Channing Tatum: Od slačifanta do igralca v vzponu

Njegovo telo krasi akcijske filme in dekliške sobe po vsem svetu. Vse lepo in prav, marsikateri moški bi bil na to zelo ponosen, igralec Channing Tatum pa sanjari le o veliki in pomembni holivudski vlogi.

2. 3. 2011

V življenju privlačnega igralca Channinga Tatuma se že od nekdaj vse vrti okoli njegovega telesa. To je še posebej očitno takrat, ko gre za njegovo kariero.

Da bi svojega z odvečno energijo nabitega otroka odvrnila od neumnosti, sta ga starša, oče Kay, ki je delal v letalstvu, in mama Glenn, ki je bila zaposlena v gradbeništvu, že zgodaj usmerila k športu. V šolskih časih se je Chan, kot ga kličejo prijatelji, lotil skoraj vsega, kar je bilo povezano z gibanjem, med drugim tudi ameriškega nogometa, nogometa, bejzbola, atletike in borilnih veščin, zato ni čudno, da je na katoliški srednji šoli Tampa Catholic High School leta 1998 maturiral kot najboljši športnik svojega letnika. Bil je zelo priden in osredotočen dijak, njegovo pozornost s šolskih učbenikov pa so lahko – kot je povedal pozneje – odvrnile le punce.

Raje slačifant kot študent

Prednost pred štipendijo igralca ameriškega nogometa na kolidžu Glenville State College v Zahodni Virginiji pa je dal delu eksotičnega plesalca z umetniškim imenom Chan Crawford v nočnem klubu v floridski Tampi, kjer je preživel večino najstniških let.

Tega dela se pozneje nikoli ni sramoval.

Popolni program slačenja pa 185 centimetrov visoki Channing Matthew Tatum, ki se je rodil 26. aprila 1980 v Cullmanu v ameriški zvezni državi Alabama, zdaj nudi le še svoji soprogi Jenni Dewan, ki jo je spoznal leta 2006 na snemanju plesne romantične komedije Odpleši svoje sanje. Kmalu po koncu snemanja sta začela hoditi na zmenke, septembra 2008 sta se zaročila na romantičnem havajskem otoku Maui, usodni da pa sta si dahnila 11. julija 2009 v kalifornijskem Malibuju. Čeprav je poročen, še vedno dobiva ogromno pošte, ki mu jo pošiljajo številne oboževalke z vsega sveta. Pri odpiranju včasih tudi zelo čudaških daril – nekoč je na primer dobil spodnjice z natisnjeno podobo svojega obraza – mu zato pomaga tudi njegova mama.

Kot model spoznal, kaj ima rad

Čeprav je nekoč užival v slačenju, se je odločil, da se vendarle ne bo ustavil pri striptizu. V želji, da bi dosegel kaj več, se je preselil v Miami, kjer so ga kmalu odkrili kot model. Njegov obraz in predvsem njegovo nabildano telo sta krasila oglasne kampanje slovitih modnih znamk, kot sta Emporio Armani in Dolce&Gabbana.

Tudi za to izkušnjo je bil lepotec pozneje hvaležen.

Kot model je namreč ugotovil, kaj ima zares rad, in to je med drugim razveselilo in pomirilo tudi njegove starše. In kaj ima rad? Ne le športa, ampak tudi umetnost, literaturo in igralstvo. Mišice seveda ne pridejo prav le pri delu modela, ampak so bile odskočna deska tudi na drugih področjih kariere – leta 2000 se je kot plesalec uvrstil v videospot latinskega pevca Rickyja Martina za njegovo uspešnico She Bangs, dve leti pozneje se je kot košarkarski igralec pojavil v priljubljeni seriji Na kraju zločina: Miami, kjer je lahko prvič tudi nekaj povedal, leta 2004 pa mu je prav tako košarka zagotovila vlogo v filmu Trener Carter, ki so ga predvajali v kinih.

Čez pet let bo vse drugače

Od takrat gre njegova kariera le še navzgor in Channing snema film za filmom. Še vedno pa se vse vrti okoli telesnega kulta in njegovih čudovitih 'radiatorčkov' na trebuhu. Medtem ko navdušeno pripoveduje o tem, da bo nekega dne napisal čudaško plesno gledališko predstavo, so njegove raznolike vloge, od mamilarskega odvisnika do boksarja, vedno povezane tudi s športom. Najpozneje čez pet let pa naj bi bilo vendarle konec ogledovanja njegovega popolnega trebuha. Channing je namreč napovedal, da bi takrat rad igral le še resne vloge v uspešnih holivudskih filmih. Do takrat pa namerava igralec, ki s soprogo živi v izolirani 2,6 milijona dolarjev vredni hiši v Los Angelesu, v dneh, ko ne bo snemal, še naprej uživati v lahkomiselnosti in stvareh, ki so balzam za njegovo dušo.

Zanimivo pa je, da je Los Angeles mesto, ki mu niti slučajno ni všeč, in če bi lahko izbiral, bi se takoj preselil nazaj na ljubljeno Florido. Toda tega na žalost ne more storiti, saj se njegova kariera ne vrti le okoli njegovega mišičastega telesa, ampak tudi okoli Hollywooda. Na srečo pa sta tako telo kot kariera v dobri formi.

Povzeto po reviji Lea