Zmagovalec MasterChefa Bruno Šulman: "Knjigo sem izdal, ker želim deliti svojo ljubezen do kuhanja"

7. 1. 2024

V njej se skriva nešteto odličnih, a preprostih receptov. 😋

Zagotovo se spomniš simpatičnega Bruna Šulmana, ki je leta 2021 postal zmagovalec šova MasterChef Slovenija. Konec novembra lani je predstavil svojo prvo kuharsko knjigo 'Od osnov do Masteršefa', ki jo je zasnoval po načelu napredovanja skozi kuhanje. Bruno Šulman je star 23 let, živi v Ljubljani in želi svojo karierno pot nadaljevati v kulinariki.

Dobrih sedemdeset receptov je razdeljeno v tri sklope. V prvem chef Bruno ponuja spoznavanje nujnih osnov. V drugem sklopu predstavi svoje najljubše recepte -  takšne, ki jih rad kuha in jè doma. Zadnji sklop namenja ambicioznejšim kuharjem, ki osnove dobro obvladajo. Postreže jim s sklopom drznih in kompleksnih "Masteršef" receptov.

Ne spreglej:

"Izdaje knjige sem se lotil, ker želim deliti svojo ljubezen do kuhanja in svoje najljubše recepte z vsemi kuharskimi navdušenci," razlaga odločitev Bruno Šulman. Poudarja še, da ima vsak recept tudi svojo uvodno zgodbo, v kateri predstavi svojo povezavo z jedjo - kje je z njo prišel v stik ali zakaj mu je tako všeč. Na ta način omogoča bralcem dober uvid v njegovo kulinarično pot.

Knjigo je Bruno pripravljal vse leto. Vsak recept je večkrat skuhal in dodelal ter podrobno zapisal vse postopke. Meni, da je knjiga uspela še mnogo bolje, kot si je sploh lahko predstavljal in da je noro ponosen na ta končni izdelek. S knjigo želi pokazati, da se vsak lahko nauči kuhati in z vajo napreduje. Predvsem pa bi rad, da ljudje v kuhanju uživajo in skozi jedi delijo ljubezen do kulinarike. 

Kuharico je oblikoval Kristijan Andoljšek, fotografije hrane je ustvarila Suzan Gabrijan, portetne fotografije pa Primož Korošec. Pri izdelavi knjige je Bruno sodeloval tudi s priznanimi slovenskimi keramičarji (FOH studio, Juha studio, Studio Mache). Vsak krožnik je tako unikaten in jedem pomaga pripovedovati njihovo (edinstveno) zgodbo. 

Morda te zanima še: Recept: Poskusi te okusne zimske palačinke, ki bodo očarale prav vse (in res izgledajo noro dobro)

Preberi tudi: Uooooou! S tem preprostim trikom kruh ostane svež tudi do tri tedne (pa ni za kaj!)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja