Brooke Shields je imela burno ljubezensko življenje

Igralka, model in nekdanja otroška zvezdnica, ki je pred kratkim proslavila 14. obletnico poroke s Chrisom Henchyjem, je nekoč ljubila številne znane moške.

Brooke Shields je imela burno ljubezensko življenje (foto: Profimedia) Profimedia
15. 4. 2015

Čeprav je že pred davnimi 30 leti napisala avtobiografijo On Your Own, v kateri je razkrila, da namerava vse do poročne noči ostati devica, in najstnice 'prosila', naj storijo enako, Brooke Shields svojega nasveta ni upoštevala.

Prvo spolno izkušnjo je zvezdnica, ki se je kljub bogati igralski karieri še vedno najbolje spominjamo po vlogi v kultni pustolovski romantični drami Plava laguna, namreč doživela pri 22 letih, torej kar deset let pred poroko z Andrejem Agassijem.

Izgubo nedolžnosti s stanovskim kolegom Deanom Cainom, ki ga je spoznala med študijem francoske književnosti na univerzi Princeton in ki je pozneje zaslovel kot televizijski Superman, je precej podrobno opisala v svoji zadnji avtobiografiji There Was a Little Girl: The Real Story of My Mother and Me, ki je izšla 18. novembra lani.

Dean

"Mislim, da bi morala začeti seksati veliko prej. Nedolžnost bi morala izgubiti pred 22. letom. Ker sem bila na očeh javnosti in pod pritiskom, pa tega nisem storila. Moralo bi se zgoditi, ko je bil pravi čas za to," pa je že pred nekaj leti priznala 49-letna zvezdnica, ki je nekoč ljubila številne znane moške, med drugim glasbenika Michaela Jacksona in Michaela Boltona, monaškega princa Alberta, igralce Johna Travolto, Woodyja Harrelsona in Liama Neesona, odvetnika in novinarja Johna Kennedyja mlajšega ...

Poročni prstan ji je 19. aprila 1997 nataknil že omenjeni nekdanji teniški igralec Andre Agassi.

Agassi

Še preden sta si dahnila usodni 'da', pa so mediji poročali, da ima Brooke težave s pretiranim uživanjem tablet in motnjami prehranjevanja ter da se je ženin skoraj stepel z bodočo taščo, ki je zahtevala podpis predporočne pogodbe.

Agassi je po poroki popustil pri tenisu in zdrsnil s prvega mesta na svetovni lestvici, medtem ko je bila Brooke bolj kot z zakonom zaposlena s pisanjem scenarija in z igranjem v svoji humoristični seriji Nenadoma Susan.

Uradno sta se ločila deset dni pred drugo obletnico poroke, ko je Agassi že prijateljeval s Steffi Graf, svojo sedanjo soprogo.

Zaradi Brooke, ki jo je ločitev zelo prizadela, sta zakon razveljavila, kar je njej omogočilo, da se je pozneje znova cerkveno poročila.

Drugega soproga, scenarista in producenta Chrisa Henchyja, je spoznala prek svoje psičke Darle.

"Vzela sem jo na snemanje, s katerega je pobegnila, Chris pa mi jo je prinesel nazaj," pravi in zatrjuje, da je bila to ljubezen na prvi pogled. Kljub temu pa sta bila najprej 'le' dobra prijatelja, Chris ji je pomagal prebroditi težave po ločitvi, sčasoma pa sta se zbližala in se po osmih mesecih zaroke 4. aprila 2001 odločila za velik korak.

Poroka je bila veliko presenečenje, saj sta na 'manjšo zabavo' v kalifornijski hotel Ritz-Carlton povabila le nekaj prijateljev in družinskih članov, ki sta jih nato presenetila tako, da sta jih z ladjo odpeljala na otok Santa Catalina.

Šele ko se je Brooke prikazala v poročni obleki Vere Wang, se je gostom posvetilo, kaj se v resnici dogaja.

Civilnemu obredu je čez mesec dni sledila še cerkvena poroka na Floridi. Igralec Barry Bostwick, ki je bil med svati, je dejal, da je njuno razmerje tako zelo srečno zato, ker je Chris povsem zadovoljen s tem, da je njegova soproga vedno v središču pozornosti, on pa neopaženo uživa v ozadju in ni nanjo prav nič ljubosumen.

Po rojstvu hčerkice Rowan Frances, ki je luč sveta ugledala 15. maja 2003, pa se je za Brooke na žalost začela nočna mora, saj je bila bitko s poporodno depresijo.

"V meni so se mešali občutki žalosti, melanholije, besa, ravnodušnosti, le sreče ni bilo. Upala sem, da bo minilo, a se je vse skupaj le še poslabšalo," razkriva. Ko ji je bilo najhuje, je pomislila celo na samomor!

Ideje, da se vrže skozi okno, pogoltne tablete ali se z avtomobilom zaleti v zid, so se ji zdele neustavljivo privlačne.

Bolezen je na srečo obvladala s pomočjo soproga, psihiatrov in zdravil, dokončno pa jo je premagala po rojstvu druge hčerke Grier Hammond, ki je na svet prijokala 18. aprila 2006.

Brooke

Brooke in Chris sta pred kratkim proslavila 14. obletnico poroke.