsem normalno, če se zaljubljenci želijo poročiti, da pa to ne pomeni, da se tudi morajo. Charlize pa je nekoč izjavila, da se bo poročila, ko bodo tudi zakoni med istospolnimi partnerji postali legalni. Da je šlo le za šalo, je postalo očitno, ko se je v Kaliforniji poročilo kar nekaj homoseksualnih parov, ona pa se še vedno ni sprehodila do oltarja. V znak svoje ljubezni je igralec srčni izbranki nekoč podaril antični prstan in takrat je Charlize rekla:

"Stuart mi ga je podaril v znak najine predanosti. Nikoli ga ne bom snela."

Ker igralka prstana kmalu po koncu zveze ni več nosila, je bil to za novinarje seveda le še en dokaz več, da je ljubezni dejansko konec.

Tetovaža na desni nogi

Ob vsem tem pa je zanimivo, da ima Charlize na desni nogi vtetoviran japonski cvet, ki označuje boj za edinstveno družino.

Za to tetovažo sta se pred dobrimi 20 leti odločili obe z mamo, s katero sta si zelo blizu, saj sta skupaj preživeli ogromno lepih in malo manj lepih trenutkov. Očitno je torej, da ji družina veliko pomeni, zato je še toliko bolj presenetljivo, da se je s takšno lahkoto odrekla dolgoletnemu življenju v dvoje. Zelo kmalu po koncu razmerja so ji mediji pripisovali zveze ali pa vsaj afere s kar nekaj moškimi, med drugim tudi z dolgoletnim prijateljem, igralcem Seanom Pennom, ki naj bi ji ponudil ramo za jokanje in s katerim si je privoščila večerjo v Santa Monici, in z igralcem ter modelom Ericom Thalom, s katerim naj bi se zbližala, ker imata veliko skupnega. On v prostem času namreč rad goji sadje in zelenjavo na svoji farmi, Charlize pa je odraščala na farmi.

"Oba rada pobegneta za nekaj dni pred hollywoodskim glamurjem in preživljata čas na njegovi farmi," je povedal vir. Po romantični večerji v restavraciji na Beverly Hillsu pa so ji mediji pripisali še čednega Keanuja Reevesa, soigralca iz trilerja Hudičev odvetnik. Ker sta se ob slovesu poljubila in objela in ker je vse skupaj trajalo nekoliko dlje, kot je v navadi med prijatelji, ko se poslavljajo, se je že začelo šušljati o novem hollywoodskem paru. Olja na ogenj so prilili še njuni prijatelji, ki so menili, da sta popoln par:

"Sta čudovit par in vsi smo presrečni, ker se situacija tako dobro razvija. On jo spravlja v smeh, kar je ravno tisto, kar potrebuje njeno zlomljeno srce. Bilo bi sijajno, če bi ostala skupaj. Keanu jo razveseljuje in osrečuje."

Domnevni parček je za zdaj zelo skrivnosten in (še) ni priznal razmerja, nobena skrivnost pa ni, da se Charlize golote v filmih prav nič ne sramuje.

Med drugim se je slekla tudi v drami Goreča planota, v kateri je odvrgla prav vse cunjice in poleg zadnjice pokazala tudi prsi.

Slekla se bi ne glede na leta

Lepotica, razglašena za najbolj seksi žensko na svetu, je upravičeno zelo ponosna na svoje telo. Prisegla si je, da se - tudi ko bo že v letih - ne bo odrekla slačenju v filmih.

Čeprav je 177 centimetrov visoka zvezdnica včasih negotova vase, meni, da s staranjem obraza pride tudi modrost ter da je treba gube, ki jih na svojem obrazu že opaža, in druge znake staranja preprosto sprejeti. In kakšna je njena skrivnost ohranjanja lepega telesa, ki ga s ponosom pokaže tudi na velikem platnu? Tek. Njen najboljši čas v teku na deset kilometrov znaša le 45 minut! Charlize meni, da je ta rekreacija dobra možnost, da kljub naglemu hujšanju in rejenju, ki ju včasih zahtevajo vloge, svojo postavo ohranja v nekem ravnotežju. Če s tem res skrbi za telesce, s katerim jemlje dih, lahko rečemo le: teci, Charlize, teci!

Tim Jeras za revijo Story

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri