Burak Özcivit: "Nič več me ne more razveseliti"

Le še vera v zdravilno moč ljubezni soproge omiljuje duševne bolečine Buraka Özcivita, ki so jih zadali družinska drama, poslovni polomi in osebni bankrot.

Burak Özcivit: "Nič več me ne more razveseliti" (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
3. 9. 2018

Obrazi z ulic turške prestolnice se ozirajo za Burakom Özcivitom, ki je le še bleda senca Balija Bega in Kemala.

Protagonist številnih turških telenovel namreč buri duhove z neurejenim in izčrpanim videzom, upadlim obrazom in podočnjaki, ki jih neuspešno skriva za klobuki in dolgo brado.

"V življenju sem dobil vse, kar sem si želel. Zjutraj pil kavo v Parizu, prepotoval Afriko in Bližnji vzhod, pa me kljub temu nič ne more razveseliti."

Tako pravi v teh dneh prijateljem toži šarmantni Burak, ki mu z iskro v očeh, ko je stopil pred množico Slovencev, takrat ne bi mogli verjeti besede.

Turški mediji pišejo o tem, da naj bi zvezdnika, za katerim se obrača na milijone žensk po svetu, pestila rana moderne dobepregorelost kot posledica prekomernega dela in izčrpanosti.

Mediji niti ne skrivajo, da to ni nobeno presenečenje.

Odkar je bil leta 2010 izmed 50 kandidatov izbran za vlogo v Sulejman Veličastnem, se ni niti za trenutek zmanjšala njegova želja po izgradnji poslovnega cesarstva. Na njegov bančni račun so prihajali milijoni.

Denar od reklam za Pepsi in druge velike blagovne znamke je unovčil za postavitev temeljev producentske hiše BRK. Njegov prvi film, komedija Kardesim Benim (za katero je napisal tudi scenarij), je postala velik hit na turških zaslonih in po zaključku snemanja Kare Sevde leta 2017 je v upanju po še večjem dobičku zagrizel v drugi del filma.

Brez predaha je posnel še triler Can Feda in oba produciral sam. Žal sta oba doživela fiasko v turških kinematografih in Burak je skozi okno vrgel dva milijona evrov.

Edina svetla točka lanskega leta so bili poroka in medeni tedni, preživeti na Maldivih in Kubi, pa življenje na 240 kvadratih luksuznega penthausa na evropski strani Istanbula, s teraso in razgledom na bosporsko ožino.

Sreča je opoteča, pravi pregovor, in sreča ni trajala dolgo.

Na dan je pricurljala diagnoza Fahriyenega očeta Ramazana: rak na želodcu.

"Počutim se depresivnega. Potrebujem odmor in zagotovo bo minilo še nekaj mesecev, preden me boste videli na televiziji. To ni konec sveta," zagotavlja.

"Ko se dobro spočijem, grem naprej. Vrnil se bom v posel."

Več o Buraku in njegovem trenutnem stanju lahko preberš v aktualni številki revije Story.

Za Story napisala Neja Drozg
Za splet priredila Ana Murn
Fotografije: Helena Kermelj in Primož Predalič

Preberi še: Vojvodinja Meghan in princ Harry ne bosta zakonska skrbnika svojih otrok

Priporočamo tudi: Po spletu kroži stara fotografija Kate Middleton, o kateri govorijo vsi