Channing Tatum - striptizer z opečenim penisom

Njegovo prekrasno telo krasi dekliške sobe po vsem svetu. Marsikateri moški bi bil na to zelo ponosen, Channing Tatum, zvezdnik aktualne akcijske komedije 21 Jump Street: Mladenič v modrem, pa sanjari le o pravi, veliki in zares pomembni hollywoodski vlogi.

Kot gost šova Saturday Night Live je brez sramu izvedel striptiz
in se pošalil, da je med občinstvom prepoznal nekaj nekdanjih strank. (foto: story Press) story Press
25. 5. 2012

V življenju privlačnega igralca Channinga Tatuma se že od nekdaj vse vrti okoli njegovega telesa.

To je še posebej očitno takrat, ko gre za njegovo kariero. Da bi svojega, z odvečno energijo nabitega otroka odvrnila od neumnosti, sta ga mama Kay Faust, ki dela v letalstvu, in oče Tatum Glenn, ki je bil zaposlen v gradbeništvu, že zgodaj usmerila k športu. V šolskih časih se je Chan, kot ga kličejo prijatelji, lotil skoraj vsega, kar je bilo povezano z gibanjem, med drugim tudi ameriškega nogometa, nogometa, bejzbola, atletike in borilnih veščin, zato ni nenavadno, da je na katoliški srednji šoli Tampa Catholic High School leta 1998 maturiral kot najboljši športnik svojega letnika. Bil je zelo priden in osredotočen dijak, njegovo pozornost s šolskih učbenikov pa so lahko - kot je povedal pozneje - odvrnile le punce.

Prednost pred štipendijo igralca ameriškega nogometa na kolidžu Glenville State College v Zahodni Virginiji pa je dal delu eksotičnega plesalca z umetniškim imenom Chan Crawford v nočnem klubu v floridski Tampi, kjer je preživel večino najstniških let. Tega dela se nikoli ni sramoval.

Popoln program slačenja pa 185 centimetrov visoki Channing Matthew Tatum, ki se je rodil 26. aprila 1980 v Cullmanu v ameriški zvezni državi Alabama, zdaj ponuja le še soprogi Jenni Dewan, ki jo je spoznal leta 2006 na snemanju plesne romantične komedije Odpleši svoje sanje. Kmalu po koncu snemanja sta začela hoditi na zmenke, septembra 2008 sta se zaročila na romantičnem havajskem otoku Maui, usodni da pa sta si dahnila 11. julija 2009 na posestvu Church Estates Vineyards v kalifornijskem Malibuju. Čeprav je poročen, pa še vedno dobiva ogromno pošte, ki mu jo pošiljajo številne oboževalke z vsega sveta. Pri odpiranju včasih zelo čudaških daril - nekoč je na primer dobil spodnjice z natisnjeno podobo svojega obraza - mu zato pomaga tudi njegova mama.

Čeprav je nekoč užival v slačenju, se je odločil, da se vendarle ne bo ustavil pri striptizu.

V želji, da bi dosegel kaj več, se je preselil v Miami, kjer so ga kmalu odkrili kot model.

Njegov obraz in predvsem njegovo nabildano telo sta krasila oglasne kampanje slovitih modnih znamk, kot so Emporio Armani, Dolce & Gabbana, Abercrombie & Fitch, Nautica, Gap in Aeropostale, med drugim pa je posnel tudi reklamo za Pepsi. Tudi za to izkušnjo je bil lepotec pozneje hvaležen. Kot model je namreč ugotovil, kaj ima zares rad, in to je med drugim razveselilo in pomirilo tudi njegove starše. In kaj ima rad? Ne le športa, ampak tudi umetnost, literaturo in igralstvo. Mišice seveda ne pridejo prav le pri delu modela, ampak so bile odskočna deska tudi na drugih področjih kariere - leta 2000 je kot plesalec, ki so mu za sedemdnevno snemanje plačali 400 dolarjev, nastopil v videospotu takrat megapopularnega latinskega pevca Rickyja Martina za njegovo uspešnico She Bangs, dve leti pozneje se je kot košarkarski igralec pojavil v priljubljeni seriji Na kraju zločina: Miami, kjer je lahko prvič tudi nekaj povedal, leta 2004 pa mu je prav tako košarkarsko znanje zagotovilo vlogo v filmu Trener Carter, ki so ga predvajali v kinih.

Od takrat gre njegova kariera le še navzgor in Channing snema en film za drugim.

Še vedno pa se vse vrti okoli telesnega kulta in njegovih čudovitih 'radiatorčkov'. Medtem ko navdušeno pripoveduje o tem, da bo nekega dne napisal čudaško plesno-gledališko predstavo, so njegove raznovrstne vloge, od mamilarskega odvisnika do boksarja, vedno nekako povezane tudi s športom. Najpozneje čez štiri leta pa naj bi bilo vendarle konec ogledovanja njegovega popolnega trebuha. Ljubljenec dekliških src, ki bi zahvaljujoč širokim plečem brez težav upodobil gladiatorja ali znanstvenofantastičnega heroja, a je do zdaj raje izbiral vloge v (romantičnih) dramah, je namreč napovedal, da bi takrat rad igral le še resne vloge v uspešnih hollywoodskih filmih. Do takrat pa namerava igralec, ki s soprogo živi v izolirani 2,6 milijona dolarjev vredni hiši v Los Angelesu, v dneh, ko ne bo snemal, še naprej uživati v lahkomiselnosti in stvareh, ki so balzam za njegovo dušo. Zanimivo pa je, da mu Los Angeles ni všeč, in če bi lahko izbiral, bi se takoj preselil nazaj na ljubljeno Florido. Navdušen pa je tudi nad New Orleansom, kjer je snemal aktualno akcijsko komedijo 21 Jump Street: Mladenič v modrem. Zanj pravi, da je posebno mesto z dušo, zato je prav tam odprl tudi svoj barček.

''Želim, da se ljudje opijajo in dobro zabavajo,'' pravi in dodaja, da nikjer drugje ne bi odprl bara, ker se mu ne bi ljubilo nagovarjati ljudi, naj ga obiščejo.

''Ljudje v New Orleans prihajajo z malo denarja v žepu in hočejo storiti le eno - porabiti ga za zabavo in norenje,'' pojasnjuje gostinec, ki očitno dobro pozna običajne gostov gostinskih lokalov, saj jih seveda tudi sam rad obiskuje.

Lani je dvignil veliko prahu, ko je v javnost prišla informacija, da je v vinjenem stanju s pestjo udaril lastnika lokala v Chicagu. Zakaj se je stepel, ostaja skrivnost, znano pa je, da so morali posredovati reditelji, ki so ga 'vrgli' iz bara. Veliko bolj plemenito pa je izpadel v začetku letošnjega leta, ko je v intervjuju razkril, da je nekoč rešil voznico in njenega vnuka iz avta, ki je pristal v obcestnem jarku. Ko je potoval v Los Angeles na intervju, je ob cesti opazil nemočno žensko, ki je neuspešno poskušala izvleči svoje vozilo iz jarka. Ker je v avtu zagledal še majhnega dečka, ga je takoj nekako izvlekel iz avta, potem pa poklical vlečno službo in gospe dal 100 dolarjev, da je lahko čim prej poravnala nastalo škodo na svojem jeklenem konjičku.

In ko smo že ravno pri škodi ...

Precejšnjo 'škodo' je med snemanjem zgodovinske drame The Eagle utrpel njegov penis, kar je seveda pritegnilo gromozansko zanimanje medijev. In kako se je sploh zgodil ta neprijeten dogodek, ki je bil kljub vsem bolečinam in tragiki v promocijskem smislu precej koristen zanj? Ker ga je na snemanju močno zeblo, se je kar nekaj časa poskušal pogreti in si pri tem nesrečno opekel svoj ponos. Za medije je pojasnil, da je bil edini način, na katerega se je lahko pogrel, polivanje telesa z mešanico hladne in vrele vode:

''Ko smo končali snemanje za tisti dan, me je eden od članov ekipe vprašal, ali bi se rad še malo pogrel, preden grem. 'Dobro, zakaj pa ne?!' sem pomislil.''

Težava pa je bila v tem, da je njegov kolega vrelo vodo, s katero ga je polil, pozabil pomešati s hladno. Channing je reagiral tako, da je poskušal čim hitreje sleči oblačila, v katerih je snemal scene v hladni reki, a je bila vrela voda hitrejša od njega in je stekla vse do penisa. Povedal je, da je bila to najbolj boleča stvar, ki jo je kdaj doživel, po nesreči pa je odšel v bolnišnico, kjer so ga oskrbeli. Seveda pa s tem še zdaleč ni bilo konec 'hranjenja' javnosti s pikantnimi podrobnostmi. Kmalu nas je obvestil, da ima celo fotografije svoje opečene moškosti:

''To je nekaj najbolj norega, kar se mi je kdaj zgodilo. Imam celo fotografije v dokaz. Ko sem odraščal, je mama vedno komentirala moje brazgotine in modrice, oče pa mi je govoril, da so brazgotine in modrice kot značke časti. Definitivno pa ga ni fotografirala moja mama, fotografiral sem ga sam.''

Ko so ga novinarji pozneje povprašali, kako je kaj z njegovim 'prijateljem', je odgovoril:

''Zdaj se je vse zacelilo in spet sem v top formi. In definitivno ga zdaj veliko bolj cenim.''

Na vprašanje, ali se namerava v prihodnje zavarovati pred takšnimi poškodbami, pa je odvrnil:

''To je pravzaprav dobra ideja. Kako pa to funkcionira? Izgubiš penis in ti izplačajo odškodnino?''

Pravi fenomen je, da jo je od vsega telesa skupil ravno najbolj 'zanimiv' del, a na srečo se v njegovem življenju ne vrti vse le okoli njegovega popolnega mišičastega telesa in moškosti, ampak v zadnjem času tudi okoli hollywoodske kariere. In ta je vsekakor v čedalje boljši formi.

Napisal Tim Jeras, fotografije Profimedia.si, Getty Images, Continental film