Butler razkril zadnji pogovor s princeso Diano

Minilo je že 19 let, odkar je britanska princesa Diana preminila v tragični prometni nesreči sredi Pariza v predoru Pont de l'Alma. Z njo sta bila ljubimec Dodi Al-Fayed in varnostnik Trevor Rees-Jones.

Butler razkril zadnji pogovor s princeso Diano (foto: Profimedia) Profimedia
13. 7. 2016

Zdaj pa je njen butler in dolgoletni prijatelj Paul Burrell razkril vse podrobnosti svojega zadnjega pogovora s princeso Diano.

Trdi, da je bila Diana pred odhodom v Pariz zelo nesrečna in zaskrbljena ter predvsem osamljena in obupana.

Paula je spraševala, ali bo doma, ko se bo vrnila.

"Zelo sem bil zaskrbljen zaradi tona njenega glasu," pravi danes. Dodaja, da ima občutek, da bi jo lahko rešil, pa je pač ni. "Tega si ne morem oprostiti."

Paul Burrell (na fotografiji spodaj) tudi zatrjuje, da Diana in Dodi nista bila v ljubezenskem razmerju, kakor vsi namigujejo.

Paul

To je napisal tudi v svoji knjigi The Way We Are. "Njena prava ljubezen je bil kardiolog Hasnet Khan, ki ga je spoznala med obiskom londonske bolnišnice Royal Brompton," zatrjuje Paul.

diana

Ko ga je zagledala v dvigalu, naj bi rekla, da je on tisti pravi. Ironija je, da bi ji prav ta kirurg lahko pomagal. Paul pravi, da se je z njim slišal nekaj dni po nesreči in da je bil povsem na tleh. Ker je bil vzrok njene smrti počena aorta, je govoril, da bi jo lahko rešil ...

O nesreči pa še vedno obstajajo namigovanja in ugibanja. Edini preživeli je telesni stražar in voznik Trevor Rees-Jones.

Nekateri pravijo, da je bil alkoholiziran, drugi krivijo paparace, ki so vozili za avtomobilom, da bi dobili čim boljši posnetek, tretji omenjajo mafijo, četrti pa, da je kriv kar angleški dvor.

Princesa naj bi imela tajne podatke, ki bi lahko ogrozili kraljevo družino. Poleg tega naj ne bi podpirali njene zveze z nekom, ki pripada drugi veri.

Zagotovo največjo praznino in žalost še čutita njena sinova, princa William in Harry, ki vedno povsem odkrito pravita, da ne mine dan, ne da bi pomislila na svojo mamo.

Diana

Oba pa poskušata uresničevati njeno poslanstvo, povezano z dobrodelnostjo. Harry se je včasih tudi že zjokal ob kakšnem govoru, ko omenja mamo. Njena smrt je bila šok za vse.

Med ljudstvom je bila zelo priljubljena in je še danes, toliko let po smrti. Še zlasti se je ljudem usedla v srce tudi zaradi nesrečne ljubezenske zgodbe s princem Charlesom, ki je bil vseskozi zaljubljen v drugo, a poročiti se je moral z Diano, da mu je rodila prestolonaslednika.

Diana je nekoč rekla, da je v njenem zakonu gneča, da pač ni prostora za tri. S tem je mislila na Camillo, ki je danes Charlesova soproga.

Poglej še čudovite fotografije iz zakulisja poroke princese Diane in princa Charlesa ali pa poglej, kako divje se je včasih zabavala Kate Middleton!