Bryan Singer: Nove obtožbe o spolnih zlorabah dečkov

Ameriški režiser, scenarist in producent Bryan Singer na svoje zabave sploh ni vabil fantov, starejših od 20 let, razen če je lahko izkoristil njihova poznanstva v Hollywoodu. Povabljencem je ponujal mamila in jih nato spolno zlorabil.

Eden od dečkov, ki je obiskoval 
Singerjeve razuzdane zabave, 
trdi, da je hollywoodski 
zvezdnik prava svinja in 
strašansko hudoben človek.  (foto: Profimedia) Profimedia
28. 4. 2014

Pred nedavnim je ogromno prahu dvignil Michael Egan, ki je izjavil, da ga je 48-letni Bryan Singer, scenarist in režiser akcijske znanstvenofantastične uspešnice Možje X, silil, da je jemal trda mamila, in ga dvakrat spolno zlorabil, ko je bil star 17 let. Po njegovih besedah se je to prvič zgodilo avgusta, drugič pa oktobra 1999 na Havajih.

"Singer ima dokaze, ki bodo ovrgli vse Eganove obtožbe. Ko prideta na sodišče, bo z njim 'pometel'. Egan trdi, da ga je dvakrat posilil na Havajih, Bryan pa je bil takrat obakrat na Havajih, kjer je snemal film Možje X," pa trdijo viri, ki so blizu slovitemu filmskemu ustvarjalcu. Kdo ima prav in kdo ne, bo seveda presodilo sodišče, a dejstvo je, da je kar nekaj ljudi, ki si o Singerju mislijo vse prej kot dobro. Na neki spletni strani so se pojavila pričevanja fantov, ki so bili na njegovih razuzdanih zabavah.

"Bryan na vsakem žuru katerega od mlado­letnih fantov odpelje v svojo spalnico. Tam ima goro kokaina in raznih drugih mamil, ki jih vsem ponuja. Če kdo noče vzeti mamil, si sleče majico in začne govoriti o tem, da se želi le sprostiti in uživati. Z vsemi počne isto," je povedal eden od mladeničev in dodal, da ga je Singer nehal vabiti na svoje zabave, ker ni hotel odpotovati z njim in njegovimi prijatelji v Avstralijo in si tam deliti sobo z njimi.

"Delal sem kot redar v klubu Chateau Marmont. Spominjam se nekega večera, ko sta prišla Bryan Singer in Kevin Spacey. Oba sta bila pijana in zadeta. Bila sta v družbi dečkov, starih približno 17 let. Zapeljevala sta jih in skupaj komentirala ostale fante v klubu," pa je zatrdil neki drugi očividec.

Eden od tračev je povezan tudi z njegovimi slovitimi zabavami za noč čarovnic. Mladenič, ki se je udeležil dveh zabav ob tej priložnosti, je razkril, da Singer v svoj dom vabi le fante, ki niso starejši od 20 let, in izkoristi prav vsakega, če ga le lahko. Včasih so ti mladeniči pod tako močnim vplivom mamil, da se ne morejo niti premakniti, a jih Singer vseeno zvleče v svojo spalnico in z njimi počne, kar se mu zahoče. Nekateri so se razpisali celo o tem, da ima Singer, ki sicer ne skriva, da je homoseksualec, ljudi, ki delajo zanj. Plačuje jim najemnine in vse ostale stroške, oni pa mu v zameno najdejo mlade fante, ki jih napijejo in jim ponujajo mamila, nato pa jih odpeljejo k Singerju, ki jih zlorablja.

Eden od dobro obveščenih mladeničev je povedal, da so mu všeč izključno mladoletni fantje, zato na svoje zabave vabi le mlajše od 21 let. "Če si star 21 let ali več, nisi dobrodošel na Singerjevih zabavah. Če si videti mlajši, se lahko pretihotapiš. Edini način, da še prideš na njegovo zabavo, je ta, da imaš močne zveze v Hollywoodu in da te Bryan zaradi tega lahko izkoristi. Je prava svinja in strašansko hudoben človek," je povedal mladenič, ki je bil pogosto gost na njegovih zabavah. V dom hollywoodskega zvezdnika je prihajal, ker je bil odvisen od mamil, ki jih je bilo pri Bryanu vedno dovolj.

Obstaja pa tudi nekdo, ki trdi, da je Singer nedolžen. To je 26-letni Matthew Smith, istospolno usmerjeni nekdanji Disneyjev zvezdnik, ki je igral tudi v nekaj epizodah serije Čarovniki s trga Waverly. Singerja je spoznal leta 2007, ko je bil star 19 let. Veliko sta se družila in postala prava prijatelja, a trdi, da ga Singer v času, ki sta ga preživela skupaj, niti enkrat ni poskusil osvajati, kaj šele posiliti.

"Velikokrat sva bila sama v njegovem zasebnem letalu ali pri njem doma. Nikoli ni ničesar poskušal. Še več, rekel mi je celo, naj s seboj pripeljem mamo, ko bova šla na večerjo," je povedal Smith, ki meni, da so Eganove obtožbe navadne izmišljotine, ki jih bo še kako obžaloval, ko bo na sodišču izgubil vse, kar ima.

Tim Jeras za revijo Nova