Catherine Middleton je praznovala 30 let

Vojvodinja cambriška Catherine Middleton je 9. januarja praznovala 30. rojstni dan. Čeprav bi marsikdo pričakoval, da bo ob taki prelomnici imela nepozabno zabavo, naj bi vstop v 30. leta praznovala umirjeno v krogu družine in prijateljev.

14. 1. 2012

Še pred letom dni je bila Kate dekle princa Williama in si verjetno sploh ni predstavljala, kaj vse se ji bo še zgodilo, preden bo dopolnila 30 let. Le nekaj mesecev pred njenim 29. rojstnim dnem jo je William zaprosil za roko in šla je na nepozabno pot, zaradi katere se bo zapisala v svetovno zgodovino.

Že pred poroko, ki je bila 29. aprila 2011 v Westminstrski opatiji, je bila britanska javnost navdušena nad rjavolasko, ki je v očeh ljudstva nekako nasledila princeso Diano. S poroko je Catherine Elizabeth postala vojvodina cambriška in kmalu je postala med bolj priljubljenimi člani kraljeve družine. Tako kot Diana je tudi Kate s svojo preprostostjo zelo hitro osvojila angleška srca.

Kot vsak član kraljeve družine je tudi ona sprejela odgovornosti svoje nove vloge in se udeleževala različnih dobrodelnih prireditev ter jih prirejala.

Kjerkoli se je pojavila, vedno je bila oblečena po najnovejših modnih smernicah. In ne samo da je spremljala trende v modi, ampak jih je tudi ustvarjala, in tako je v le pol leta postala že čisto prava modna ikona, ki ji sledijo ženske po vsem svetu.

Kate je v dobrem letu dni tako zagotovo postala ena izmed medijsko bolj zanimivih žensk, zato ni čudno, da bi vsi radi vedeli, kako je vojvodinja cambriška praznovala svoj 30. rojstni dan.

Že nekaj časa so se namreč širile govorice, da sta Catherinina sestra Pippa Middleton in Williamov brat princ Harry načrtovala rojstnodnevno zabavo na tematiko osemdesetih, kot poklon desetletju, v katerem se je rodila Kate. Pippa in Harry naj bi se odločila za divjo zabavo, na kateri bi se lahko Kate še zadnjič sprostila in uživala, tako kot se je, ko sta se z Williamom šele spoznala. Kate namreč čaka izredno naporno leto, saj v Veliki Britaniji praznujejo kraljičin jubilej, zato so že v polnem teku priprave na številne proslave 60 let monarhije Windsorjev.

Glavna organizatorja rojstnodnevne zabave sta to začela načrtovati že pred meseci, Pippa pa je poskrbela, da ne bodo manjkale niti karaoke. Vendar so predstavniki kraljeve družine prejšnji teden, le nekaj dni prej, preden naj bi se načrtovana zabava zgodila, dali izjavo, da namerava Kate svoj rojstni dan praznovati umirjeno in zasebno. Po besedah predstavnikov sta se Kate in William najprej udeležila gala filmske premiere, naslednji večer pa naj bi bodoča kralj in kraljica praznovala v družbi družine in najbližjih prijateljev.

Za zdaj še ni znano, ali se je načrtovana zabava resnično zgodila in ali je vojvodina praznovala prestop v 30. leta tako, kot so napovedali predstavniki družine.

Zasledovana

Pod nadzorom medijev

Catherine Middleton je leta 2001 spoznala princa Williama med časom študija na St. Andrewsu. Uradno sta postala par okoli božiča leta 2003 in od takrat je bila njuna ljubezenska zveza nenehno pod budnim očesom medijev.

V javnosti sta se prvič skupaj pokazala na smučanju aprila 2004. Že naslednje leto so mediji začeli ugibati, kdaj se bo zaljubljeni par zaročil. Ker so ju mediji ves čas zasledovali, kamorkoli sta šla, je Kate potožila odvetnikom, da jo to moti, saj ni storila ničesar, da bi si zaslužila takšno pozornost.

Decembra 2005 je neka nemška revija objavila fotografije notranjosti njenega stanovanja in razkrila naslov, kar je je sprožilo policijske preiskave, saj so se oblasti ustrašile, da bi lahko bila rjavolaska ogrožena. William pa je celo resno razmišljal, da bi šel na Evropsko sodišče za človekove pravice, ker se je bal za njuno varnost. Le nekaj mesecev pozneje je Kate dobila 24-urno zaščito, kar pa je spet sprožilo govorice, da se bo par kmalu zaročil. Čeprav sta se Kate in William za kratek čas razšla leta 2007, ker naj bi bil princ toliko odsoten zaradi svojih vojaških obveznosti, ju je usoda kmalu spet združila.

Napisala Meta Kač za revijo Story