Céline Dion razkrila podrobnosti moževe smrti

René Angélil, mož kanadske glasbene zvezdnice Céline Dion, je umrl na začetku letošnjega leta, pred kratkim pa je Céline z javnostjo delila žalostne podrobnosti o okoliščinah njegove smrti.

Céline Dion razkrila podrobnosti moževe smrti (foto: Profimedia) Profimedia
6. 6. 2016

Oseminštiridesetletna Céline Dion je 14. januarja izgubila svojega ljubljenega soproga Renéja Angélila, glasbenega producenta, menedžerja in pevca, za katerega je bil pri 73 letih usoden rak na grlu.

Pred kratkim, torej po dobrih štirih mesecih, pa je priljubljena kanadska glasbenica kar nekoliko presenetljivo spregovorila o žalostnih okoliščinah njegove smrti. V pogovoru za tednik Paris Match je med drugim pojasnila, da je truplo njenega moža našla 'zmedena' medicinska sestra.

René je ležal na tleh, saj je padel s postelje, zaradi česar se bo Céline vse življenje spopadala z vprašanjem, ali se je njen dragi pri tem poškodoval.

Pojasnila je, da jo to vprašanje 'preganja' že vse od trenutka, ko ga je zagledala na tleh. Gre za tragičen trenutek, ki se ji je vrezal globoko v spomin.

rene

Poleg tega pa jo muči tudi dejstvo, da moškemu, ki ga je ljubila od 'davnega' leta 1987 in s katerim je v zakonu, v katerega je vstopila leta 1994, vzgajala tri otroke, ni izpolnila poslednje želje.

"Réne je hotel umreti v mojem naročju, a tisti večer sem imela nastop. Verjetno je hotel vstati in je pri tem padel na tla."

Sicer pa je Céline prav tisti usodni večer prvič spremenila svojo vsakdanjo rutino:

"Po koncertu, ko je vzel svojo zadnjo tableto, sem ga po navadi poljubila, položila v posteljo in mu zaželela lahko noč. Tisti večer pa ga nisem hotela zbuditi. Medicinska sestra je bila tista, ki ga je našla naslednji dan. Povsem zmedena je prišla do mene in potem sem odšla v njegovo sobo."

Na nedavni podelitvi glasbenih nagrad Billboard, na kateri je Céline navdušila s fantastično izvedbo kultne uspešnice legendarne skupine Queen z naslovom The Show Must Go On, ji je priznanje Billboard Icon Award izročil njen sin Réne-Charles (na fotografiji spodaj).

rene

S tem je 15-letnik poskrbel za ganljiv trenutek, zaradi katerega je imela kurjo polt tako njegova slavna mama kot verjetno tudi velika večina občinstva.

Upajmo, da se je zvezdnici tudi ta trenutek vrezal globoko v spomin in da bo z njegovo pomočjo vsaj malo zbledel spomin na dan, ko je našla truplo svojega soproga ... 

Napisal: Tim Jeras (za Novo)