Brihtne blondinke so zavzele Hollywood

Vici o blondinkah se pogosto razširijo tudi v vsakdanje življenje. Če imaš svetle lase, si hitro označena za neumno ali pa vsaj intelektualno nekompetentno drugim. Še blondinka bi vedela, da barva las ni povezana z inteligenčnim količnikom. In kdo nam lahko to najbolje dokaže? Pametne, uspešne in zanimive svetlolaske.

Cate Blanchett (foto: profimedia) profimedia
8. 4. 2014

Igrala je v Blondinki s Harvarda, a je svojo igralsko kariero nadgradila z vlogami v filmih, kot sta Walk the Line in The Importance of Being Earnest. Reese Witherspoon s svojim izjemnim talentom dokazuje, da besedna zveza neumna blondinka ne bi smela obstajati. Podpira otroške izobraževalne projekte po svetu in pomaga žrtvam naravnih nesreč.

Najbolje jo poznamo iz uspešnice 10 razlogov, zakaj te sovražim. Julia Stiles ima za seboj zavidljivo akademsko kariero. Leta 2005 je diplomirala na Kolumbijski univerzi v New Yorku, v svojih filmih pa vedno izraža alternativen pogled na svet, ki 'kravžlja' možgane.

Claire Danes je prekinila svojo cvetočo igralsko kariero, da bi se posvetila študiju. Tega je po dveh letih prekinila prav zaradi igralstva, a že to, da so jo sprejeli na univerzo Yale, dokazuje, da ima svetlolaska kar nekaj v glavi.

Ženske, ki stojijo za velikimi podjetji, pogosto ostanejo neopažene. Generalna direktorica spletnega mesta Yahoo Marissa Mayer je ponosna lastnica svetle pričeske.

J. K. Rowling je svetovno znana avtorica in prva pisateljica, ki je zaradi svojega dela postala milijonarka. Ta dosežek je verjetno terjal nekaj pameti, kajne? Harry Potter je ena najbolj priljubljenih knjig naše generacije, za kar se lahko zahvalimo svetlolaskini domišljiji in inteligenci.

Te zanima, katera ženska na svetu premore največ moči? Nemška kanclerka Angela Merkel. Na svojih ramenih nosi usodo Evrope, in to kljub barvi las.

Pripravila: Anamarija Lukovac

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri