Bratje in sestre slovenskih estradnikov - naravni zavezniki!

Med prazniki, ko čas preživljamo predvsem z družino, smo s slovenskimi zvezdniki poklepetali, kakšen odnos imajo z brati in sestrami.

Ot a Roš in Ida Roš (foto: story press) story press
22. 12. 2011

Neža Buh - Neisha

Bratje in sestre so njeni najboljši prijatelji

Pevka Neža Buh Neisha prihaja iz velike družine, saj ima tri brate (Jurija, Gorazda, Matijo) in dve sestri (Suzano, Gordano), zato ji med odraščanjem ni nikoli bilo dolgčas.

‘’Funkcioniramo kot pet prstov na eni roki, vedno držimo skupaj, še danes si sposojamo stvari. Med odraščanjem smo postali kot ena velika ekipa, kot en trop,’’ razlaga.

Ker so se iz Ljubljane preselili na Gorenjsko v Poljansko dolino in je kar nekaj časa trajalo, preden so si našli prijatelje, jim je bilo najbolj pomembno, da so bili drug drugemu najboljši prijatelji. Ker so trije fantje in tri punce, so se vedno šli take ali drugačne vojne. V otroštvu se je Neisha sicer bolj držala bratov, in medtem ko so sestre z mamo pomivale posodo, je ona s fanti popravljala avto, vendar je potem počasi našla tudi svojo punčkasto plat.

‘’Med sestrami sem najbolj pogrešala to, da si nismo mogle sposojati oblek, ker ima ena številko 36, jaz imam 38, tretja sestra pa 42,’’ razlaga v smehu.

Nina Pušlar in Miha Pušlar

Slišita se večkrat na dan

Pevka Nina Pušlar in njen tri leta starejši brat Miha imata že od malih nog zelo lep odnos, seveda pa sta na trenutke še vedno zelo tipična brat in sestra - kot pes in mačka.

Nina priznava, da sta zaščitniška drug do drugega:

‘’Miha se je že od malega počutil zelo odgovornega do mene, pozneje, ko se je začela moja glasbena pot, pa je vedno hodil z mano po nastopih, poskrbel za vse potrebno in me varno pripeljal domov. Moje zaščitništvo do njega se kaže v odnosih do drugih ljudi in včasih moji pretirani protekciji,’’ priznava Nina. Sicer pa se razumeta odlično in sta izredno navezana drug na drugega, slišita se tudi po petkrat na dan.

Maja Raspopović in Janja Bulc

Zdaj sta dobri prijateljici

Nekdanja manekenka in lastnica modne agencije Model Group Maja Raspopović ima pet let mlajšo sestro Janjo, s katero sta se povezali šele, ko sta odrasli.

‘’Ko sva bili mlajši, nisva bili preveč navezani druga na drugo, zato imam sama otroka bolj skupaj. Po moji vrnitvi iz tujine in zdaj, ko živiva vsaka na svojem, sva zgradili zelo dober odnos in se imava resnično radi,’’ pravi. Janja je bila kot najstnica prava upornica, zato se takrat nista najbolj ujeli. Maja jo je namreč želela zaščititi pred težavami, ona pa je to razumela kot vtikanje v njeno življenje. Maja in Janja, ki je še nediplomirana arhitektka, zdaj uspešno sodelujeta tudi poslovno, Janja pomaga Maji pri oblikovanju stvari za Little Elephant, sodelovala pa je tudi z Majinim možem in Niko Zupanc pri urejanju As Aperitiva.

Ota Roš in Ida Roš

Vse si zaupata

Ota Roš je od sestre Ide starejša le tri leta, zato ni čudno, da sta tako navezani druga na drugo. Ko sta bili majhni, sta navzven vedno držali skupaj, Ota pa je bila precej zaščitniška do mlajše sestre.

‘’Ko pa sva bili sami, sem, kot se za starejšo sestro spodobi, Idi večinoma nagajala in jo strašila. Seveda sem jo naučila tudi mnogo neumnosti,’’ se spominja. V nekem obdobju je Ida celo ni marala, ker ji je Ota na vsakem koraku nagajala. ‘’Posledično me ni ubogala, zato sem si izmislila lik ‘babice’, v katero sem se transformirala, ko sem kaj od nje potrebovala. To ‘babico’ je imela rada, vse ji je povedala, včasih je rekla kakšno čez zoprno sestro Oto in zanjo naredila vse. To je trajalo kako leto, seveda brez vednosti staršev, in ko sem ji nekega dne povedala, da ta ‘babica’ ne obstaja, je revica dolgo žalovala, jaz pa sem jih poslušala od staršev,’’ pravi. Z leti se sestri vedno bolj razumeta, sta najboljši prijateljici, in glede na to, da živita skupaj, imata na voljo eno veliko garderobo.

Tina Gaber in Urška Gaber

Prepirata se le o malenkostih

Manekenka Tina Gaber, ki je v zadnjih mesecih bolj kot na modni brvi dejavna v lobističnih vodah, se z mlajšo sestro Urško odlično razume.

Čeprav je med njima kar pet let razlike, njuni starši pravijo, da je 20-letna Urška na trenutke celo bolj zrela od Tine, zato tudi do prepirov med njima pride zelo redko, če pa že, nesporazume hitro zgladita. Čeprav je Tina v zadnjem letu zelo zaposlena z magistrskim študijem in delom v podjetju, poskušata skupaj preživeti čim več časa. Seveda je do mlajše sestrice Tina večkrat zaščitniška, še posebej, kadar se odpravita ven in na vsakem koraku pritegneta pozornost močnejšega spola.

Sanja Grohar in Tijana Grohar

Nikoli ljubosumni druga na drugo

Pevka Sanja Grohar in njena šest let mlajša sestra Tijana sta že od majhnih nog največji zaveznici, saj pravita, da si lahko zaupata vse težave, pa naj bodo še tako hude.

Sanja nikoli ni razumela sošolk, ki so govorile slabo o sestrah in je pristne odnose med njimi zameglilo ljubosumje, kar pa pri Sanji in Tijani nikoli ni bil problem, tudi kar se fantov tiče.

“Mislim, da je bila poslana na ta svet, da me uči, in ni je osebe, ki bi jo imela bolj rada,” Sanja o svoji sestri pove le najlepše. Ne spomni se, da bi se kdaj sprli, niti ko sta bili mlajši, saj sta si namesto tega raje zaupali največje skrivnosti.

Peter Mankoč in Teja Mankoč Šolar

Njegova zaveznica

Naš najboljši plavalec Peter Mankoč ima v svoji sestri največjo zaveznico.

Ko se je pred kratkim odpravil na evropsko prvenstvo, je šele na Brniku opazil, da je pozabil pomemben kos prtljage. Seveda je takoj poklical sestrico, ki je v istem hipu odšla v njegovo stanovanje in mu pripeljala manjkajočo opremo na letališče. Teja je bila bratu kot starejša sestra vedno v veliko oporo, zdaj pa med drugim skrbi celo za njegove položnice, saj je Peter pogosto zelo dolgo odsoten od doma. Ker stanujeta v isti stavbi v središču Ljubljane, si Peter lahko postreže tudi v Tejinem hladilniku, če pride po daljši odsotnosti domov in nima nič za pod zob. Je pa res, da je Peter tudi skrben stric in takrat, ko je v Ljubljani, s svojo Triin z veseljem popazi na nečaka Milo in Arneta. Peter je bil sicer tudi Tejina poročna priča.

Omar Naber in Anis Naber

Vedno mu pomaga

Priljubljeni glasbenik Omar Naber je močno navezan na mlajšega brata Anisa. Ko je čez noč  zaslovel in še ni imel vozniškega izpita, je bil Anis tisti, ki ga je vozil na koncerte.

Omar se mu je oddolžil tako, da mu je za rojstni dan kupil kar avto - rabljenega bmw-ja, ki pa sta ga že prodala. ‘’Ko sem potreboval denar, mi je pomagal in vztrajal, da ga prodam,’’ je pred časom povedal Omar in tako še enkrat potrdil, da sta si z bratom resnično v pomoč. Čeprav je Anis mlajši, je bil v času največje priljubljenosti on tisti, ki je deloval bolj resno.

‘’Jaz sem bolj čustven, njega ne iztiri praktično nič. Tudi jaz sem se zato marsikaj naučil od njega,’’ pravi pevec, ki je priznal, da sta se v otroštvu z bratom pogosto tudi sprla.

‘’Če sem bil jaz za štiri leta močnejši, potem je bil on za štiri leta bolj mišičast. Z leti sva ugotovila, da dekleta pridejo in grejo, bratje in sestre pa so tu za vedno in so lahko tvoja zadnja opora ...’’

Sabina Remar in Ines Remar

Imeli sva vzpone in padce

Mlajša sestra manekenke Sabine Remar živi na Švedskem, zato se je njenega obiska pred tednom dni neznansko razveselila. Ines je pred tremi leti Sabino osrečila tudi z nečakom Emilom.

‘’Najino otroštvo je bilo zelo pestro. Veliko sva peli in plesali ter se posledično tudi sprli, tako kot večina sester in bratov. Bili sva si zelo blizu in večino stvari do moje pubertete počeli skupaj,’’ pravi Sabina, ki se še dobro spominja dne, ko je mama iz porodnišnice prinesla dojenčico Ines. Njuno odraščanje je bilo, kot je običajno, polno vzponov in padcev, najbolj pa sta se druga od druge oddaljili v Sabinini puberteti.

‘’Spomnim se, kako sem nasprotovala, da bi sestra hodila z menoj ven in se družila z mojimi vrstniki. Starša pa sta vedno želela, da bi bila ona ob meni. Tudi sestra je vedno želela biti ob meni in tečnarila, kadar sem se odpravljala na pijačo s prijatelji. Največkrat sva se sprli zaradi mojih porisanih knjig in šolskih učbenikov, s katerimi se je na skrivaj igrala. Zelo me je jezilo tudi njeno prisvajanje mojih osebnih stvari, brez mojega dovoljenja. Motil pa me je tudi njen nered v sobi, ki sva si jo delili. Jaz sem bila bolj redoljubna, njej pa se je vedno vse zdelo zelo pospravljeno, čeprav je bil sredi sobe velik kup oblačil,’’ opisuje leta, ko ji je bila mlajša sestrica kdaj tudi v napoto. Značajsko sta si popolnoma različni. Ines je bolj umirjena in družinska, Sabina pa je njeno nasprotje. Ines je tudi njen največji vzor glede družine in vzgajanja otrok.

Za Stori popisali in zbrali Meta Kač in Anja Kontrec, fotografije Goran Antley, Helena Kermelj, Sašo Radej, Story press