Brittany Murphy naj bi ubili s podganjim strupom

Angelo Joseph Bertolotti, oče pokojne igralke Brittany Murphy, je sprožil novo preiskavo hčerkine smrti. Zaradi izsledkov obdukcije je namreč prepričan, da so jo zastrupili.

Brittany je umrla 20. decembra 2009, stara komaj 32 let, vzrok njene smrti pa je za zdaj še ovit v tančico skrivnosti. (foto: Profimedia) Profimedia
27. 11. 2013

Po opravljeni prvi obdukciji so kot glavni vzrok smrti igralke Brittany Murphy navedli anemijo in pljučnico. Slednja naj bi bila usodna tudi za njenega soproga Simona Monjacka, ki je umrl le pet mesecev pozneje. Igralkin oče Angelo Joseph Bertolotti je pred nedavnim dobil dovoljenje, da sproži novo preiskavo, s katero želi končno izvedeti, zakaj je v resnici umrla njegova hčerka.

Prvotni vzrok njene smrti mu namreč ne zveni dovolj prepričljivo. Z novo obdukcijo so v igralkinem telesu našli kemične spojine, ki so najpogosteje sestavni del strupa za glodavce in insekte. Koncentracija teh spojev v organizmu pokojne zvezdnice kaže na to, da njena smrt morda vendarle ni bila naključna in nenasilna. Njen oče je trdno prepričan, da je šlo za umor. Morda je še nekoliko bolj sumničav tudi zato, ker mu uslužbenci losangeleškega pokopališča na začetku niso hoteli povedati, kje je pokopana njegova hčerka: "Čeprav sem imel s seboj dokumente, ki dokazujejo, da sem njen oče, mi niso verjeli."

Nevarna plesen

Naj spomnimo, da je 20. decembra 2009 mrtvo 32-letno Brittany našla njena mama Sharon Kathleen Murphy, ki je le pet mesecev pozneje našla tudi mrtvega Brittanyjinega soproga Simona. Najprej so mislili, da je bil zanj usoden prevelik odmerek zdravil, potem pa so ugotovili, da je bila tudi v njegovem primeru kriva pljučnica.

"Ko sta s Simonom govorila, da sta njuni življenji ogroženi, so se moji hčerki posmehovali in pisali, da je anoreksična in odvisna od mamil," se spominja ogorčen igralkin oče, ki je trdno prepričan, da so mu hčerko in zeta ubili, zato ne bo odnehal, dokler ne bo izvedel resnice o njuni smrti. Pred tremi leti, novembra 2010, pa so imeli preiskovalci povsem drugačno teorijo o vzroku smrti zakonskega para. V njunem domu so namreč našli plesen, ki naj bi jima uničila respiratorni sistem in povzročila pljučnico. Preiskovalci so plesen opazili že med preiskavo Brittanyjine smrti, a takrat si še niso mislili, da bi lahko predstavljala tako veliko nevarnost. Ko je umrl še Simon, pa se jim je plesen zazdela še kako sumljiva. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri