Brina Knauss: V Milanu živi svoje sanje

Gotovo se še spomniš lepe in talentirane Brine Knauss iz skupine BBT, ki je odletela svojim sanjam naproti in svojo srečo našla v sosednji Italiji? Manekenka je svojo pot nadaljevala v svetu mode, saj se je že pred šestimi leti preselila v eno od prestolnic mode, Milano, kjer še danes uspešno dela in živi.

Brina Knauss  (foto: Raffaele Passoni) Raffaele Passoni
15. 11. 2014

Zadnje leto in pol sledi svojim največjim sanjam, da bi postala didžejka, kar ji odlično uspeva. Je tudi zelo srečno zaljubljena in tekoče govori italijansko, zato je Italija postala njen novi dom.

Kako zdaj gledate na svoje začetke v Milanu in kaj lepega ter zanimivega se vam je med bivanjem v tej prestolnici mode že pripetilo?

Začetki niso nikoli lahki, treba je bilo vložiti ogromno poguma, izkušenj in priprav za odločitev, da se odselim in podam v ritem mode. Glede na to, da v tujini živim že šesto leto, sta se trud in trdo delo nekako pokazala skozi leta, doživela sem uspehe, kot so Fashion Show Fisico 2013 in 2014, revija Emporio Armani 2014, katalog Blumarine sweamwear in lingarie, katalog za Killer Loop/Benetton, revije Twin Set, redno sodelovanje z ameriško znamko revije Tory Burch, showroomi itd.

Kako je pravzaprav živeti v Milanu in ali ste postali 'njihovi'? Vas je mesto spremenilo?

Življenja v Milanu se kar hitro navadiš. Všeč mi je, da se vedno kaj dogaja, saj mesto nikoli ne spi. Me je spremenilo, postala sem bolj samostojna in tudi malce bolj zaprta, kar se karakterja tiče, zaradi mentalitete Italijanov, ki je zelo tradicionalna. To se vidi v zvezah in odnosih, ko delaš z ljudmi.

Je vaš krog poznanstev in prijateljstev večji v Ljubljani ali v Milanu?

Zdaj lahko rečem, da imam več poznanstev v Milanu. Tukaj res spoznaš ljudi z vsega sveta.

Brina

Že pred leti ste naredili izpit za osebno trenerko in se poleg manekenstvu predali tudi športu. Kako aktivni ste še na tem področju?

Nekako sem vedno v formi, ker res uživam v športu. Je kot zdravilo, ki mi pomaga, da se dobro počutim, in odlično je za odklop možganov.

Večina Slovencev vas pozna še iz časov skupine BBT, a malokdo ve, da ste si želeli postati didžejka. Zdaj vam je to uspelo. Koliko časa se ukvarjate z didžejanjem in kje vas lahko vidimo nastopati?

Kot didžejka sem začela resno junija 2013. Zdaj sem DJ resident v trenutno najboljši in najbolj kul diskoteki v Milanu, Stardust (club house). Tu se vrtijo house, deep house in tech house.

Torej se žuranja gotovo še dolgo ne boste naveličali. Kakšne načrte imate glede kariere?

V prihodnje si želim narediti svojo produkcijo in kot vsak didžej oditi na Ibizo, mesto, kjer je kakovost glasbe res na nivoju.

Gotovo moški komaj verjamejo svojim očem, ko za mešalno mizo zagledajo vrhunsko manekenko. Vas kdo prepozna tudi z modnih brvi?

Ja, res je, moški težko verjamejo svojim očem, ko vidijo žensko za mešalko, ampak to me ne ustavi. Dobim zagon, da s trdim delom lahko najbolje pokažeš svoj rezultat. V Milanu je pa tako: tisti, ki se gibljejo v modnih krogih, me prepoznajo, drugi ne.

Kakšen je vaš tipičen dan v Milanu?

Če ne delam, imam jutranje in popoldanske kastinge, vmes, ko imam čas, nastopi šport, po končanem dnevu pa se posvečam glasbi.

Koliko dela je tam za vas? Ste zadovoljni s kastingi in manekenskim delom?

Sem zadovoljna s tem, kar delam in kar sem naredila, kajti v zadnjih dveh letih se je obseg dela v Milanu zelo zmanjšal, ne samo v modi, ampak tudi na drugih področjih.

Ne moremo mimo očitnega, da ste si malenkostno popravili zobe in zakrili tisti simpatični razmik. Zakaj ste se odločili za takšno spremembo in ali je vplivala na vašo nadaljnjo kariero?

Ja, sprememba zob predstavlja zdaj mojo osebnost glede na izkušnje tukaj v Milanu. Predstavlja bolj odraslo osebo, ne več male Brinelle, kot so me klicali Italijani, zdaj sem Brina Knauss. Popravilo sem zaupala priznanemu italijanskemu specialistu, ker je to zelo delikatno delo in tudi aristično, saj ti na mojem področju videz lahko spremeni življenje. In mi ga je, ker sem dobila ogromno dobrih del v modnem svetu na visoki ravni, kot je Armani.

Boste sploh še kdaj prišli živet v Slovenijo?

Kaj pa vem, nikoli ne reci ne. Slovenija je le moj rojstni kraj in rada se vračam domov. Ampak trenutno res ne vem, kje bi se za stalno naselila. Vedno upam na spremembo, da grem mogoče za kratek čas živet v katero drugo prestolnico.

Napisala: Manja Plešnar za revijo Story