Poglej, koliko otrok ima 'D. J. Tanner', nekdanja zvezdnica serije Polna hiša

Candace Cameron Bure si po velikanskem uspehu, ki ga je pred 30 leti požela s humoristično serijo Polna hiša, ni ustvarila ravno uspešne igralske kariere. A zdaj že dobro leto dni blesti v novi različici omenjene serije, zato smo raziskali, kaj je počela po koncu serije.

Poglej, koliko otrok ima 'D. J. Tanner', nekdanja zvezdnica serije Polna hiša (foto: Profimedia, GettyImages) Profimedia, GettyImages
16. 4. 2017

Candace Cameron Bure, ki je kot Candace Helaine Cameron luč sveta ugledala 6. aprila 1976 v losangeleški četrti Panorama City, je že zelo zgodaj začela nastopati pred kamerami.

Hčerka Roberta in Barbare Cameron (na spodnji fotografiji) je namreč pri petih letih posnela prvi televizijski oglas in imela manjše nastope v televizijskih serijah.

Veliki igralski preboj pa je Candy, kot jo kličejo sorodniki in najtesnejši prijatelji, doživela leta 1987, ko si je na avdiciji priborila vlogo Donne Jo Margaret ‘D. J.’Tanner v televizijskem projektu z naslovom Polna hiša.

Takrat verjetno še nihče ni niti slutil, da bo ta družinska humoristična serija, v kateri je imela gostujočo vlogo tudi njena sestra Bridgette Cameron, postala izredno priljubljena in da jo bodo po vsem svetu predvajali kar osem let.

Toda zgodilo se je prav to in Candace je - v družbi Johna Stamosa, Dava Coulierja, Jodie Sweetin, Boba Sageta ter slavnih dvojčic Mary-Kate in Ashley Olsen - nastopila v kar 193 epizodah!

Zaradi izjemnega uspeha je seveda nekoliko trpelo njeno šolanje:

"Veliko šolskih obveznosti sem opravila kar na prizorišču snemanja. Nekaj let sem obiskovala zasebno šolo, a le po nekaj ur, na koncu pa sem vedno pristala z inštruktorjem. V šolo nisem mogla hoditi vsak dan, a med snemanjem serije sem se trudila ohraniti prijateljstva in vsaj malo normalnosti.“

Za takrat desetletno deklico, ki je odraščala z dvema sestrama in bratom, je bila tako uspešna serija seveda odlična odskočna deska, kar lahko trdimo tudi za številne druge člane igralske zasedbe, a resnici na ljubo si po koncu serije ni ustvarila uspešne kariere.

Morda celo največji ‘krivec’ za to je njen že omenjeni soigralec Dave Coulier, znan tudi kot velik hokejski navdušenec, ki ji je na neki dobrodelni tekmi predstavil ruskega hokejskega zvezdnika Valerija Bureja.

Candace se je v zdaj že nekdanjega profesionalnega hokejista, ki je v najmočnejši ligi na svetu NHL blestel v dresih moštev Montreal Canadiens, Calgary Flames, Florida Panthers, St. Louis Blues in Dallas Stars, namreč v trenutku zaljubila do ušes, zanemarila kariero in se začela posvečati vlogi gospodinje oziroma - kot pravi sama - pokorne soproge.

”Definicija, ki jo uporabljam za besedo submisiven, je biblijska definicija. Torej, to je blagost, krotkost, ne pa slabost. To je moč pod kontrolo. To je brzdana moč, in to je tisto, kar si želim v zakonu,“ svoj nekoliko neobičajen pogled na zakon pojasni svetlolaska, ki je srčnemu izbrancu usodni ‘da’ dahnila 22. junija 1996.

”Moj mož je rojeni vodja. Hitro sem se naučila, da moram spoštovati njegovo skrbno osebnost in da ne smem biti frustrirana zaradi njegove želje, da o vseh stvareh sprejema končne odločitve.

Nisem pasivna oseba, a sem se odločila, da bom v najinem odnosu pokorna, ker želim storiti vse, kar je v moji moči, da bi najin zakon in družina funkcionirala,“ pravi in doda, da stoji za vsem, kar je napisala v knjigi z naslovom Balancing It All: My Story of Juggling Priorities and Purpose, ki je izšla decembra 2013, in da je v dolgoletnem zakonu nadvse srečna:

”Zelo sem vesela, da sem naredila piko in da lahko doma skrbim za otroke.“

Candace je mamica treh nadobudnežev, Natasha je na svet prijokala leta 1998, Lev leta 2000, Maksim pa dve leti pozneje.

”Všeč mi je to, da je moški vodja. Želim, da vodi in da je glavni v naši družini. Glavne odločitve so njegova odgovornost, a to ne pomeni, da jaz nimam svojega mnenja in da nimam pravice izraziti tega mnenja. Absolutno jo imam,“ zatrjuje Candace.

Kljub vsemu pa je prav njen dve leti starejši soprog tisti, ki ima glavno in tudi zadnjo besedo.

”Težko je imeti dve avtoriteti. To v vojski ne funkcionira, to res ne funkcionira. Samo eden je predsednik. Saj veste, kaj želim povedati …“ je svoje mnenje o odnosih v družini pojasnila igralka, ki si kruh občasno služi tudi kot filmska producentka, pisateljica in televizijska voditeljica, ter pogovor zaključila z besedami:

”Midva sva enaka, kar se tiče pomembnosti, sva pa različna, kar se tiče najinega nastopa v zakonu.“

Njena precej konservativna stališča, ki se ne nanašajo le na družinske odnose, pa tiste, ki jo dobro poznajo, prav nič ne presenečajo.

Candace je namreč odraščala v igralski družini, ki ima svoje korenine v Švici in je znana kot globoko verna.

Stroga katoliška vzgoja in konservativni duh pa nista vplivala le nanjo, ampak tudi na njenega šest let starejšega brata Kirka Camerona, ki je prav tako zaplaval v igralske vode in ga poznamo predvsem po vlogi Mika Seaverja v nekoč izredno priljubljeni družinski humoristični seriji Growing Pains.

Kirk je v nekem intervjuju, ki ga je dal leta 2012, dvignil kar precej prahu, saj je z javnostjo delil svoje mnenje o homoseksualnosti, ki je po njegovem nenaravna:

”Mislim, da je škodljiva in ne nazadnje tudi uničujoča za številne temelje civilizacije.“

Povsem upravičeno lahko domnevamo, da Cameron, ki je kot sovoditeljica pogovorne oddaje The View, ki jo je povezovala predlanskim in lani, pogosto dvigovala prah s podobnimi komentarji o pomenu klasične družine, deli bratovo mnenje.

Candace pa pozornosti ni vzbujala le s konservativnimi stališči, ampak je zanimanje javnosti med drugim izzvala tudi z razkritjem, da so jo dolga leta pestile motnje hranjenja.

O bulimiji, s katero se je spopadala, je pisala že v knjigi z naslovom Reshaping It All: Motivation for Physical and Spiritual Fitness, ki je izšla leta 2011, v intervjuju, ki ga je lani dala za priljubljeno televizijsko oddajo Entertainment Tonight, pa se je nekoliko podrobneje razgovorila o bolezni, ki ji je celo ogrožala življenje.

Bulimija je izbruhnila pred dobrimi 20 leti, po koncu snemanja serije Polna hiša, ko je ponovno zaživela zunaj soja reflektorjev in se poročila.

Počutila se je namreč osamljeno, zdravilo za to osamljenost pa je poskušala najti v hrani:

”Nekako sem izgubila svojo identiteto. Zgodilo se je to, da sem hrano uporabljala z namenom, da bi se počutila bolje. Z njo sem se tolažila, ko je mož odpotoval in sem bila sama. Imela sem zelo nezdrav odnos do živil in iz tega se je razvila bulimija.

To je trajalo nekaj let, a ne zaradi moje predstave o lastnem telesu in želje, da bi bila zadovoljna s svojo zunanjostjo, ampak zato, ker sem hotela najti tolažbo ali pa zapolniti praznino, ki je nastala v meni.“

Zvezdnica je na srečo dovolj zgodaj prepoznala simptome in si priznala, da nekaj ni v redu z njo:

”Vedela sem, da imam težavo … To je, kot bi bil na vlaku brez strojevodje in bi hotel izstopiti, a ne bi vedel, kako.“

Candace dolga leta sploh ni nikomur povedala, da je bolna, kar pomeni, da se je z boleznijo spopadala povsem sama, nekega lepega dne pa se je vendarle zaupala svojemu župniku in ga prosila za pomoč.

Ta ji je med drugim svetoval, naj se o težavah hranjenja vendarle pogovori tudi z možem, kar je bilo zanjo sicer težko, a je vendarle zbrala pogum in naredila ta korak. In pogum se ji je izplačal, saj jo je Valerij brezpogojno podprl:

“Ne bi mi mogel izkazati več razumevanja in podpore. To je bilo zame izjemno olajšanje.”

Zgodba se je srečno razpletla, Candace je s pomočjo župnika in moža zmagala v bitki z boleznijo in je danes povsem zdrava.

Čeprav se je po koncu uspešne serije Polna hiša osredotočila na družinsko življenje in se je bojevala z omenjeno boleznijo, pa Candace nikoli ni povsem izginila z malih ekranov.

Lepotička se je sem ter tja namreč pojavila v kakšnem televizijskem filmu, dobila pa je tudi nekaj gostujočih vlog v serijah.

Poleg tega je leta 2014 nastopila v šovu Dancing with the Stars, ameriški različici oddaje Zvezde plešejo, v katerem je na koncu osvojila tretje mesto!

Na nastopih pa ni razkazovala le razkošnega plesnega talenta, ampak tudi svoje privlačno telo, ki je v seksi plesnih oblekah prišlo še bolj do izraza in na katero je zelo ponosna.

“Všeč sem si natančno takšna, kakršna sem,” kot iz topa izstreli Candace, ki je s treningi in pripravami na nastope v omenjenem šovu še dodatno izklesala postavo.

“Z leti sem čedalje bolj samozavestna in čedalje bolje se počutim v svoji koži,” še pojasni in doda: “Zdi se mi, da sem videti bolje kot v svojih dvajsetih. Rada imam svoje telo.”

In kako novopečena 41-letnica ohranja zavidanja vredno postavo?

“Veliko se ukvarjam s športom. Starejša ko postajam, bolj se zanimam za fitnes,” odgovori Candace, ki je sicer najraje aktivna v naravi, a seveda trenira tudi v zaprtih prostorih:

“Imam odlično trenerko, a veliko treniram tudi sama, saj zelo pogosto potujem. Hodim v klasični fitnes, dvigujem uteži, prisegam pa tudi na pliometrijo. Poleg tega imam rada skupinsko vadbo, pa naj gre za ples ali pilates.”

Pripadnicam nežnejšega spola, ki si želijo imeti takšno telo, da povsem klasičen nasvet:

“Gre za osnovne stvari - zdrava prehrana, šport in veliko vode. Voda na naše telo deluje kot na rožo. Če veliko piješ, se razcvetiš. Naše telo potrebuje veliko vode!”

Cameron z izklesanim telesom navdušuje tudi v družinski humoristični seriji Fuller House, v kateri upodablja glavno junakinjo D. J. Tanner-Fuller.

Seveda gre za nadaljevanje oziroma novo verzijo serije Polna hiša, ki jo ponudnik multimedijskih vsebin Netflix predvaja od 26. februarja lani.

V nasprotju z originalno različico serije, ki je v največji meri prikazovala življenje očeta samohranilca Dannyja Tannerja, se v seriji Fuller House vse vrti okoli odraslih sester D. J. in Stephanie (Jodie Sweetin), ki s prijateljico Kimmy (Andrea Barber) živita v svoji hiši v San Franciscu, v kateri seveda ne manjka pestrega dogajanja.

Za to, da nikoli ni dolgčas, so zaslužni tudi štirje otroci, vdova D. J. ima namreč tri sinove, Kimmy pa najstniško hčerko. Ogled serije vsekakor priporočamo.

Napisal: Tim Jeras (za Story)
Fotografije: Profimedia, Gettyimages

Preberi še: Vroči trači iz šova Zvezde plešejo: poškodbe, razvajanje in družinska naveza! ali pa članek Laži, ki jih govorimo sami sebi, ko smo v zvezi brez prihodnosti