Cameron Diaz: Sploh je ne mika, da bi se ustalila

Misliš, da je A-Rod ukrotil Cameron? Ni variante. Prelepa blondinka je še močnejša, še bolj seksi in še bolj drzna kot kdajkoli.

6. 6. 2011

Cameron Diaz se zadnje čase izogiba hollywoodski restavraciji, v kateri smo se dogovorili:

“Že nekaj časa vas nismo videli,” pripomni vodja strežbe, ko nas vodi k naši mizi.

“Vem!” mu pritrdi Cameron. Saj ne, da ji ta prefinjena restavracija ne bi bila všeč, težava je le, da se težko upre njihovi specialiteti: ocvrtemu piščancu. Včasih je 38-letnica na to redilno pojedino sem prihajala vsako nedeljo, potem pa se je nekaj spremenilo. Ko si blondinka sname svoj bež jopič, pod katerim nosi oprijet siv pulovrček, nam pove, da od januarja ne je več ocvrte hrane.

“Od nekdaj telovadim, zato ni težava to, da ne bi bila videti v redu, nekega dne sem preprosto ugotovila, da se ob tej hrani ne počutim v redu, zato sem jo pač nehala jesti,” razlaga med listanjem jedilnega lista.

Nazadnje naroči nizkokaloričnega pečenega piščanca s kvinojo in ohrovtom.

Hmmm … je mogoče, da je na to spremembo v prehrani vplivala njena romantična zveza z Alexom Rodriguezom, bejzbolskim superzvezdnikom, ki je znan privrženec zdravega življenja? Morda je pri njem dobila navdih, a Cameron že sam namig na to, da se je spremenila zaradi moškega, v hipu zavrne:

“Res mi je vseeno, kaj si mislijo drugi. Gre za moje življenje in živim ga, kot ga sama hočem živeti.”

To je Cameronina mantra, ki velja za vsa področja njenega življenja – tako za filme, v katerih igra glavne vloge, kot za nora pustolovska potovanja, na katera se rada odpravi s svojo najboljšo prijateljico Drew Barrymore, pa tudi za vprašanje, ali bo njena vroča zveza napredovala v naslednjo fazo ali ne.

Njena najbolj nespodobna vloga do zdaj

Naj bo Cameron še tako dobra igralka – kar je dokazala s filmi, kot sta Tolpe New Yorka in Biti John Malkovich – ni nič bolj zabavnega, kot gledati jo, ko je malce poredna. V njenem novem filmu Bad Teacher igra Elizabeth, s seksom obsedeno učiteljico, ki kadi travo in skuša privarčevati dovolj denarja za prsne vsadke. Učence zmerja in vpričo njih preklinja, spi na delovnem mestu in skuša speljati moškega, v katerega je zatrapana druga ženska. To je vloga, ki bi se ji marsikatera igralka raje odrekla, saj bi jo skrbelo, da je film prestopil preveliko število mej … ampak Cameron to sploh ne skrbi.

“Dajte no, ne verjamete, da so učiteljice, ki se ga po pouku zadevajo ali pa bi si rade povečale prsi?!” se zareži.

“Vloga me je pritegnila, ker je tako resnična. Živi, kot ona hoče, in se zaradi tega nikomur ne opravičuje. Ni popolna in všeč mi je, da na koncu filma ni povsem druga ženska, saj to preprosto ne bi bilo realistično.”

Spreobračanje nič kaj privlačnega lika v vlogo, ki bo oboževalcem všeč, je za Cameron del zabave.
“Rada imam izzive,” pravi. Tako ni nič čudnega, da nekatere kaskaderske prizore v filmih odigra kar sama. Tom Cruise opiše prizor, ki so ga posneli za Kot noč in dan, v katerem sta skupaj igrala lansko poletje:

“Takrat so Cameron klicali kar CD in koordinatorji kaskaderjev sploh niso nehali govoriti o njej. Nekdo je rekel 'počakaj, da vidiš, kako vozi CD'. Norela je po cesti. Bilo je res nevarno in vsi smo ostali brez besed.”

Nevarno?

“Za zabavo gre,” zatrdi Cameron, kot da sploh ne bi bilo nič takšnega, da je svoje več milijonov dolarjev vredno telo izpostavila takšnemu tveganju.

“Le kdo ne sanja o tem, da bi z avtom divjal, kot to počnejo na televiziji?”

“Šele z leti ugotoviš, kaj zares hočeš, hkrati pa si čustveno močnejši.”

Najboljša prijateljica za zmeraj

Njena najboljša prijateljica Drew Barrymore pravi, da je v Cameron nedvomno tudi malo kamikaze.
“Res sva prijateljici, ampak zažurava ga po moško. Imava cel kup norih zgodb. Zanjo vedno vem, da bo za stvar. Večina ljudi tega ne ve, ampak zelo rada živi na robu,” pove Barrymorjeva. Med njunimi dogodivščinami je tudi skok s padalom v Kaliforniji in plavanje z morskimi psi na Tahitiju. Plavanje z morskimi psi? Ju je varovala kletka?

“Nobene kletke ni bilo. Midve pa že ne potrebujeva kletke!” ponosno pove Barrymorjeva.

Prijateljstvo pa seveda niso samo rožice in kul stvari. Cameron meni, da mora biti vsak zvest samemu sebi. Kadar Drew naredi kaj, kar njej ne ustreza, je ni strah odpreti ust in povedati, kaj si misli:

“A pomembno je, kako kaj rečeš. Namesto da bi očital 'Vsakič je isto…', lahko rečeš 'Si opazila, da se, kadar narediš to, zgodi tisto?'”

Trdno prijateljstvo, kakršno je njuno, pa ne more biti enostransko niti takrat, ko gre za nasvete:

“Drew je zelo modra in dobra prijateljica. Pomembno je, da imaš prijatelje, ki ti bodo v ključnih trenutkih stali ob strani, in Drew mi vedno stoji ob strani,” pravi Cameron.

Cameron svojo življenjsko filozofijo 'ne ovinkari in bodi to, kar si' pripisuje dvema dejavnikoma: staranju in izgubi očeta.

“Mislim, da človek s staranjem postaja boljši. Veš, kaj hočeš, pri tem pa si močnejši tako duševno, čustveno kot tudi telesno,” pove nadvse prepričljivo.

“Poleg tega so se mi življenju pred kratkim zgodile stvari, ki so me prisilile k razmišljanju. Umrl mi je oče, zaradi česar sem se resno zamislila nad svojim življenjem in tem, kako bi ga rada živela.”

Glede tiste bele obleke …

Ena od življenjskih odločitev, o kateri Cameron še vedno dvomi, je poroka. Hodila je z enimi najbolj privlačnih moških v Hollywoodu – na primer z Jaredom Letom in s soigralcem iz filma Bad Teacher Justinom Timberlakom – ampak ta razmerja so se vedno zdela bolj za zabavo kot za zmeraj. In čeprav ima že kakšno leto resno razmerje z A-Rodom, zaradi česar se govorice o poroki že širijo, se njej niti malo ne mudi.

“Zakon mi ni nikoli veliko pomenil, saj sem prepričana, da smo v določenem trenutku z osebo, s katero nam je usojeno biti. Če bi skušala neki trenutek ustaviti, bi lahko zamudila tisto, kar bi se sicer morda zgodilo,” pravi.

Medtem ko veliko žensk njene starosti zboli za t. i. otroško vročico ali pa se preprosto vdajo pritiskom družbe, ki jih priganja, da zanosijo, Cameron ne čuti nobene potrebe po tem, da bi imela otroke.

“Otroka ne moreš imeti samo zato, ker se ti zdi, da bi ga moral imeti. Materinstvo pač ni za vse. Zame vsekakor ni nekaj, brez česar ne bi mogla živeti.” Če družina torej ni nujno na njenem seznamu, kje se sploh vidi čez deset let? “Ni končne smeri,” reče in se nasloni nazaj na stol, popolnoma zadovoljna.

“Rečem lahko le, da se nenehno premikam naprej.”

Cosmo kviz

Ime: Cameron Diaz

Moj najljubši del telesa:

a. Moje oči.
b. Moje noge.
c. Moje trebušne mišice.
d. Moja zadnjica.
e. Drugo: Moje srce.

Najbolj nora stvar, ki sem jo naredila za ljubezen: Za ljubezen ni nobena stvar preveč nora.

Najboljše pri snemanju filma Bad Teacher je bilo:

a. Da sem lahko veliko preklinjala.
b. Da sem delala s svojim bivšim – Justinom Timberlakom.
c. Da sem se pokazala v zelo kratkih džins hlačkah.
d. Da sem še enkrat dokazala, kako dobra sem v komedijah.
e. Drugo: Da sem se lahko znašala nad otroki (med snemanjem filma ni bil nihče poškodovan).

Najboljši nasvet o razmerjih, ki sem ga kdaj koli dobila, se glasi: Najprej moraš biti zadovoljen s svojim življenjem, šele potem se lahko zapleteš v razmerje.

Moji bivši bi vam najbrž povedali … Čisto nič.

Moje sanje so:

a. Da dobim oskarja.
b. Poroka.
c. Otroci.
d. Da bi me paparaci pustili pri miru.
e. Drugo: Skrivnost.

Na smrt se bojim višine.

Najbolj neustrašna stvar, kar sem jih kdaj naredila, je bil skok s padalom.

Besedilo: Caroline Ryder, Živa Lečnik, fotografije: Mark Liddell, gemmma lamana