Zakonu sta dala še eno priložnost

Igralec Michael Douglas je 25 let mlajšo kolegico Catherine Zeta-Jones spoznal na filmskem festivalu. Očarala ga je takoj, a se je moral več mesecev truditi, da je dokončno osvojil njeno srce.

Michael Douglas in Catherine Zeta-Jones (foto: Profimedia) Profimedia
8. 1. 2014

P red kratkim so 69-letnega Michaela Douglasa in 44-letno Catherine Zeta-Jones prvič po avgustovskem poročanju medijev, da imata zakonsko krizo in da že od maja lani ne živita več pod isto streho, skupaj fotografirali v javnosti. Oba sta nosila poročna prstana in s tem dala slutiti, da njunega zakona vendarle ni konec. Ves dan sta preživela s svojima otrokoma, kar je še čvrstejši dokaz za to, da bosta dala vse od sebe, da bi družina ostala skupaj.

Družinsko druženje se je začelo na kosilu v neki newyorški restavraciji, nato so si ogledali muzikal na Broadwayu, idiličen dan pa se je končal z obiskom kina, v katerem so si ogledali domišljijsko pustolovščino Hobit: Smaugova pušča. "Ves čas sta se smejala in bilo je jasno, da uživata v družbi drug drugega," je potrdil gost restavracije. Sicer pa je igralec prejšnji mesec v nekem intervjuju izjavil, da bi se rad pobotal s soprogo: "Upam, da bo imela moja zakonska situacija pozitiven konec."

Na začetku je bila previdna

Igralca sta se spoznala avgusta 1998 na filmskem festivalu v francoskem Deauvillu, in sicer prek igralca Dannyja DeVita, Michaelovega prijatelja iz mladosti. Michael se je v 25 let mlajšo kolegico zaljubil na prvi pogled. Ko jo je spoznal, ji je takoj rekel: "Želim biti oče tvojih otrok!" Na vprašanje, kako si je med spoznavanjem drznil izgovoriti ta stavek, je zvezdnik odgovoril v svojem stilu:

"Že prej sem vedel, da ima Catherine rada starejše moške, in takoj ko sva se spoznala, sem to dejansko tudi začutil. Takoj sem vedel, da je prava ženska zame." Ker je poznala njegov sloves ženskarja, je bila Catherine na začetku precej previdna. Naslednjih šest mesecev ga je držala 'na hladnem', zato sta razmerje začela šele marca 1999, zaročila pa sta se za silvestrovo istega leta. Novembra 2000 sta se v New Yorku poročila: "Pri njej mi je bilo takoj všeč to, da so ji pomembne družinske vrednote. Lahko vam povem, da je imela moja soproga pred mano precej izkušenj in propadlih zvez. Sestajala se je s številnimi idioti."

Ko ima hudič mlade ...

Ker je odraščala v strogi katoliški družini, je za Catherine zakon svetinja. Morda je tudi zato pred poroko z izkušenim zapeljivcem poskrbela za predporočno pogodbo, v kateri piše, da ji mora v primeru ločitve izplačati milijon dolarjev za vsako leto zakona, tri milijončke pa ji mora odšteti za vsako žensko, s katero bi jo morebiti prevaral. Že pred poroko je valižanska igralka povila njunega prvega otroka. Sin Dylan Michael se je rodil 8. avgusta 2000, hčerka Carys Zeta pa je luč sveta ugledala 20. aprila 2003.

Že leto dni po rojstvu drugega otroka pa se je začelo njuno idilično zakonsko življenje zapletati. Catherine je zaradi motene Michaelove oboževalke Dawnette Knight, ki ji je pošiljala grozilna pisma, v katerih je risala, kako jo bo ubila, doživela živčni zlom. Dawnette je trdila, da je Michael edini moški na svetu, ki ga noro ljubi, in da se bo bojevala zanj. Slavna zakonca sta jo tožila in neuravnovešenko je doletela triletna zaporna kazen. Petletno zaporno kazen pa si je aprila 2010 zaradi posedovanja in preprodajanja mamil prislužil tudi Michaelov sin Cameron.

Avgusta istega leta je Michael izvedel, da boleha za rakom na grlu, ki so ga uspešno operirali, med kemoterapijami pa je igralec izgubil kar 15 kilogramov. Le leto dni pozneje, ko je še okreval po hudi bolezni, pa je njegova soproga zaradi naglih sprememb razpoloženja poiskala psihiatrično pomoč. Izkazalo se je, da ima bipolarno motnjo. Vse to je seveda načenjalo njun zakon in privedlo do že omenjene zakonske krize in tega, da sta se avgusta lani razšla.

Ljubezen je treba negovati

Pred zakonsko krizo je Michael govoril, da je njegov zakon s Catherine uspešen zato, ker je zdaj zrel in odrasel moški. "Zdaj ko sem starejši, sem dojel, da je ljubezen posebno čustvo, ki prihaja iz globine duše, a ga je treba negovati. Ljubezni ne smemo jemati kot nekaj samoumevnega. Sreča je na žalost trenutna in hitro mine, zato moramo bdeti nad njo in jo graditi z zbiranjem čim več spominov na lepe trenutke. Tako se obnavljata ljubezen in skupnost," je prepričan Michael. Ali bo njuna ljubezen dejansko preživela prav vse in ostala ena najčvrstejših v Hollywoodu, pa bo pokazal čas.