Brooke Shields spregovorila o peklu alkoholne odvisnosti

Odvisnost od alkohola predstavlja resno grožnjo hollywoodski zvezdnici Brooke Shields, ki povsem odkrito priznava: "Vem, da sem nagnjena k temu." Zakaj je tako, je igralka v nedavnem intervjuju pojasnila kar sama.

Brooke Shields spregovorila o peklu alkoholne odvisnosti (foto: Profimedia) Profimedia
21. 9. 2015

Da prideš do naslednjega zaključka, ti ni treba biti jasnovidec in tudi ni treba, da si črnogled – če je alkoholizem 'zapisan' v tvoji družini, je veliko možnosti, da se tudi sam znajdeš v peklu alkoholne odvisnosti. Tega se še kako dobro zaveda tudi ameriška

igralka in model Brooke Shields, ki je maja dopolnila okroglih 50 let. V intervjuju, ki ga je pred kratkim dala za nemško revijo Bunte, je jasno in glasno povedala:

"Zelo moram paziti na to, da omejujem pitje alkohola. Vem, da sem nagnjena k temu, da preveč pijem."

Njena mama Teri Shields, igralka, filmska producentka in model, ki je leta 2012 umrla po dolgotrajni bolezni, povezani z demenco, je bila odvisna od alkohola, s to boleznijo pa so se bojevali tudi družinski člani po očetovi strani.

Teri

Ravno zato, ker se tako dobro zaveda nevarnosti, ki ji preti, ima Brooke pripravljen protiukrep.

Razvila je namreč strategijo, s katero odvrača misli, ki ji pogosto bežijo na alkohol – namesto da bi pila, se poskuša čim bolj zaposliti in utruditi. Pri tem je najpomembnejše, da gre za dejavnost, na katero se lahko povsem osredotoči.

V tem kontekstu je takoj omenila še eno temo, ki njenim mislim preprosto ne da miru – spomin na smrt njene mame, ki ji je pred tremi leti umrla v naročju.

"Bilo je tako zelo strašno, da me že ob sami misli na to takoj stisne v želodcu. Moram se prisiliti, da se v mislih ne vračam nenehno na ta dogodek, saj to nikamor ne vodi," je pojasnila ameriška zvezdnica.

Brooke se je pred kamerami prvič znašla že kot 11-mesečna dojenčica, ko je posnela televizijski oglas za milo ... S tem se je začela ena tistih karier, ki so hkrati blagoslov in prekletstvo.

Leta 1980, ko je bila stara komaj 15 let, si je s pustolovsko romantično dramo Modra laguna zagotovila mesto v srcih moških gledalcev, precej manj pa so bili nad njeno predstavo navdušeni kritiki.

Laguna

Z upodobitvijo glavne junakinje Emmeline, neke vrste ženske verzije Robinsona Crusoeja, si je Newyorčanka namreč priigrala zlato malino v kategoriji najslabše igralke. Verjetno ni treba posebno poudarjati, da je ta 'nagrada' med igralci daleč najbolj nezaželena.

Ne zaradi tega neuspeha, ampak predvsem zaradi občudovanja predstavnikov močnejšega spola je njena mama, ki je postala tudi njena menedžerka, ves čas skrbno pazila na svojo lepo hčerko.

Nevtralnemu opazovalcu se je odnos, ki ga je Teri gojila do Brooke, upravičeno zdel pretirano zaščitniški, a neredko se je ta odnos obrnil na glavo in je morala hčerka skrbeti za svojo mamo.

Predvsem takrat, kadar je ta ponovno bila bitko z odvisnostjo od alkohola.

Brooke je svoje solze sreče in žalosti oziroma obupa med drugim zelo slikovito opisala tudi v svoji avtobiografiji z naslovom There Was a Little Girl: The Real Story of My Mother and Me, ki je izšla lani.

Na kariernem področju je ženska, ki jo je slovita revija Time razglasila za 'obraz osemdesetih', uspeh nazadnje požela s serijo Lipstick Jungle, ki so jo predvajali v letih 2008 in 2009.

Napisal: Tim Jeras (za Novo)

VROČE TA HIP: Kylie Minogue paparaci ujeli z novim fantom!