Cameron Diaz se je ob Alexu povsem spremenila

Takšne je ne poznamo – igralka Cameron Diaz, ki je vedno slovela kot močna, samostojna in samozavestna ženska, ob svojem ljubimcu Alexu Rodriguezu nenadoma deluje kot kakšna negotova najstnica.

2. 3. 2011

To, da neka ženska pri moških naleti na enako dober odziv kot pri ženskah, je zelo redek pojav. Takšna izjema je igralka Cameron Diaz.

Moški jo ljubijo, ker je vesela, seksi in športna hkrati. Je tip vrhunske manekenke, s katero se lahko odlično zabavaš. Erotična ženska, ki dobre volje in povsem brez težav vase zbaše hamburger s krompirčkom ter je enako dobra v deskanju na vodi in na snegu. Kaj pa ženske? Predstavnice nežnejšega spola ob tej samozavestni super ženski ne postanejo ljubosumne, ampak si zaželijo, da bi prav ona postala njihova najboljša prijateljica. Če bi feminizem 21. stoletja potreboval svojo slavno predstavnico, bi bila Cameron kot nalašč za to vlogo. Tako je vsaj bilo do pred kratkim.

Neobremenjenost je izginila

Po novem pa holivudska zvezdnica ne izžareva več tega zavidanja vrednega veselja do življenja. Spremenila se je na način, ki pri nekaterih že zbuja nejevoljo. V družbi svojega ljubimca Alexa Rodrigueza deluje kot kakšna tiha miška, skoraj že pretirano vdana in hlapčevska. Ko so zvezdnika bej­zbola pred kratkim sprejeli v dvorano slavnih Latino Baseball Hall of Fame, je Cameron kot kakšna majhna deklica sedela v dvorani in svojega dragega obožujoče gledala z žarečimi očmi. Bela bluzica, ki jo je nosila, bi se bolje podala kakšni osmošolki z zobnim aparatom. Tudi vsa njena telesna govorica je povsem nova. Ko gre na sprehod z A-Rodom, ga ves čas drži za roko. Ko igralka, ki je tudi sama zelo postavna in v višino meri kar 180 centimetrov, spoštujoče pogleda zvezdnika bejzbola, deluje že skoraj klečeplazno. V njegovi navzočnosti se tudi njen nasmešek zdi previden. O samozavestnem glasnem smehu, ki je bil nekoč njen zaščitni znak, ni več ne duha ne sluha. Ne, kot preds­tavnica ženskega gibanja Cameron zdaj ne pride več v poštev.

Ob tem pa velja poudariti, da se je njena zveza z Alexom pred približno 10 meseci začela zelo obetavno. Videti je bilo, da sta se spoznali in zaljubili dve sorodni duši. Ne nazadnje smo vedeli, da nihče od njiju ni ravno nor na poroko in otroke, da se hočeta oba zabavati in da bi rada oba uživala v prav vsakem trenutku. Cameron je še sredi leta 2009 dobre volje oznanila, da ima raje ‘razmerje sama s seboj’, kot da bi bila v zvezi z moškim, ki bi se je oklepal. A-Rod, ki se je takoj po ločitvi od svoje žene kitil z zvezdnicami, kot sta Madonna in Kate Hudson, se je zdel kot idealni kandidat za lepo igralko, ki bo poskrbel, da bo njuna zveza predvsem obojestranski flirt brez obveznosti.

Zdaj pa se je izkazalo, da je bila to velika zmota. Razmerje moči med slavnima partnerjema se je po kratkotrajni prekinitvi zveze, do katere je prišlo lansko jesen, korenito spremenilo in očitno je, da je Cameron potegnila krajši konec. Neobremenjenost prvih nekaj mesecev se je razblinila. Resnejše ko postaja razmerje, večji se zdi igralkin strah, da bo izgubila svojega dragega. Njena skrb pa ni neupravičena. Zvezdnik ekipe New York Yankees je morda res eden največjih športnikov vseh časov, a ko gre za ljubezenski etos, je bolj podoben Tigerju Woodsu kot Michaelu Schumacherju. V nasprotju s Cameron, ki je bila v razmerjih vedno monogamna, A-Roda očitno nobena ženska ne more imeti samo zase. Svojo bivšo soprogo Cynthio Scurtis je redno varal, ljudje iz newyorškega nočnega življenja pa ga poznajo kot ‘kralja striptiz klubov’. Ta moški niti slučajno ne dvomi o tem, da se zdi vsem ženskam junak, ki se mu ni mogoče upreti. To ne nazadnje dokazujeta tudi dve sliki, ki se bohotita nad njegovo posteljo in ga prikazujeta kot kentavra, grško mitološko bitje, ki je od pasu navzdol konj.

Ali Alex nadomešča očeta?

Pozornost pa zbuja predvsem to, da so bili svetlolasi igralki doslej všeč povsem drugačni tipi moških. Nežni, enakopravni, mladostni, pravi prijatelji – tako nekako bi lahko opisali njene bivše fante, med katerimi so bili glasbenika Justin Timberlake in John Mayer, maneken Paul Sculfor ter igralca Bradley Cooper in Jared Leto.

Alex pa ni nič od naštetega.

Ni prijazen poba, s katerim bi lahko ženska brez pomislekov uganjala neumnosti. Celo nasprotno, zdi se, da ne premore prav nobenega humorja. Primer: ko je na super bowlu, finalu v ameriškem nogometu, kamera ujela njega in Cameron ravno v trenutku, ko mu je dajala v usta pokovko, se je strašansko razburil. Pozneje naj bi se zaradi tega celo pritožil pri odgovornih s televizijske postaje Fox.

Le kaj Cameron počne s takšnim moškim? Povsem mogoče je, da mačo Alex zanjo na neki način uteleša očetovsko figuro. Njegovi starši izvirajo iz Dominikanske republike in tudi po igralkinih žilah se pretaka latinska kri. Njen oče Emilio je bil Kubanec, njegova družina je bila druga generacija priseljencev v ZDA. Emilio je leta 2008 povsem nepričakovano umrl za posledicami pljučnice. Za Cameron, ki si je bila z očetom zelo blizu, je bil to hud udarec.

"Smrt očeta me je zelo prizadela," je izjavila in dodala: "Prav gotovo bo za vedno ostal del mene."

Zdaj sicer poudarja, da jo je ta izkušnja na splošno še okrepila, a na skrivaj verjetno še vedno hrepeni po novem močnem moškem v svojem življenju.

Vse je podrejeno njemu

Njeni prijateljici Drew Barrymore in Lucy Liu razmerje z A-Rodom opazujeta s precejšnjo mero zaskrbljenosti. Še posebej zaskrbljeni sta zato, ker si parček že ogleduje stanovanja v New Yorku in hiše v Miamiju, kjer njegovi hčerki živita s svojo mamo. Med božičnimi prazniki v Mehiki je Cameron že prevzela vlogo nadomestne mame, ko se je ukvarjala s šestletno Natasho in dveletno Ello. Namesto da bi se šla – kot nekoč – povsem spontano zabavat s svojimi prijateljicami, si zdaj vse skrbno zapisuje v rokovnik in se pri tem v popolnosti ravna po Alexu. Celo svoj načrt fitnesa je prilagodila njegovemu programu. Odkar skupaj ekstremno trdo trenirata, postaja čedalje bolj mišičasta. Njeni bicepsi počasi že spominjajo na bicepse kakšne bodibilderke ali pa vsaj Madonne.

"A-Rodu so všeč ženske, ki krepijo svoje telo," zna povedati njegova bivša ljubica Alicia Marie, miss bikini universe 2004.

Trohica upanja pa za igralkine oboževalce vendarle še ostaja – konec marca se v ZDA začenja nova bejzbolska sezona, že v teh dneh pa so se začeli intenzivni treningi. To pomeni, da A-Rodu komaj še ostane kaj časa za punco. Ga bo Cameron redno obožujoče gledala s tribun? Ali pa si bo ponovno priklicala v spomin svojo nekdanjo moč, se odšla zabavat s prijateljicami in si na obraz spet nadela svoj nalezljiv nasmešek? Njeni oboževalci vsekakor upajo, da se bo zgodilo slednje.

Povzeto po reviji Lea

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri