Catherine Middleton: Težko je biti Kate

Čeprav se življenje Catherine Middleton piše kot pravljica, še zdaleč ni takšno.

19. 7. 2012

Povzpela se je iz dokaj povprečne družine, ki je vmes obogatela, do prestolonaslednice britanskega dvora. Dobesedno je našla princa na belem konju, a za svojo srečo ali bolje položaj mora požreti marsikaj. Njeno življenje je vseskozi pod drobnogledom javnosti.

Zgodil se je nov škandal, v katerega je vpletena Catherine Middleton.

Sicer gre za že staro zadevo, ko dekle še ni vedelo, da bo nekoč pripadnica kraljevega dvora. Ko je bila Catherine samo še študentka, naj bi se udeleževala vročih seks zabav, s katerih naj bi obstajale celo fotografije. Ko je vest pred kratkim prišla v javnost, so se seveda v Buckinghamski palači zelo vznemirili. Pikantno zgodbo so seveda objavili v ameriškem tabloidu National Enquirer. Catherine je doslej veljala za krepostno mlado žensko, ki je pridno študirala in sramežljivo začenjala svojo ljubezensko zgodbo s princem Williamom. Zdaj pa tole. Poleg tega je bila kraljica Elizabeta končno srečna, da je naposled na dvor prišla mlada ženska, ki bo nekako vnesla svež veter in ponovno oživila monarhijo, ki se je kar dostikrat kopala v raznih škandalih.

Ko je bila Kate še študentka, naj bi njena kolegica Emma Sayle v raznih londonskih klubih organizirala ekskluzivne seks zabave ...

Se spomniš filma Široko zaprte oči s Tomom Cruiseom v glavni vlogi?

Ženske naj bi nosile maske in si izbirale moške za seks. Obstajale naj bi tudi fotografije.

No, seveda se je kraljica Elizabeta zelo razjezila. Tako zelo, da je vsem članom družine prepovedala dajati kakršnekoli intervjuje ali izjave v zvezi z dogodkom oziroma pisanjem, ki se je pojavilo v časopisih. Na trdo je prijela tudi svojega vnuka Williama, ki je hotel podati javno izjavo, da bi opral ime svoje žene. Kraljica pa očitno meni, da je najbolje vse skupaj pustiti pri miru, da se prah poleže in se pozabi na neljub dogodek. Kaj pa se dogaja med štirimi stenami, verjetno ne bomo nikoli izvedeli.

Poleg tega se javnost ukvarja tudi s tem, kdaj bosta mladoporočenca končno zibala. Šli so celo tako daleč, da so na neki spletni strani v Angliji ugibali najbolj verjeten datum, kdaj naj bi se zgodil veseli dogodek. Z računanjem povprečja starih podatkov so določili torek, 27. avgusta, prihodnje leto. Vzeli so povprečni čas med poroko in rojstvom otroka kraljevega para, ki znaša 851 dni.

Vendar pa se mlada dva trenutno bolj ukvarjata s prihajajočimi olimpijskimi igrami, ki bodo v Londonu. Potem pa se bosta odpravila na turnejo po Južnem Pacifiku. Zaposlena sta res na polno in marsikdo meni, da sploh nimata časa za podmladek.

Čeprav številni ugibajo že tudi o imenu: Charles, George, Henry, James ali Michael, če bo fantek. Punčka pa naj bi bila Carole, Elizabeth, Mary, Philippa ali Victoria ...

Zapravljivka

V nos jim gredo tudi obleke

Catherine Middleton mora biti vedno brezhibno oblečena, saj je pod stalnim drobnogledom.

Poleg tega ima veliko uradnih obveznosti, na katerih mora biti urejena dogodku primerno. To pomeni, da mora imeti tudi celo zbirko oblačil. V pol leta naj bi zanje torej zapravila več kot 40 tisoč evrov. Glede na to, da njen mož kot pilot zasluži 'le' 70 tisoč evrov na leto, verjetno ni več kot pol porabil za ženine obleke. Princ Charles naj bi ji rekel, da ji bo on kupil katerokoli obleko, samo če bo ta za uradno priložnost. V teh kriznih časih bo morala tudi sama malce 'priškrtniti', da se bo izognila kritikam.