Brittany Murphy je bila res zastrupljena!

Štiri leta po smrti slavne igralke Brittany Murphy je najnovejša analiza njenih las pokazala, da je imela v telesu povišano raven toksinov in težkih kovin. S tem je bil potrjen sum njenega očeta, ki je trdil, da so jo zastrupili.

Brittany Murphy (foto: Profimedia) Profimedia
2. 1. 2014

Novembra so v telesu pokojne igralke Brittany Murphy našli kemijske spojine, ki so najpogosteje sestavni del strupa za glodavce in žuželke. Do teh rezultatov neodvisne analize so prišli po tem, ko se je njen oče Angelo Bertolotti odločil, da bo sprožil novo preiskavo smrti svoje hčerke, ki je preminila pred štirimi leti. Angelu prvotni vzrok njene smrti namreč ni zvenel dovolj prepričljivo, ves čas je bil trdno prepričan, da je šlo v resnici za umor:

"Ko sta s Simonom govorila, da sta njuni življenji ogroženi, so se moji hčerki posmehovali in pisali, da je anoreksična in odvisna od mamil." Najnovejša analiza njenih las je njegove sume tudi potrdila, saj je pokazala, da je imela Brittany v trenutku smrti v telesu povišano raven raznih težkih kovin in toksinov in da je bil zanjo najverjetneje usoden podganji strup.

"Novi laboratorijski izvidi so potrdili tisto, kar smo že vedeli. Nikoli sploh nisem dvomil, da so bili novembrski testi pravilni. Primer moje hčerke so pometli pod preprogo, ker mrliški oglednik svojega dela ni opravil tako, kot je treba. Potem ko so opravili obdukcijo, niso zahtevali pravih toksikoloških izvidov, zato so prišli do netočnih zaključkov," je dejal gospod Bertolotti in dodal, da je seznam strupov, ki jih je imela Brittany v telesu, razširjen: "Niti slučajno ne dvomim, da je bila moja hčerka zastrupljena."

Napačne domneve

Brittany je umrla 20. decembra 2009, stara je bila 32 let, v njenem domu pa jo je našla njena mama Sharon Kathleen Murphy. Mrliški oglednik je bil takrat prepričan, da je bil zanjo usoden srčni infarkt, ki naj bi ga povzročila pljučnica, poleg tega pa naj bi Brittany pestila tudi anemija. Le pet mesecev pozneje je umrl še njen soprog Simon Monjack in tudi v njegovem primeru so kot vzrok smrti navedli pljučnico.

To naj bi povzročila plesen, ki je zakoncema menda uničila dihalni sistem. Preiskovalci so plesen opazili že med preiskavo Brittanyjine smrti, a takrat si še niso mislili, da bi lahko predstavljala tako veliko nevarnost. Ko je umrl še Simon, pa se jim je plesen zazdela še kako sumljiva. Toda vsi ti domnevni vzroki smrti so se zdaj – vsaj v Brittanyjinem primeru – izkazali za napačne ...