Brata Gallagher v laseh: Liam proti Noelu!

Zgodilo se je med sicer zelo uspešno ameriško turnejo leta 1994, ko se je pevec britanske skupine Oasis Liam Gallagher odločil samovoljno spreminjati besedila kar med koncerti, in sicer na način, ki je bil žaljiv do občinstva in tudi brata Noela, originalnega tekstopisca.

27. 9. 2011

Brez odvečnih besed je po koncertu v Baltimoru Noel s stolom po glavi počil Liama, a to je bila le ena izmed epizod v turbulentnem odnosu sicer genialnih ustvarjalcev.

Noel se je še huje raztogotil med snemanjem pozneje večkrat nagrajenega albuma (What's the Story) Morning Glory?, saj je ne najbolj trezni Liam nenadoma izginil iz studia, odšel v lokalni pub in nazaj prišel s skupino hrupnih pijancev, ki so motili Noela pri delu.

Danes?

Devetintridesetletni Liam Gallagher toži pet let starejšega brata Noela zaradi izjave, da so enega izmed koncertov zasedbe Oasis morali odpovedati zaradi Liamovega hudega mačka.

"Noela tožim zaradi izjave, da smo odpovedali nastop na festivalu leta 2009 zaradi mojega hudega mačka, čeprav je tudi sam vedel, da nisem mogel peti zaradi bolezni," je v sporočilu za javnost zapisal Liam.

"Nekajkrat sem ga prosil, naj se mi javno opraviči zaradi širjenja laži, a tega očitno ni hotel storiti. Zamero bom zato reševal na sodišču. Noel je lagal tudi, ko je dejal, da smo se v skupini sprli, ker sem želel oglaševati svojo linijo oblačil med turnejo, in da je to eden izmed razlogov za razpad zasedbe Oasis."

Liam je zatrdil tudi, da nikoli ni zahteval promocije svoje blagovne znamke Pretty Green na turneji.

"Midva nisva sploh nikoli imela odnosa," je dodal Liam, "pogovarjala sva se le na odru in še to, ko je bilo zares nujno. Noel je šel čez vse meje, s čimer postavlja pod vprašaj tudi moj profesionalizem. Vse, kar želim, je opravičilo, obenem pa, da oboževalci skupine izvedo resnico."

Med koncertom v Barceloni leta 2000, ki se je zaradi otrple roke bobnarja Alana Whita namesto z nastopom v živo končal s huronskim popivanjem, je pijani Liam na glas podvomil, da je Noel sploh oče hčerke Meg Mathews, s katero je Noel takrat prijateljeval. Sledil je bratski pretep epskih razsežnosti.

J. L. za revijo Nova

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri