Catherine, Rania, Letizia ...: Žalostne princese!

Nenehno živiš pod drobnogledom javnosti. Nikoli več ne moreš storiti ničesar po občutku in poleg tega veš, da je to za vse življenje. Le kdo lahko to zdrži?

31. 8. 2011

Odgovor je: malokdo in tudi tisti, ki se podajo v tako življenje, čutijo posledice.
Catherine Middleton, Rania in Letizia vsekakor …

Začne se kot pravljica

Tri ženske, dve princesi in ena že kraljica. Vse skupaj se začne z ljubeznijo, za katero tako pravijo, da je slepa. In še preden se zavedo, jih udari resnično življenje. Dobesedno jih začara princ na belem konju in popelje na svoj dvor.

Že davnega leta 1976 se je to zgodilo z današnjo švedsko kraljico Sylvio.

Dekle, ki nima modre krvi, je prišlo na švedski dvor. Potrebno je bilo veliko odrekanja in samodiscipline, da se je privadila povsem novemu življenju. In čeprav je njena najstarejša hči Victoria že od malega vzgajana, da bo nekoč kraljica, je vmes podlegla bremenu in se je otepala z anoreksijo. Potem si lahko samo mislimo, kako je mladim ženskam, ki so iz povsem drugačnega okolja prišle v kraljevi svet.

Zadnja med njimi je Charlene, ki se je poročila s knezom Albertom. Po časopisih so celo namigovali, da je hotela le nekaj dni pred poroko pobegniti. Z dvora so sicer te govorice zanikali, a nič ni nemogoče in njen otožen pogled med poročno ceremonijo je bil dovolj zgovoren. Kot bi se zavedala, da zapušča neko drugo življenje in se za vedno seli v zlato kletko. Letizia, španska princesa, je bila prej novinarka in zagotovo je bilo njeno življenje zanimivo in razgibano. To slednje je tudi zdaj, saj ima vsak dan vse leto obveznosti, ki jim ne more uiti. Poleg tega jo prinčevi starši niso nikoli dobro sprejeli in mlada ženska svojo tesnobo očitno kaže tako, da je iz dneva v dan bolj suha. Namigi, da se otepa z anoreksijo, so tako povsem verjetni.

Da ima motnje prehranjevanja, je očitno tudi pri Catherine Middleton, ki je konec aprila dahnila usodni da svojemu princu Williamu.

Že na dan poroke je bila vidno shujšana, zdaj, nekaj mesecev po poroki, pa je je sama kost in koža. Zaradi tega naj bi tudi splavila oziroma imela težave z zanositvijo, kot pišejo v medijih. Dejstvo je, da ima ženska povsem drugačno življenje, čeprav je bila tudi prej ves čas pod drobnogledom javnosti.

Visoka cena ljubezni

In to je šele začetek. Ko bo nekoč postala kraljica, bodo obveznosti še večje.

Cena ljubezni? Velika, a na srečo imajo vse te ženske ob sebi može, ki jim stojijo ob strani. Bolj ali manj, potem pa čas prinese svoje. In breme postaja vse lažje ali pa težje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri